malosvinja

'433421' door malosvinja '433421' door malosvinja

KroatiëSlavonia

KroatiëSlavonia

Panaroma Vukovar

malosvinja

Vanuit mijn Kroatië laat ik jullie dit keer een panoramafoto zien van de stad Vukovar. Je ziet de watertoren die symbool is van de oorlog, het klooster op de heuvel en de haven van Vukovar. Vukovar ligt aan de Donau en is een plaats die zwaar getroffen is in de oorlog. Beetje bij beetje wordt de stad weer opgebouwd en gelukkig ook een groot deel in de oude stijl.

'428843' door malosvinja '428843' door malosvinja

KroatiëSlavonia

KroatiëSlavonia

Dorpsgezicht

malosvinja

Het is genieten als je door het heuvellandschap rijdt tussen Ilok en Vukovar. Dat zo afwisselende landschap vind ik altijd heerlijk en dan kom je door die oude dorpjes heen waar je vaak genoeg ook nog de kapotte huizen uit de oorlogstijd ziet en dan sta je ook nog stil hoe goed we het zelf hebben

'428315' door malosvinja '428315' door malosvinja

KroatiëSlavonia

KroatiëSlavonia

Hoogvlakte bij Ilok

malosvinja

Dit is een al wat oudere foto gemaakt op een hoogvlakte bij Ilok. Ilok staat bekend om zijn geweldige lekkere wijnen, vooral de witte wijn is aan te bevelen. Als je vanuit Vukovar naar Ilok rijdt klim je geleidelijk aan steeds hoger, je merkt het bijna niet tot je langs de Donau rijd die een stuk lager ligt. Aan beide zijden liggen de vele wijngaarden en het is tevens een route die met de fiets te rijden is

'427751' door malosvinja '427751' door malosvinja

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Fontein

malosvinja

Jullie maken allemaal van die mooie foto's van allerlei dieren in het wild. Ik kan deze vaak alleen maar in een dierentuin zien maar daar mogen we geen foto's van plaatsen. Echter in de dierentuin zijn ook mooie andere plaatjes te schieten zoals deze fontein. De dierentuin in Amersfoort is niet groot maar ligt schitterend en er zijn leuke plaatjes en doorkijkjes

'427614' door malosvinja '427614' door malosvinja

OostenrijkGraz

OostenrijkGraz

Ondergaande zon

malosvinja

Ik twijfel of deze foto in Oostenrijk of nog in Duitsland genomen is, zeker is dat ik onderweg was richting Kroatië en de zon onder ging. Omdat mijn Canon achter in de auto lag en ik verder niets anders bij de hand dan de camera van mijn telefoon heb ik toch deze foto kunnen maken.

'427550' door malosvinja '427550' door malosvinja

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Kraai

malosvinja

Je gaat naar het Dolfinarium in Harderwijk en wat fotografeer je: Juist kraaien die op rooftocht zijn. Ze pikten melkcupjes, stukjes brood, patatjes die op de grond waren gevallen en ja, patat eet je toch met mayonaise toch? Maar wel zorgen dat je weg komt voordat je betrapt wordt...... helaas te laat!

'427459' door malosvinja '427459' door malosvinja

PolenWroclaw

PolenWroclaw

Tuinhuis bij hotel

malosvinja

Tijdens ons verblijf in Polen sliepen we in het hotel Ustroniu in Leka Opatowska. Een schitterend oud jachthuis dat nu gebruikt wordt als hotel maar waar je ook een bruiloftsfeest kan vieren. Het ligt in de bossen en met een beetje geluk staan de herten achter in de tuin. De moeite waard om een paar dagen te verblijven, leuke mensen, gastvrij en goed betaalbaar.

'427388' door malosvinja '427388' door malosvinja

PolenWroclaw

PolenWroclaw

Kerkje van binnen

malosvinja

Dit kerkje in Leka Opatowska in Polen is gewijd aan de heilige Florian. Het interieur is zoals onze kerkjes er heel vroeger ook uit konden zien maar heel verrassend zijn ze ook met de moderne tijd mee gegaan er hing n.l. een knots van een scherm en beamer aan de zijkant.

'427274' door malosvinja '427274' door malosvinja

KroatiëSlavonia

KroatiëSlavonia

Kerk Ilok

malosvinja

Deze kerk is gelegen op een berg. Ver onder hem stroomt de Donau richting Servië, De Donau vormt de natuurlijke grens tussen Kroatië en Servië en Ilok is echt het uiterste puntje van het land. De omgeving is er schitterend heuvelachtig met vele wijnvelden en de Kroatische wijn is zeker aan te bevelen, vooral de witte wijn vind ik zelf erg lekker,

'426897' door malosvinja '426897' door malosvinja

KroatiëSlavonia

KroatiëSlavonia

Twee mannen in gespre

malosvinja

Op het platteland van Slavonië zijn de mensen niet echt rijk te noemen. Reparaties van oude machines wordt dan ook zoveel mogelijk zelf gedaan. Deze mannen hadden een behoorlijke discussie hoe iets gerepareerd moest worden maar uiteindelijk besloten ze toch tot samenwerking

'426872' door malosvinja '426872' door malosvinja

NederlandRotterdam

NederlandRotterdam

Vuurtorentje vlakbij.

malosvinja

Tijdens mijn rondvaartje van gisteren zag ik veel industriegebied wat ook heel apart kan zijn. Toch zag ik naast die industrie ook nog wel stukjes natuur met een klein vuurtorentje erbij.

'481976' door malosvinja '481976' door malosvinja

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Vaartochtje

malosvinja

Voor even vijf euro kan je in Hoek van Holland of op de Maasvlakte met een fiets, scooter of lopend met een boot van de RET naar de overkant. Je kan echter ook op de boot blijven en een korte rondvaart maken door de havens. Bij goed weer kan je zelfs zeehonden spotten. Je kan ook wandelen of fietsen op de Maasvlakte en daarna weer met dezelfde boot terug over varen. Je vaart ongeveer 45 minuten en je vaart een gedeelte over de Nieuwe Waterweg.

'426770' door malosvinja '426770' door malosvinja

NederlandRotterdam

NederlandRotterdam

Zicht op Hoek van...H

malosvinja

Vanmiddag werd ik meegenomen voor een kort tochtje met de RET vanuit Hoek van Holland. Schitterend weer dus heerlijk om te varen. De afvaart is ongeveer ieder uur en voor een eurootje of vijf vaar je drie kwartier over de Nieuwe Waterweg. Je kan met je fiets of scooter mee naar de overkant daar geen fietsen en dan later weer terug dus gewoon een pontje, maar je kan ook lekker blijven zitten en heen en weer gaan zoals wij. Leuk om te doen en als je mazzel heb kan je op een verlaten strandje ook nog een zeehondje spotten. Wij hadden dat geluk vandaag helaas niet

'426665' door malosvinja '426665' door malosvinja

KroatiëSlavonia

KroatiëSlavonia

Gezicht op grensdorp.

malosvinja

In het noord oosten van Kroatië is het landschap sterk glooiend. Zo rij je stukjes omhoog en weer omlaag, stukken door landbouwgrond en weer een eind door t bos en dan zie je dus ineens Oost Slavonië zo aan je voeten liggen. Op zo'n moment geniet ik volop.

'426028' door malosvinja '426028' door malosvinja

KroatiëSlavonia

KroatiëSlavonia

Mijn boom

malosvinja

Met veel dingen heb ik neiging om ze te veel te fotograferen zo ook met deze boom. Iedere reis fotografeer ik deze boom wel een paar keer. Dit keer stond hij te schitteren in het voorjaar op de weg tussen Nijemci en Banovci.

'425708' door malosvinja '425708' door malosvinja

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Het einde van een boo

malosvinja

Vele jaren mogen wij genieten van deze mooi die stond in een bosje in Ermelo. Afgelopen zomer kwamen wij daar weer en onze mooie boom heeft plaats moeten maken voor nieuwe en jonge aanplant. Ik weet dat er nieuw komt maar toch...... deze boom ging me wel aan het hart.

'425654' door malosvinja '425654' door malosvinja

KroatiëSlavonia

KroatiëSlavonia

Lijnzaadvelden

malosvinja

In het voorjaar zie je deze velden in heel Slavonië samen met de velden met rode klaprozen. Het is een schitterend gezicht en de graskanten kunnen er dan ook uit zien als een compleet veldboeket.

'425542' door malosvinja '425542' door malosvinja

KroatiëSlavonia

KroatiëSlavonia

Een warm en muzikaal.

malosvinja

Net aangekomen van de lange reis naar Ilaca, Oost Slavonië, en we moesten op een draf naar buiten van onze buurvrouw/vriending want er zou een optocht komen met allerlei klederdrachten uit de naburige dorpen. Voor de bewoners in het dorp is dit echt een festiviteit zoals bij ons vroeger toen we ook naar buiten gingen als de fanfare door de straat liep (weten alleen nog heel oude mensen hoor). Maar het was de moeite waard en de mooie klederdracht was weer te zien en de oude Slavonische muziek te horen. Gelukkig worden de traditionele klederdracht hier nog veel gedragen op allerlei feestdagen. Het wordt ook nog wel gemaakt, het meeste met de hand.

