liane

'565055' door liane '565055' door liane

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Zonsopkomst Hollandse

liane

Vanochtend lekker vroeg wakker. Camera gepakt en lekker langs de IJssel gewandeld. Dit zeilbootje kwam langs net toen het zonnetje op kwam. Lekker genieten van de laatste mooie dagen!

'564395' door liane '564395' door liane

DuitslandEifel

DuitslandEifel

Keizersmantel

liane

Deze prachtige vlinder kom je veel tegen in de Eifel. Ze leven graag in naaldbossen. De vliegtijd is van mei tot en met september, rupsen kunnen worden aangetroffen vanaf de tweede helft van augustus tot de eerste week van juni.

'564390' door liane '564390' door liane

DuitslandEifel

DuitslandEifel

Adler- und Wolfspark.

liane

Het Adler und Wolfspark Kasselburg ligt net buiten Pelm bij Gerolstein in de Duitse Vulkaan-Eifel op een steile heuvel. Dagelijks worden er enkele spectaculaire demonstraties gegeven met vrij vliegende steenarenden, valken, wouwen, gieren en uilen op een grote vliegweide voor de "Kasselburg". In de ruïne van dit 12e-eeuwse slot, waarvan de 25 m hoge toren te beklimmen is, verblijven de vogels in volières. In het wolfsravijn (Wolfsschlucht) leeft de grootste wolvenroedel van West-Europa op een terrein van enkele hectaren. Eenmaal per dag worden de dieren gevoederd. Het gehele park is 20 ha groot en herbergt naast de wolven, roofvogels en uilen ook wilde zwijnen.

'564386' door liane '564386' door liane

DuitslandEifel

DuitslandEifel

High trees

liane

In de bossen van de Eifel staan veel verschillende bomen. Mijn favorieten zijn de hoge naaldbomen met kale stammen. De naalden groeien pas in de kruin. En ze staan vaak dicht op elkaar wat ze erg fotogeniek maakt.

'564347' door liane '564347' door liane

DuitslandEifel

DuitslandEifel

Monreal

liane

Monreal is al een zeer oud plaatsje. Je vindt er prachtige vakwerkhuizen, een burcht en wat gezellige eettentjes. Door het hele plaatsje loopt het riviertje de Elz. Monreal ligt vlakbij Mayen, dat ook de moeite van een bezoek waard is.

'564345' door liane '564345' door liane

DuitslandEifel

DuitslandEifel

Het licht

liane

In de Eifel heb je prachtige bossen. Vaak kan je kilometers lopen zonder iemand tegen te komen. En als de zon dan ook nog zo prachtig door de bomen schijnt, is het net een sprookje!

'563393' door liane '563393' door liane

DuitslandEifel

DuitslandEifel

De ruïnes van de...Lö

liane

Monreal is een echte aanrader. Je vindt er mooie vakwerkhuisjes, een prachtig riviertje, een aparte kerk, wat leuke cafeetjes en als klap op de vuurpijl een mooie ruïne. Vanaf deze ruïne heb je een mooi uitzicht over het plaatsje.

'563386' door liane '563386' door liane

DuitslandEifel

DuitslandEifel

Sprookjesbossen in de

liane

Je blijft verbazen in de Eifel. De prachtige natuur, heerlijke oude dorpjes, kastelen en een vriendelijke bevolking. Deze foto heb ik genomen tijdens een heerlijke boswandeling vroeg in de ochtend.

'558787' door liane '558787' door liane

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Hanzestad Elburg

liane

Wie in Elburg loopt, waant zich in de middeleeuwen. De oude wallen met hun schitterende bomen, de smalle steegjes, de keitjesstoepen en prachtige doorkijkjes maken van de vesting een sfeervolle omgeving waar heerlijk gewandeld kan worden.

'558781' door liane '558781' door liane

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Bottermuseumwerf 'De.

liane

Het Bottermuseumwerf 'De Hellege' te Elburg is een leuk museum om te bezichtigen. Binnen vind je de traditionele botterbouw en de historie van de visserij. De diverse soorten (miniatuur) botters staan uitgestald en oude ambachten worden getoond. Buiten vind je de werf. Op de werf werkten aan het eind van de achttiende eeuw twee scheepstimmerlieden. In 2008 gaat de Stichting tot Behoud van Elburger Botters, na het bijeen brengen van de nodige financiën, over tot de aankoop van de werf. De werf wordt ingrijpend gerestaureerd en in 2010 heropend door H.K.H prinses Magriet. De werf doet nu dienst als Bottermuseumwerf waar nu weer botters worden gerestaureerd. Tevens is er een expositieruimte ingericht waar het publiek alles te weten kan komen over botterbouw en de historie van het visserijverleden van Elburg.

'557052' door liane '557052' door liane

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Kasteel Oud-Poelgeest

liane

Kasteel Oud-Poelgeest is gelegen in Oegstgeest ten noordwesten van Leiden. Het kasteel ontstond kort na 1300 als een versterkt huis in een gebied 'omzoomd door moerassen en poelen'. Het kasteel ligt op een landgoed van ruim 10 ha. met loofbos, vijver en waterlopen waarop ook een koetshuis uit de 19e eeuw, een kapel, een tuinmanswoning en een waterput te vinden zijn. Het kasteel is rond 1640 opgebouwd in de huidige stijl en heeft vele eigenaren gekend. Een beroemde bewoner van het kasteel was de Leidse professor Herman Boerhaave rond 1725. Hij plantte bijzondere bomen en gewassen aan op het landgoed en legde er een kruidentuin aan. De uivormige torens dateren van de negentiende eeuw.

