Kathy53

'194389' door Kathy53 '194389' door Kathy53

BotswanaKasane

BotswanaKasane

Gevaarlijk of niet

Kathy53

Op de camping kwamen we deze holbewonder tegen. Mijn man wilde hem wel even achter z'n koppie pakken maar was gelukkig zo verstandig dit niet te doen. Het bleek nl een zeer giftige boomslang te zijn met meestal dodelijke afloop. Bij een beet moet er 3x een bloedstransfusie worden uitgevoerd en als je geluk hebt om dat te overleven zul je later ongetwijfeld sterven aan aids want van bloed in Afrika kun je niet zeker zijn.

'194381' door Kathy53 '194381' door Kathy53

BotswanaOkavango Delta

BotswanaOkavango Delta

Zonsondergang

Kathy53

In het San-ta-wani camp is deze mooie foto genomen na een hoop gemanouvreer met de auto om het juiste plaatje te krijgen. Mijn man mocht hier achter het stuur en de gids zat in de andere auto. Hij vond het wel een leuk idee om ver van ons weg te rijden en te kijken of we de weg wel terug zouden vinden maar inmiddels waren wij al ervaren spoorzoekers geworden en konden we aan de hand van verse bandensporen de weg naar het kamp terugvinden. 's Avonds liep er op 4 m afstand een nijlpaard gemoedelijk door het kamp heen. Wat een ervaring was dat. Ik kan dan ook iedereen aanraden om lekker te gaan kamperen en zo van al het wild om je heen te genieten. s'Nachts bezoek gehad van een hyena en een luipaard die het oude brood kwamen stelen. Super.

'194378' door Kathy53 '194378' door Kathy53

BotswanaOkavango Delta

BotswanaOkavango Delta

Silhouet

Kathy53

Deze foto is genomen tijdens een wandeling in de namiddag bij Roy's Camp. Het idee dat je lekker aan het wandelen bent terwijl het wild vrij rond loopt maar bij zo'n plaatje vergeet je dat gewoon. We hebben zoveel moois gezien dat we zeker nog weer een keer terug gaan naar Zuid -Afrika en dat wordt dan voor de 3e keer. Volgend jaar staat echter eerst Costa Rica op het schema waar we al volop mee bezig zijn. We gaan nu voor vooral voor de vogels, kikkers en planten want wie het kleine niet eerd is het grote niet weerd.

'194374' door Kathy53 '194374' door Kathy53

NamibiëDiamanten-kust

NamibiëDiamanten-kust

Eenzaam

Kathy53

Ik kon het niet laten om nou net die ene boom die in elke reisbrochure staat ook te fotograferen. Net zo lang een goed plekje lopen zoeken dat ik er geen stukje lucht of grond bij had. Dit is dan ook waar mijn liefde naar uit gaat. Het vastleggen van flora en fauna. Gebouwen heb ik niet zoveel mee tenzij het oude achteraf straatjes zijn.

'194317' door Kathy53 '194317' door Kathy53

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Zuluman

Kathy53

De leider van een Zulustam vertelt de geschiedenis van de Zulu's in zijn eigen taal.

'194314' door Kathy53 '194314' door Kathy53

Zuid-AfrikaJohannesburg

Zuid-AfrikaJohannesburg

Kindjes van Soweto

Kathy53

Bij een bezoek aan het arme Soweto waren deze kindjes erg verbaasd over onze witte huid en wilden ze die steeds aanraken. De armoede is groot, toch zien ze er gelukkig uit.

'194312' door Kathy53 '194312' door Kathy53

BotswanaOkavango Delta

BotswanaOkavango Delta

Rust

Kathy53

Bij rust horen weinig woorden. De foto spreekt voor zich. Daarom ben ik verliefd geworden op Afrika.

'194310' door Kathy53 '194310' door Kathy53

BotswanaOkavango Delta

BotswanaOkavango Delta

Valt de zon?

