Haryana en Punjab

Hoewel Haryana en Punjab twee verschillende deelstaten zijn delen ze wel dezelfde hoofdstad: Chandigarh. Beide deelstaten liggen in het noorden van het land. Hier vind je een aantal schitterende natuurparken (zoals Harike Wetland en Sultanpur National Park) en oude tempels (waaronder Harmandir Sahib en Durgiana Temple).

Informatie over Haryana en Punjab

Beste foto's & tips van Haryana en Punjab

'484215' door sgtravel '484215' door sgtravel

IndiaHaryana en Punjab

IndiaHaryana en Punjab

Arie in Amritsar

sgtravel

Deze Sikh met de naam Arie liep rond bij het schitterende tempelcomplex in Amritsar, de bekendste is natuurlijk de gouden tempel die lijkt te zweven over de poel van Nectar. De tip: Ga zeker ook in de avond bij de tempel kijken dan is hij schitterend verlicht!!!

'515310' door sgtravel '515310' door sgtravel

IndiaHaryana en Punjab

IndiaHaryana en Punjab

Genieten bij de goude

sgtravel

Een stelletje zit te genieten van het uitzicht op de gouden tempel, de heiligste plaats voor de Sikhs. Mocht je zelf deze tempel bezoeken ga dan gewoon eens een uurtje zitten, en genieten van al het moois dat je passeert. Je zal je geen moment vervelen !!

'406671' door ERo '406671' door ERo

IndiaHaryana en Punjab

IndiaHaryana en Punjab

Geloofsovertuiging

ERo

De miljoenenstad Amritsar ligt niet ver van de grens met Pakistan. Het is het spirituele centrum van het sikhisme en hier staat ook de Harmandir Sahib, of de Gouden Tempel.

Laat kaart zien