'425413' door malosvinja '425413' door malosvinja

KroatiëSlavonia

KroatiëSlavonia

Kerkje bij de Donau

malosvinja

Tussen Vukovar en Ilok ligt een schitterende weg die op een hoogvlakte begint. Naarmate je dichter bij Ilok komt veranderd het vlakke landschap in een heuvellandschap en daar tussendoor slingert de Donau. Aan de ene kant van de Donau ligt Kroatië en aan de andere kant ligt Servië, Het is trouwens ook een fietsroute die volgens mij schitterend moet zijn om te volgen.

'425325' door malosvinja '425325' door malosvinja

KroatiëSlavonia

KroatiëSlavonia

Onbekende bloem voor.

malosvinja

Ik hou van bloemetjes en bijtjes maar dit bloemetje had ik nog niet eerder gezien. Heb ook geen idee wat het voor plant of bloem is

'425152' door malosvinja '425152' door malosvinja

KroatiëSlavonia

KroatiëSlavonia

Slecht weer

malosvinja

Vaak hebben we mooi weer in Kroatië maar zo af en toe komt er toch een regenbui voorbij en deze kunnen vrij heftig zijn. Omdat Slavonië zeer weids is zie je de buien van verre al komen en kan je er voor zorgen dat je op tijd in de auto zit en ja dat heb je niets anders te doen dan foto's te maken en te wachten tot de bui weer voorbij is.

'425030' door malosvinja '425030' door malosvinja

KroatiëSlavonia

KroatiëSlavonia

Tulpen uit ...

malosvinja

Ook in Croatië staan tulpen, niet zoals bij ons in grote velden maar af en toe een bolletje. Deze tulpen zijn ook al jaren oud want ze uit de grond halen en er daarna weer in stoppen is overbodig veel werk dus ze blijven gewoon staan maar ...... het maakt niets uit, ze komen gewoon weer uit met mooie kleurtjes en ik geniet er ieder voorjaar weer van

'424890' door malosvinja '424890' door malosvinja

KroatiëSlavonia

KroatiëSlavonia

Onze huissalamander

malosvinja

In april 2013 zaten we regelmatig buiten in ons huisje en kregen we bezoek van salamanders. Deze viel op omdat hij geen staart had, althans een heel kleintje. Hij kwam iedere dag wel een keertje langs wandelen vandaar dat we hem maar tot onze huissalamander hebben omgedoopt.

'424525' door malosvinja '424525' door malosvinja

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Oude boerderij

malosvinja

Deze foto is gemaakt in april 2013 op de Vlaardingse Vaart, tussen Schipluiden en Vlaardingen tijdens een rondvaart met familie en vrienden. We vaarden langs de oude boerderij waar ik als kind zo vaak ben geweest met mijn zusje en ouders. Dat is GENIETEN. Nederland is echt nog heel mooi

Community updates

DE GROTE COLUMBUS TRAVEL QUIZ NL EDITIE
10-07-2020 Ben jij een reiziger in hart in nieren en denk je Nederland goed te kennen? Test dan op 16 juli online je Nederlandse reiskennis en neem het live op tegen andere gepassioneerde reizigers uit het hele land. Win fantastische prijzen! Zo doe je mee >

COLUMBUS 15 JAAR
09-06-2020 Sinds 2005 biedt Columbus een tegenantwoord op massatoerisme. Door onvergetelijke reiservaringen met hart voor de lokale cultuur en natuur in kaart te brengen en een eerlijke dialoog aan te gaan over de impact van reizen. Met veel plezier en gepaste trots kijken we deze zomer terug op 15 jaar reisontdekkingen.

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 27 | Community toppers

Ethiopië Bull Jump Ceremonie. Foto: Ameerakker

1. Topreview: Hippo chalet in Namibië door Agrotewal
2. Topfoto & tip: Ethiopië Bull Jump Ceremonie door Ameerakker
3. Topblog: Avontuur in de Okavango Delta door Barga
4. Communitylid van de week: Nick_VL
5. Nieuwkomer: n.v.t.

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

Binnenkort volgt er een nieuwe fotowedstrijd.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik