hestermaasdam: Reviews

Bezochte bestemmingen

Hier onder staan alle bestemmingen waar hestermaasdam foto's, tips en blogs over heeft geupload of is geweest. Alle bestemmingen met een   zijn nog niet door deze reporter gereviewed.

Geplaatste Reviews

9
Danakil (Ethiopië)
Columbus factor
Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
hestermaasdam was hier in januari 2012

We zijn met een groepje van 6 vrienden,en hebben een reis geboekt bij Yared tours in Addis Abeba.Die brengen ons naar de Danakil depressie. De oneindige ruimte, de mannen die zoutblokken uithakken , de karavanen met dromedarissen en ezels, het wonderlijke landschap van Dallol met bijbehorende zwaveldampen, zijn allemaal zeer indrukwekkend. Maar wat het meeste indruk maakt is toch wel een wandeling in het donker naar de rand van de Erta Ale vulkaan. Eenmaal aan de rand kijk je naar een kolkende gloeiende lavamassa die constant in beweging is.Hier kun je slapen in een Tigray hutje van los op elkaar gestapelde stenen. De andere nachten brengen we door in het zoutwerkers dorpje Hamet Ela.Een schuur met wat touwbedden is ons onderkomen. Bij vertrek van de Erta Ale kwamen we een groepje toeristen tegen ,verder nergens een toerist gezien.

Aan rand van vulkaan staan puur en ongerept
geen douche of toilet. Temperatuur is erg hoog( ruim 40 graden)
Review geplaatst op 14 november, 2016
8
Castilla-La Mancha (Spanje)
Columbus factor
Gebaand pad, maar toch rustig
hestermaasdam was hier in juni 2016

Met een huur of eigen auto ben je vrij om kleine en onbekende dorpjes te bezoeken, soms alleen een bakje koffie en een rondje door het dorp maar op een andere plek voor een overnachting, 's avonds is de sfeer toch weer anders. Toledo is best druk met toeristen maar wel de moeite waard om te bezoeken met zijn mooie kerken en prachtige synagoge en nog wat oude stadspoorten. Cuenca ook bekend en toch de moeite waard. Albarracín blijkt een prachtig gerestaureerd dorpje waar je een stap terug gaat in de tijd. (Deze plaats ligt in Aragón). In Consuegra staan molens boven op een heuvel en een mooi oud centrum. Mota del Cuervo heeft ook molens en net buiten het dorp is een meer met flamingo's, er is geen toerist te zien op ons zelf na. Nationaal park Las Tablas de Damiël is ook leuk, het is een moerassig gebied met veel vogels.De kleine dorpjes zijn echt een verademing, soms heb je ze in een half uurtje door gelopen maar als je 's avonds op het dorpsplein zit is het leuk om mensen te kijken, niet dat het echt druk wordt maar je krijgt toch wat meer idee hoe de mensen hier leven. En ook leuk; bij ieder drankje krijg je tapas geserveerd. Buiten dit rijd je ook nog eens door afwisselend landschap; door bergen, wijn of olijfgaarden en akkerbouw.

Mooie authentieke dorpjes Vriendelijke mensen Goedkoop Altijd wel een hotel te vinden Je hoeft vooraf geen route te plannen
Ik kan er geen bedenken
Review geplaatst op 12 oktober, 2016