Kathy53

Wat een genot om voor je tent te zitten en een kudde olifanten in de ondergaande zon voorbij te zien komen. De foto is absoluut niet bewerkt, maar het lijkt hier alsof de zon naar beneden komt vallen. Ook een vriend van ons heeft dezelfde foto geschoten met zijn camera en ook hij had dit resultaat.

'194291' door Kathy53 '194291' door Kathy53

BotswanaOkavango Delta

BotswanaOkavango Delta

Fasten your Seatbelts

Kathy53

Alhoewel de plas al overvol zat met Lelkraanvogels werd de landing toch ingezet door de tientalle pelikanen die allemaal een plaatsje wilden in dat ene kleine poeltje.

'194284' door Kathy53 '194284' door Kathy53

BotswanaOkavango Delta

BotswanaOkavango Delta

Jouw poot of de mijne

Kathy53

Heb ik nu jouw poot of heb jij de mijne

'194258' door Kathy53 '194258' door Kathy53

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Sunrise met een...jac

Kathy53

Geluk is altijd met de domme zeggen ze. Na een tijd te hebben staan wachten wilden we eigelijk vertrekken toen de gids opeens in zijn ooghoek wat zag bewegen. Wat kan er nu nog mooier zijn dan zo beloond te worden voor het zeer vroege opstaan. Het is een plaatje dat in je geheugen gegrift blijft staan. Vooral door de rust die ervan uitgaat.

'194105' door Kathy53 '194105' door Kathy53

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Modderbad

Kathy53

In het Etosha park kom je gelukkig nog een flink aantal olifanten tegen en als je geluk heb kun je genieten van het modderbad dat ze nemen. Uren kun je naar ze kijken zonder er genoeg van te krijgen. Doordat de begroeiing vrij laag is heb je meer kans om een dier te spotten. De Big Five hebben we dan ook allemaal mogen bewonderen.

'194100' door Kathy53 '194100' door Kathy53

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Glad hè mam

Kathy53

Wat is nu lekkerder dan in een modderpoel te mogen spelen van je moeder. Alleen het eruit komen bleek nog een beetje moeilijk te zijn voor de kleine en viel hij op z'n slurfje. Au dat doet pijn.

'194097' door Kathy53 '194097' door Kathy53

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Cheetah ontbijt

Kathy53

Bij onze eerste reis naar Zuid-Afrika werden we in het Krugerpark getrakteerd op het ontbijtje van een Cheetah familie. We waren nog geen honder meter het park in toen we ze vlak langs de kant zagen zitten. De stoom kwam nog uit het kadaver vandaan. Terwijl onze auto er vlak naast stond gingen ze gewoon door met eten. Onze vakantie kon niet meer stuk en we zijn dan ook gelijk verliefd geworden op dit land.

Community updates

BLOGS
20-09-2020 Heb jij de survey al ingevuld? (zie het bericht van 15/9) Zodra we eind van de week alle inzendingen binnen hebben, zullen we nogmaals kijken wat de wensen over de blogs zijn. De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

JOUW MENING TELT!
15-09-2020 Om beter inzicht te krijgen in hoe leden de Columbus Community gebruiken en ervaren, en om de belangrijkste wensen in kaart te brengen, nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan de Columbus Community Survey. De survey zal ong. 10 minuten in beslag nemen. Doe mee

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Alle landen -en onderliggende bestemmingspagina's hebben inmiddels een totale make-over gekregen. Mocht je tijdens je bezoek tegen fouten aanlopen op de website, laat het ons dan weten via communityhost@columbusmagazine.nl

OPROEP: FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
11-09-2020 Meedoen kan nog t/m 30 september! Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >> 

week 38 | Community toppers

Traditionele vissers ... Foto: Antwan

1. Topreview: n.v.t.
2. Topfoto & tip: Traditionele vissers ... door Antwan
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: Elleke
5. Nieuwkomer: MGPhotography

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik