hestermaasdam

9
Ethiopië
hestermaasdam was hier 31 Dec 2011
We zijn met een groepje van 6 vrienden,en hebben een reis geboekt bij Yared tours in Addis Abeba.Die brengen ons naar de Danakil depressie. De oneindige ruimte, de mannen die zoutblokken uithakken , de karavanen met dromedarissen en ezels, het wonderlijke landschap van Dallol met bijbehorende zwaveldampen, zijn allemaal zeer indrukwekkend. Maar wat het meeste indruk maakt is toch wel een wandeling in het donker naar de rand van de Erta Ale vulkaan. Eenmaal aan de rand kijk je naar een kolkende gloeiende lavamassa die constant in beweging is.Hier kun je slapen in een Tigray hutje van los op elkaar gestapelde stenen. De andere nachten brengen we door in het zoutwerkers dorpje Hamet Ela.Een schuur met wat touwbedden is ons onderkomen. Bij vertrek van de Erta Ale kwamen we een groepje toeristen tegen ,verder nergens een toerist gezien.
Land
  • Aan rand van vulkaan staan
  • puur en ongerept
  • geen douche of toilet.
  • Temperatuur is erg hoog( ruim 40 graden)
Review geplaatst op 2016-11-14 Door hestermaasdam
8
Spanje Castilla-La Mancha
hestermaasdam was hier 31 May 2016
Met een huur of eigen auto ben je vrij om kleine en onbekende dorpjes te bezoeken, soms alleen een bakje koffie en een rondje door het dorp maar op een andere plek voor een overnachting, 's avonds is de sfeer toch weer anders. Toledo is best druk met toeristen maar wel de moeite waard om te bezoeken met zijn mooie kerken en prachtige synagoge en nog wat oude stadspoorten. Cuenca ook bekend en toch de moeite waard. Albarracín blijkt een prachtig gerestaureerd dorpje waar je een stap terug gaat in de tijd. (Deze plaats ligt in Aragón). In Consuegra staan molens boven op een heuvel en een mooi oud centrum. Mota del Cuervo heeft ook molens en net buiten het dorp is een meer met flamingo's, er is geen toerist te zien op ons zelf na. Nationaal park Las Tablas de Damiël is ook leuk, het is een moerassig gebied met veel vogels.De kleine dorpjes zijn echt een verademing, soms heb je ze in een half uurtje door gelopen maar als je 's avonds op het dorpsplein zit is het leuk om mensen te kijken, niet dat het echt druk wordt maar je krijgt toch wat meer idee hoe de mensen hier leven. En ook leuk; bij ieder drankje krijg je tapas geserveerd. Buiten dit rijd je ook nog eens door afwisselend landschap; door bergen, wijn of olijfgaarden en akkerbouw.
Regio
  • Mooie authentieke dorpjes
  • Vriendelijke mensen
  • Goedkoop
  • Altijd wel een hotel te vinden
  • Je hoeft vooraf geen route te plannen
  • Ik kan er geen bedenken
Review geplaatst op 2016-10-12 Door hestermaasdam

Community updates

FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
07-08-2020 Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >>

DRONEFOTOWEDSTRIJD
23-07-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl

week 31 | Community toppers

Zonsondergang bij Lake Mutanda. Foto: MirandaNoomen

1. Topreview: Bosnië-Herzegovina door Dianadm
2. Topfoto & tip: Zonsondergang bij Lake Mutanda door MirandaNoomen
3. Topblog: Niet smeren? ... door Elleke
4. Communitylid van de week: Dannyvdm
5. Nieuwkomer: PeggyA

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik