gorke

10
India Lambani tribe bezoeken
gorke was hier 31 Oct 2011
In de omgeving van Hampi wonen veel Lambani tribes zij leiden een zigeuner bestaan. Voor het bezoeken van deze Lambani’s kun je het beste een taxi nemen vanuit Hampi of Hospet naar Sandur. Deze taxirit duurt ongeveer 2 uur en gaat over een stoffige zeer slechte weg. In Sandur laat je je afzetten op Kudligi Road bij de handicraft fabriek van Sandur Kushala Kala Kendra dit is de eigenaar van de fabriek. Er werken daar veel Lambani vrouwen waar je een praatje mee kunt maken. Op de terug weg richting Hospet stop je in een van de 4 dorpen waar je langs komt. Maak daar een wandeling door het dorp, er wonen uitsluitend Lambani families. De vrouwen werken voor Sandur Kendra en zitten voor hun huizen met een naaiwerk. Deze mensen vinden het geweldig als er buitenlanders komen. Ze geven je een rondleiding door hun dorp en je drinkt een kopje chai met ze. Het is een onvergetelijke ervaring die je nog lang zal bij blijven.
Stad
  • Bezoek dorp waar veel Lambani families wonen
  • Mooie dagtrip vanuit Hospet of Hampi
  • Unieke ervaring bij Lambani families
  • Je waant je hier de enige toerist
  • Unieke foto's maken
  • Zeer slechte weg
  • Er wordt nauwelijks Engels gesproken
  • Weinig faciliteiten onderweg
Review geplaatst op 2016-12-25
9
Thailand BTS Skytrain
gorke was hier 30 Apr 2016
Door het drukke en chaotische verkeer is het nemen van een taxi vaak niet de snelste manier op van A naar B te gaan. Gelukkig heeft Bangkok een goed en efficiënt openbaarvervoernetwerk over rails. Deze manier van vervoer is vaak het snelste, is duidelijk en gebruiksvriendelijk, efficiënt en niet duur. De treinen zijn schoon, veilig en uitgerust met airconditioning (best koud). Doordat Bangkok miljoenen inwoners kent zijn ook de treinen (of skytrain Bangkok) tijdens spitsuren erg druk. Maar vooral in het drukke centrum van Bangkok is de skytrain of de metro de beste optie voor snel vervoer. In de buurt van Khao san road en Rambuttri zijn er helaas geen haltes. De haltes worden vaak gebruikt om locaties en plaatsen aan te duiden. Kijk goed bij welke halte je hotel dicht in de buurt ligt of boek een hotel zo dicht mogelijk bij een halte om zo efficiënt mogelijk van A naar B te gaan. De service is actief tussen 6.00 en ongeveer middernacht en vertrekt om de ongeveer 5 minuten zodat je nooit lang hoeft te wachten. Een kaartje (muntje bij de AirportLink) koop je bij een machine met cash-geld. Heb je geen munten kun je deze bij het loket wisselen. Je kijkt naar welke station je wilt en wat de bijbehorende prijs van deze rit is. Bij de machine klik je op dit bedrag en betaald met muntgeld. Met dit kaartje check je in bij de poortjes en ook weer uit wanneer je de treinen weer verlaat.
Stad
  • Snel reizen
  • Schone treinen
  • Goedkoop
  • Veilig
  • Vaak koud
  • Tijdens spits uren erg druk
Review geplaatst op 2016-09-23
9
Thailand Bangkok
gorke was hier 30 Jun 2014
Hoewel ik zelf absoluut geen keukenprinses ben werd ik mee geloodst naar een Thaise kookcursus. Nu ben ik enthousiast geworden over de Thaise keuken. Je kunt zo’n kookcursus volgen bij Baipai Thai Cooking School in Bangkok. Bij deze kookschool kun je kiezen uit een aantal verschillende menu’s. Je leert koken in een Thaise huis-stijl omgeving die anders is dan de meeste hotels en restaurants. Thailand.Baipai kookcursussen zijn korte cursussen in het Engels verzorgd door Thaise professionals. Men heeft een groot aanbod voor iedereen van beginner tot de meer ervaren koks. Ook voor mensen met weinig tijd is er een leuke cursus.De cursussen zijn gericht op lokale Thaise gerechten, bereid met verse lokale producten vaak uit eigen tuin. Wij hadden een cursus van ongeveer 4 uur met de volgende gerechten: Chicken in Pandanus leaves, Papaya salad en red curry paste. Ik had niet verwacht dat ik dit zo leuk zou vinden
Stad
  • Prachtige locatie
  • Enthousiaste begeleiders
  • Je krijgt de recepten mee zodat je het thuis ook kunt maken
  • Geen minpunten
Review geplaatst op 2016-09-16
9
Italië
gorke was hier 31 Jul 2017
Geweldige romantische stad waar je een paar dagen heerlijk kan rondstruinen. Er zijn veel musea en oude kerken. Ook voor de winkelliefhebbers kan je hier goed zijn. De stad heeft veel eettentjes waar je heerlijk kunt eten. Kortom een heerlijke stad voor een lang weekend.
Land
  • Veel bezienswaardigheden
  • Een van de meest romantische steden van Europ
  • Erg druk met toeristen
  • Moeilijk bereikbaar met de auto ( weinig park
Review geplaatst op 2017-10-09
10
India Chhattisgarh
gorke was hier 31 Oct 2011
Jagdalpur is de hoofdstad van de regio Bastar, het is een ideale uitvalsbasis om wat dorpen in de deelstaat Chhattisgarth te verkennen. In deze dorpen leven nog veel inheemse stammen (Adivasi) Iedere zondag is er markt in Jagdalpur waar veel Adivasi uit de regio komen kopen, verkopen en ruilen. Je kunt in de buurt ook dorpen bezoeken maar sommigen zijn alleen toegankelijk met een gids. Iedere dag is er een weekmarkt in een dorp , wij hebben ze gecombineerd met markten in de deelstaat Orissa en hebben er zo een markten-tour van gemaakt. In Chhattisgarth komen weinig tot geen toeristen en is heel goed te combineren met Orissa. Wil je iets anders dan markten bezoeken ga dan naar de Chitradhara watervallen die je kan vinden op slechts 19 km van Jagdalpur. Het is een van de beste bezienswaardigheden en een weekendje uit bestemminging voor toeristen uit Chhattisgarth en de rest van het land. Het is uitgegroeid tot een van de beste picknickplaatsen waar families en vrienden komen om te genieten van het buitenleven. We hebben de markten-tour zelf samengesteld in overleg met onze reisagent in Orissa.
Regio
  • Veel lokale markten
  • Zeer fotogeniek
  • Weinig tot geen westerse toeristen
  • Zeer kleurrijk volk
  • Ver weg van de gebaande paden
  • Weinig voorzieningen
Review geplaatst op 2016-12-25
10
India
gorke was hier 31 Oct 2011
In de omgeving van Hampi wonen veel Lambani tribes zij leiden een zigeuner bestaan. Voor het bezoeken van deze Lambani’s kun je het beste een taxi nemen vanuit Hampi of Hospet naar Sandur. Deze taxirit duurt ongeveer 2 uur en gaat over een stoffige zeer slechte weg. In Sandur laat je je afzetten op Kudligi Road bij de handicraft fabriek van Sandur Kushala Kala Kendra dit is de eigenaar van de fabriek. Er werken daar veel Lambani vrouwen waar je een praatje mee kunt maken. Op de terug weg richting Hospet stop je in een van de 4 dorpen waar je langs komt. Maak daar een wandeling door het dorp, er wonen uitsluitend Lambani families. De vrouwen werken voor Sandur Kendra en zitten voor hun huizen met een naaiwerk. Deze mensen vinden het geweldig als er buitenlanders komen. Ze geven je een rondleiding door hun dorp en je drinkt een kopje chai met ze. Het is een onvergetelijke ervaring die je nog lang zal bij blijven.
Land
  • Bezoek dorp waar veel Lambani families wonen
  • Mooie dagtrip vanuit Hospet of Hampi
  • Unieke ervaring bij Lambani families
  • Je waant je hier de enige toerist
  • Unieke foto's maken
  • Zeer slechte weg
  • Er wordt nauwelijks Engels gesproken
  • Weinig faciliteiten onderweg
Review geplaatst op 2016-12-25
9
India
gorke was hier 31 Oct 2016
Een bezoek aan Haridwar. Het is een fantastische ervaring in een woord geweldig. De bevolking en gelovigen die daar een bad komen nemen in de Ganges. Super helder water vanuit het Himalaya gebergte. Bezoek aan het einde van de middag de Aarti ceremonie Ganga Aarti Haridwar wordt uitgevoerd bij Har Ki Pauri Ghat (wat Voetstap van God betekent) . Ganga Aarti in Haridwar is één van de meest bekende in Haridwar. Een bezoek aan Haridwar is niet compleet als je de Ganga Aarti niet hebt gezien . Iedere avond komen hier duizenden mensen voor Aarti, het avondgebed, waarin moeder Ganges aanbeden wordt. Tijdens de ceremonie doet iedereen mee wat prachtig is om te zien. In de schemering offeren de gelovigen kleine bakjes met bloemen. De vele bakjes hebben allemaal een vuurtje. Het is een prachtig gezicht om honderden bakjes in het donker op de rivier voorbij te zien drijven.
Land
  • Fantastische ervaring
  • Geweldige Aarti ceremonie
  • Tijdens de Aarti erg druk met gelovigen
Review geplaatst op 2016-12-14
9
India
gorke was hier 31 Oct 2016
In een van de sloppenwijken van Mumbay ligt Mahalaxmi Dhobi Ghat. Een wasserij waar meer dan 5000 mensen werken aan alle wasgoed die vanuit heel Mumbay wordt aangeleverd. Van hotels tot overheid, tot particulieren. Alles wordt hier netjes gewassen en gesorteerd. De wasserij ligt pal naast treinstation Mahalaxmi, in het oude deel van Bombay. Het is een waar dorp van betonnen bakken, waarin jongens en mannen staan te schrobben, wringen, drogen, strijken en vouwen. De meest in het oog lopende handeling is het schoonslaan van kledingstukken op schuine blokken beton in het midden van de bak. Heel’ Bombay laat hier zijn was doen. Dat wil zeggen hotels, ziekenhuizen en nogal wat particulieren die het zich kunnen veroorloven. Elke dag wordt een onvoorstelbare hoeveelheid wasgoed opgehaald in de hele stad, gesorteerd, gewassen, opnieuw gesorteerd en teruggebracht volgens een ingenieus logistiek systeem waarvan alleen de dhobi’s, de wasmannen-van-vader-op-zoon, de geheimen kennen. Tienduizend mensen werken hier. Bombay is een werkstad die migranten uit heel India aantrekt, de dhobi ghat doet dit ook. De wassers komen uit vele Indiase deelstaten. Er zijn zowel hindoes als moslims. Het is voor toeristen niet toegestaan om de wasplaats te bezoeken maar tegen een kleine vergoeding krijg je een leuke rondleiding en heb je een indruk wat een geweldige en zeer bijzondere plek dit is.
Land
  • Uitzonderlijke wasplaats
  • Makkelijk te bereiken per taxi
  • Geen
Review geplaatst op 2016-12-14
8
Thailand
gorke was hier 31 Oct 2014
Mae Sot ligt in het westen van Thailand, 400 km ten noordwesten van Bangkok en 350 km ten zuidwesten van Chiang Mai. Het ligt 80 km ten westen van Tak, de provinciehoofdstad. Een van noord naar zuid lopende bergketen scheidt Mae Sot en omgeving van het oostelijk deel van de provincie Tak. Het is een fijne plaats om te ontspannen, met een aantal goede restaurants, maar er zijn vrij weinig bezienswaardigheden op een aantal minder bekende kloosters na. Wij vinden het altijd leuk om laat in de middag zo'n klooster te bezoeken de novices spelen dan buiten. Een korte rit brengt je bij de markt aan de grens en je kunt een dagtocht maken naar een aantal grotten en watervallen.
Land
  • Mooi gelegen
  • Weinig westerse toeristen
  • Mooie kloosters
  • Leuke markt
  • Geen
Review geplaatst op 2016-12-17
9
India
gorke was hier 31 Oct 2016
Rishikesh is een klein stadje in de noordelijke staat van Uttarakhand in India. Prachtig gelegen waar de rivier de Ganges naar beneden komt uit de Himalaya. Rishikesh is de geboorteplaats van yoga, en een populaire plek om te mediteren, Het centrum van de stad waar de bus- en treinstations te vinden zijn is van weinig belang voor de meeste reizigers De twee jhula (hangbruggen), die de rivier over te steken zijn is alleen voor voetgangers - hoewel scooters en motorfietsen hen veel gebruiken Swarg Ashram , gelegen aan de oostelijke oever, is het autovrije 'spirituele centrum' van Rishikesh, terwijl High Bank, ten westen van Lakshman Jhula, is een kleine enclave populair bij backpackers. Elke avond, als de schemering invalt is het tijd voor de Ganga Aarti die wordt uitgevoerd in de drie heilige steden Haridwar , Rishikesh en Varanasi . Het is een zeer krachtig en verheffend spiritueel ritueel. De aarti vindt plaats aan de Ganges met uitzicht op de rivier.
Land
  • Spiritueel centrum
  • Prachtig gelegen aan de Ganges
  • Aarti ceremony
  • Geen
Review geplaatst op 2016-12-14
10
Thailand
gorke was hier 31 Oct 2015
Er is een meer in het noord-oostelijk deel van Thailand dat een bezoekje waard is . Tussen de plaatsen Khon Kaen en Udon Thani ligt een lotusmeer nabij de bewoonde wereld. Het Rode Lotusmeer is een onwerkelijke attractie in het noordoosten van Thailand. Van december tot maart is dit grote meer gevuld met lotussen . Het is verbazingwekkend om te zien , het hele meer is roze er staan duizenden lotussen in bloei . Het heet " Talee Bua Daeng " De magie komt pas als je met je bootje midden op het meer bent en je in een zee van roze lotussen dobbert. Er zijn een paar kleine eilandjes waar je Boeddhabeelden, pagodes en andere heiligdommen kunt vinden. Aan de noord-oost kant liggen boten aangemeerd waarvan je er een kan huren. Er is een klein restaurant waar je een kopje koffie kunt drinken en kunt lunchen. Voor de Thai is dit een populaire attractie je ziet er verder nog maar weinig toeristen. Als je in de buurt bent ga dan zeker even kijken. De beste tijd om het Rode Lotusmeer te bezoeken is tijdens het koele seizoen van december tot februari. Wonderlijk genoeg staan de lotusbloemen alleen ’s ochtends open dus zorg dat je er vroeg bij bent.
Land
  • Prachtig meer
  • Duizenden lotus bloemen
  • Alleen in de ochtend te bezoeken
Review geplaatst op 2016-12-14
8
Thailand
gorke was hier 30 Jun 2014
Thaise kookcursus in Bangkok. De keuken van Thailand is zeer gevarieerd en staat bekent als kruidig, fris van smaak en betaalbaar. Als je in Thailand bent overweeg dan eens om een cooking class te volgen het is een aanrader het zal je verrassen. Je kan zo’n kookcursus op diverse plaatsen volgen. Ik heb de cooking class gevolgd bij Baipai Thai Cooking School in Bangkok. Bij deze kookschool kan je kiezen uit een aantal verschillende menu’s. Je leert koken in een Thaise huiselijke omgeving. Baipai kookcursussen zijn korte cursussen in het Engels verzorgd door Thaise professionele koks. Er is een groot aanbod voor iedereen van beginner tot de meer ervaren koks. Ook voor mensen met weinig tijd is er een leuke verkorte cursus. De cursussen zijn gericht op lokale Thaise gerechten bereid met verse lokale producten vaak uit eigen tuin. Wij hebben een cursus van ongeveer 4 uur gevolgd met de volgende gerechten: Chicken in Pandanus leaves, Papaya salad en red curry paste. Ik had niet verwacht dat ik dit zo leuk zou vinden.
Land
  • Prachtige locatie
  • Professionele begeleiding
  • Les ik kleine groepen
  • Geen
Review geplaatst op 2016-09-09
9
India Haryana en Punjab
gorke was hier 31 Oct 2016
Een van de redenen waarom je naar Amritsar moet afreizen is vanwege een bezoek aan de Gouden Tempel "Hari Mandir" van de Sikhs. Dit wereldberoemde tempelcomplex ligt in het centrum van de oude stad Amritsar. De Gouden Tempel is zowel ’s ochtends als in de avonduren goed te bezoeken. Het complex heeft zo’n rustgevende uitstraling dat je er gewoon enkele keren naartoe wil gaan. Deze magische plaats is niet alleen heilig voor de Sikh, maar is bedoeld als een bidplaats voor mannen en vrouwen van ieder geloof, ras of overtuiging om samen verenigd “God” te eren en te gedenken. Deze verdraagzaamheid en uitnodiging is opmerkelijk gezien het hier wel degelijk om de allerheiligste plaats gaat in hun religie. Voor iedere bezoeker is er een gratis maaltijd. Bij het betreden van het complex zijn er enkele regels die moeten worden gevolgd verder is iedereen van goede wil welkom. • Schoenen worden uitgedaan als teken van respect en puurheid, water wordt voorzien om de voeten te wassen. • Alcohol is ten strengste verboden, zo is ook het nuttigen van vlees, of het gebruik van nicotine of drugs. • men wordt veronderstelt een hoofddeksel te dragen als teken van respect. • Bij het betreden van de Darbar Sahib, de plaats waar de Guru Granth Sahib ligt wordt men veronderstelt neer te zetten op de grond als teken van nederigheid.
Regio
  • Een van de mooiste tempels van India
  • Een rustpunt tijdens je reis
  • Leuke stad
  • Kan geen minpunt bedenken.
Review geplaatst op 2016-12-14
9
Thailand
gorke was hier 30 Apr 2016
Door het drukke en chaotische verkeer is het nemen van een taxi vaak niet de snelste manier op van A naar B te gaan. Gelukkig heeft Bangkok een goed en efficiënt openbaarvervoernetwerk over rails. Deze manier van vervoer is vaak het snelste, is duidelijk en gebruiksvriendelijk, efficiënt en niet duur. De treinen zijn schoon, veilig en uitgerust met airconditioning (best koud). Doordat Bangkok miljoenen inwoners kent zijn ook de treinen (of skytrain Bangkok) tijdens spitsuren erg druk. Maar vooral in het drukke centrum van Bangkok is de skytrain of de metro de beste optie voor snel vervoer. In de buurt van Khao san road en Rambuttri zijn er helaas geen haltes. De haltes worden vaak gebruikt om locaties en plaatsen aan te duiden. Kijk goed bij welke halte je hotel dicht in de buurt ligt of boek een hotel zo dicht mogelijk bij een halte om zo efficiënt mogelijk van A naar B te gaan. De service is actief tussen 6.00 en ongeveer middernacht en vertrekt om de ongeveer 5 minuten zodat je nooit lang hoeft te wachten. Een kaartje (muntje bij de AirportLink) koop je bij een machine met cash-geld. Heb je geen munten kun je deze bij het loket wisselen. Je kijkt naar welke station je wilt en wat de bijbehorende prijs van deze rit is. Bij de machine klik je op dit bedrag en betaald met muntgeld. Met dit kaartje check je in bij de poortjes en ook weer uit wanneer je de treinen weer verlaat.
Land
  • Snel reizen
  • Schone treinen
  • Goedkoop
  • Veilig
  • Vaak koud
  • Tijdens spits uren erg druk
Review geplaatst op 2016-09-23
9
Thailand
gorke was hier 30 Jun 2014
Hoewel ik zelf absoluut geen keukenprinses ben werd ik mee geloodst naar een Thaise kookcursus. Nu ben ik enthousiast geworden over de Thaise keuken. Je kunt zo’n kookcursus volgen bij Baipai Thai Cooking School in Bangkok. Bij deze kookschool kun je kiezen uit een aantal verschillende menu’s. Je leert koken in een Thaise huis-stijl omgeving die anders is dan de meeste hotels en restaurants. Thailand.Baipai kookcursussen zijn korte cursussen in het Engels verzorgd door Thaise professionals. Men heeft een groot aanbod voor iedereen van beginner tot de meer ervaren koks. Ook voor mensen met weinig tijd is er een leuke cursus.De cursussen zijn gericht op lokale Thaise gerechten, bereid met verse lokale producten vaak uit eigen tuin. Wij hadden een cursus van ongeveer 4 uur met de volgende gerechten: Chicken in Pandanus leaves, Papaya salad en red curry paste. Ik had niet verwacht dat ik dit zo leuk zou vinden
Land
  • Prachtige locatie
  • Enthousiaste begeleiders
  • Je krijgt de recepten mee zodat je het thuis ook kunt maken
  • Geen minpunten
Review geplaatst op 2016-09-16