'557048' door liane '557048' door liane

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Tulpenbollen

liane

Het is nu leuk toeren door de bollenstreek. De bollen zijn namelijk uitgekomen en het is een grote kleurenzee. Fietsend, wandelend of met de auto. Kijk op de ANWB voor routes.

'556579' door liane '556579' door liane

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Hungry

liane

In de winter hebben Blauwe Reigers het zichtbaar moeilijk. Ze leven van vissen, kleine zoogdieren en amfibieën. Met bevroren sloten en besneeuwde weilanden zijn deze moeilijk te vinden. Ze trekken dan ook vaker naar de steden en eten dan zelfs slachtafval.

'556575' door liane '556575' door liane

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Koninklijk landgoed

liane

Een koninklijk landschap en met reden! Het landschap van de Horsten is in een aantal opzichten heel bijzonder. Het is een mooi en aaneengesloten groot groengebied in de randstad van wel 415 ha. en er valt historisch het een en ander over te vertellen. Maar het gebied is vooral landschappelijk interessant vanwege de ligging op de kruising tussen de noordzuid lopende oude duingedeelten en het er haaks op staande stroomgebied van de oude Rijn. Onze belangstelling gaat dan ook in de eerste plaats uit naar de bijzondere en nog goed herkenbare geologie van het landschap in en rond de Horsten.

'556520' door liane '556520' door liane

DuitslandNoord Rijnland-Westfalen

DuitslandNoord Rijnland-Westfalen

Dreimühlen waterval..

liane

De Dreimühlen Waterval is een mooi stukje natuurschoon in de Vulkaaneifel. De mooiste en meest imposante waterval is het niet maar speciaal en sierlijk is hij zeker. Na aanleg van een spoorbaan moesten drie bronnen in de omgeving worden omgeleid en sindsdien is de waterval steeds meer gaan groeien. Maar liefst 10 cm jaarlijks! De drie bronnen de Dreimühlen waterval voeden zijn rijk aan calcium en koolzuurhoudend waardoor er een gesteente is ontstaan. Dit gesteente is heel poreus en het mos dat er gemakkelijk op groeit versteent na een tijd waardoor de waterval blijft groeien. De rotsen waarop de waterval naar beneden klettert zijn 9 m hoog, de waterval zelf is 5 m hoog.

'556516' door liane '556516' door liane

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Silence in the mist

liane

Altijd lekker een wandeling door de Horsten. Vooral erg afwisselend. Zo loop je door de bossen, zo door de weilanden en dan weer langs mooie boerderijen. In het midden van de Horsten heb je een theehuis. Hier kan je heerlijk even bijkomen.

'556295' door liane '556295' door liane

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Sint-Janskerk Gouda

liane

Dit is de Sint-Janskerk in Gouda. Gefotografeerd in een glazen bol. Een leuke techniek met verrassende foto's. De Sint-Janskerk of Grote Kerk in de Nederlandse stad Gouda is een grote kruiskerk in gotische stijl. De kerk is beroemd vooral vanwege de reeks gebrandschilderde glazen.

'556279' door liane '556279' door liane

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Pinocchio

liane

Ze lijken met hun lange snavel best een beetje op Pinocchio. Dit exemplaar zit graag samen met zijn partner op het industrieterrein waar wij ons honden uit laten. Soms kijken ze samen even in de ruiten van de bedrijven om te kijken of hun snavel nog goed zit :)

'553615' door liane '553615' door liane

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

De vaart erin!

liane

Deze zwaan had flink de vaart erin. Ik moest hardlopen om bij te blijven. En even een aardig sprintje trekken om deze foto te nemen.

'553609' door liane '553609' door liane

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Lente!

liane

Vandaag voelde het al goed! Heerlijk de deuren en ramen open. Een dunner jasje van zolder halen. Vogels verzamelen takjes voor een nest. In de ochtend geven ze een mooi concert! Futen dansen op het water....Ja hoor het is bijna lente!!

'551322' door liane '551322' door liane

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

The Birds

liane

Elke avond bijna een maand lang, kwamen de spreeuwen in grote getale overvliegen op zoek naar een slaapplaats. Duizende in grote formaties, die allemaal mooie figuren maakte. Nu bijna een week later, zien we geen spreeuw meer.

'551313' door liane '551313' door liane

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Winter glow

liane

Misschien dat we deze week weer kunnen genieten van meneer Winter. Deze foto is enkele weken oud. Toen ook genoten! Heerlijk gewandeld in het Weegje bij Waddinxveen.

'551309' door liane '551309' door liane

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Deventer stadhuis

liane

Het Stadhuis van Deventer is gelegen aan het Grote Kerkhof tegenover de Lebuinuskerk in Deventer. Het behoort tot de Top 100 der Nederlandse UNESCO-monumenten. Het stadhuis is in totaal 24.000 m2 groot en biedt plaats aan het bestuur van de stad en alle gemeentelijke diensten voor inwoners en bedrijven. Het gebouw kent diverse bouwstijlen, zowel historische rijksmonumenten als nieuwbouw.

'549930' door liane '549930' door liane

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Mooie winterdag

liane

Nog een plaatje van de winter in Nederland. Genomen in 't Weegje. Hier wilde het zonnetje er een beetje doorkomen. Wat voor een sfeervol geheel zorgde.

Community updates

FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
07-08-2020 Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >>

DRONEFOTOWEDSTRIJD
23-07-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl

week 31 | Community toppers

Zonsondergang bij Lake Mutanda. Foto: MirandaNoomen

1. Topreview: Bosnië-Herzegovina door Dianadm
2. Topfoto & tip: Zonsondergang bij Lake Mutanda door MirandaNoomen
3. Topblog: Niet smeren? ... door Elleke
4. Communitylid van de week: Dannyvdm
5. Nieuwkomer: PeggyA

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik