Gorke

'1131299' door Gorke '1131299' door Gorke

FrankrijkAix-en-Provence

FrankrijkAix-en-Provence

Het plateau van...Val

Gorke

Het plateau van Valensole is gelegen in het zuiden van het departement Alpes-de-Haute-Provence. Voor echte liefhebbers van de Provence is dit misschien wel de plek om naar toe te gaan. Vooral in de maand juli, wanneer de uitgestrekte lavendel velden in volle bloei staan en afsteken tegen de strakblauwe hemel, is dit een prachtig gezicht. Valensole is een mooi plaatsje te midden van de lavendelvelden. Het plaatsje is gelegen op het Plateau de Valensole. Vandaag de dag is een bezoekje aan het prachtige gebied, met de uitgestrekte lavendelvelden, eigenlijk niet compleet zonder bezoek aan het plaatsje zelf. Je kan je daar prima een dag vermaken en je dag afsluiten met een diner bij de vele eet gelegenheden.

'1131297' door Gorke '1131297' door Gorke

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Langs de dorpen

Gorke

Reizen door de provincie Yunnan is niet alleen mooie natuur bekijken maar ook heel veel markten en dorpen bezoeken. Wij komen graag bij de mensen thuis en ook deze keer is dat gelukt. Samen met onze gids en tolk bezochten we veel markten en dorpen. Zo bezochten we ook deze Akha familie. We dronken samen thee, maakte een praatje en natuurlijk een plaatje. Dit is voor mij het mooiste van reizen door China, ik kan het iedereen aanraden.

'1131046' door Gorke '1131046' door Gorke

NederlandGroningen

NederlandGroningen

Groningse landschap

Gorke

Het Groningse landschap kleurt geel, de koolzaadvelden staan vol in bloei. Van april tot juni bloeit het koolzaad en ligt een gele deken over de regio. Voor ons een goede rede om richting het hoge noorden te rijden. Een aanrader voor iedereen!

'1130616' door Gorke '1130616' door Gorke

FrankrijkAix-en-Provence

FrankrijkAix-en-Provence

Lavendel daarvoor ga.

Gorke

Lavendel is hét symbool van de Provence. Ieder jaar kleurt de regio helemaal paars door de vele lavendelvelden. De hele Provence staat bekend om de prachtig paarse lavendelvelden, maar het grootste deel van deze velden zijn te vinden rondom de Luberon en Verdon plateau’s, ten noorden van Aix-en-Provence en Marseille en ten oosten van Avignon. De lavendelroutes in de Provence nemen je mee van het Plateau de Valensole, via de Vercors, de Luberon of de Hautes Alpen, naar de Vallée de la Drôme. De routes strekken zich uit over zo’n 1000 kilometer en voeren je langs de mooiste lavendelvelden. De lavendelvelden van Valensole waar wij een groot gedeelte van onze reis verbleven zijn misschien wel de bekendste van de Provence, ze zijn namelijk de grootste en strekken zich uit tot ver aan de horizon. Bovendien kan je vanuit Valensole mooie uitstapjes maken.

'1128421' door Gorke '1128421' door Gorke

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Keoladeo Nationaal...

Gorke

Dit voormalige reservaat voor eendenjacht van de Maharadja's is een van de belangrijkste overwinteringsgebieden voor grote aantallen watervogels uit Afghanistan, Turkmenistan, China en Siberië. Ongeveer 364 vogelsoorten, waaronder de zeldzame Siberische kraanvogel, zijn in het park geregistreerd. Vanwege de strategische ligging in het midden van de trekroute van Centraal-Azië en de aanwezigheid van water, arriveren grote groepen eenden, ganzen, meerkoeten, pelikanen en steltlopers in de winter. Keoladeo National Park kan je per voet, op een fiets of in een riksja bezoeken. Het leukste vonden wij om het met een riksja te doen. Het parkmanagement heeft de riksjarijders getraind in vogels kijken het zijn zeer deskundige gidsen.

'1128288' door Gorke '1128288' door Gorke

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Water Splashing...Fes

Gorke

Soms heb je geluk en beland je zonder dat het in het programma staat op een geweldig festival. Naast een paar honderd Chinese bezoekers staan we met z'n vieren te genieten van het spektakel voor ons. Op het middenterrein staan 800 deelnemers in traditionele kleding zowel mannen als vrouwen. Het Water Splashing Festival dat in Xishuangbanna en de rest van Yunnan altijd in april wordt gevierd. Een man loopt naar het midden van het terrein en opent het festival. Alle 800 deelnemers lopen achter hem aan, het plein af. Ze lopen over een plankier door een stukje bos, langs het meer dat vol ligt met lotusbloemen. Daar wordt water geschonken die door de leider wordt opgevangen in bamboestokken. De bamboestokken worden aan elkaar doorgegeven en de hele stoet loopt weer terug over het plankier terug naar het plein. Het startsein wordt gegeven voor het water gooien. Iedereen gaat uit zijn dak en het wordt een grote natte boel. We vinden het prachtig om te zien en we fotograferen er flink op los. Het wordt een dag om nooit te vergeten.

'1128221' door Gorke '1128221' door Gorke

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Shaxi Ancient Town

Gorke

Shaxi Ancient Town is een aangename verrassing tussen Dali en Lijiang. In 2001 werd het marktplein toegevoegd aan de World Monuments Watch List van 100 meest bedreigde locaties. De vrijdagmarkt van Shaxi is de enige overgebleven markt langs de Ancient Tea Horse Road. Shaxi Ancient Town ligt ongeveer halverwege tussen Dali en Lijiang en is een beroemde attractie die ooit een belangrijke rol speelde als een bruisend handelspunt op de Tea Horse Caravan Road. Door de straten van Shaxi lopen is alsof je teruggaat in de geschiedenis. Het 700 jaar oude theater, de prachtig schilderachtige Yujin-brug, de 600 jaar oude Xingjiao-tempel,de spectaculaire Ouyang-binnenplaats en de levendige vrijdagmarkt maken het een perfecte match om het oude China te ontmoeten.

'1128188' door Gorke '1128188' door Gorke

NederlandZeeland

NederlandZeeland

Breskens verkennen.

Gorke

Dit keer geen tropische plaat uit het verre Oosten maar uit ons mooie Nederland. Breskens is een badplaats met stranden dichtbij het centrum aan de Westerschelde. Vanaf het strand heb je een mooi uitzicht op de skyline van Vlissingen en op de grote schepen die voorbij varen. Rond zonsondergang is het genieten van de mooie sfeer op het strand.

'1127902' door Gorke '1127902' door Gorke

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Onderonsje

Gorke

Wat is er leuker dan van kroegje naar kroegje te gaan? Ik weet het wel doe mij maar van markt naar markt in Yunnan. Deze keer waren op een markt waar voornamelijk Pula Yi mensen waren. Een lust voor het oog al dat roze.

'1127831' door Gorke '1127831' door Gorke

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Alu-Yi

Gorke

In de vroege ochtend bezoeken we Laojizhai we gaan naar de plaatselijke markt. Ik deze regio wonen vooral veel Hani en Alu-Yi. Met een bevolking van 6,5 miljoen is de Yi- nationaliteit een van de oudste minderheidsgroepen in het zuidwesten van China. Ook op deze markt vermaken we ons prima. De marktkooplieden zijn erg verlegen ze zijn duidelijk geen Westerlingen gewend. Maar na een uurtje is het ijs wel gebroken en maken we een praatje. Dat gaat natuurlijk met handen en voeten maar we hebben contact.

'1127621' door Gorke '1127621' door Gorke

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Op een rijtje

Gorke

We hebben de afgelopen jaren 2 keer Yunnan bezocht. We stelden zelf de reis samen en gingen met 6 Columbus fotografen hoofdzakelijk markten bezoeken. We vinden het leuk om de lokale bevolking te ontmoeten en vast te leggen op de gevoelige plaat. Op een van de markten kwamen we deze gezellige mannen tegen, ze zaten te genieten van de drukte op de markt.

'1127611' door Gorke '1127611' door Gorke

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Op de markt

Gorke

Op de markt in Wumulong kijken we onze ogen uit. Het is het stadje waar we veel Limi Yi vrouwen tegen komen. Het is een drukke markt waar we ons kostelijk vermaken. Deze man zat in een van de kleine restaurantjes wat verveeld voor zich uit te kijken.

'1127421' door Gorke '1127421' door Gorke

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Akha stam

Gorke

Er zijn 25 verschillende etnische groepen volgens de officiële classificatie van China. Sommige kleinere etnische groepen worden niet erkend door de overheid en de grotere groepen, zoals bijvoorbeeld de Yi en Hani, hebben veel subgroepen. Elk van deze groepen wonen in verschillende bergen, dragen verschillende kostuums, spreken verschillende talen of dialecten, hebben verschillende rituelen en festivals. Tijdens onze reis hebben we gezien hoe sterk deze culturen zijn, en hoe ze hebben overleefd en aangepast aan de snelle ontwikkeling van de samenleving. We hebben het dagelijkse leven van de lokale bevolking mogen ervaren.

'1114217' door Gorke '1114217' door Gorke

SpanjeToledo

SpanjeToledo

Bezoek Consuegra bij.

Gorke

Het draait in Consuegra hoofdzakelijk om de windmolens die toeristen uit alle windstreken trekt. De windmolens bevinden zich op een heuvelrug die vanuit Consuegra en omgeving al prominent zichtbaar zijn. Maar nog fraaier wordt het uitzicht van het nabijgelegen kasteel waar je pas goed merkt hoe krachtig de wind hier is. De windmolens bevinden zich aan een weg en met het toegangskaartje van het kasteel kun je toegang verkrijgen tot de strook molens. Consuegra is met zijn elf windmolens de bekendste Don Quichot-locatie. Hoewel het een toeristische locatie is, mag Consuegra niet gemist worden, ook niet voor verstokte Spanjegangers. Het uitzicht is simpelweg te fotogeniek. Een mooie bijvangst vormen het stadje en de Manchegokazen en -wijnen. Vooral tegen zonsondergang is het goed toeven bij de molens. Het licht is prachtig en het is gezellig met de locals.

'1110468' door Gorke '1110468' door Gorke

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Bezoek oude dorpen

Gorke

Voor mij hoeven de toeristische trekpleisters niet zo. Af en toe kom je er niet onderuit om er een te bezoeken. Ik ga liever op zoek naar de lokale bevolking en ga veel door oude dorpen wandelen. Je komt er zoveel mooie en aardige mensen tegen, zo ook deze oude heer die zat te genieten van zijn pijp. Gelukkig hadden we een gids mee die kon vertalen zodat we toch een gesprekje konden hebben.

'1110465' door Gorke '1110465' door Gorke

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Thee sorteren

Gorke

In een van de kleine dorpjes in Yunnan kwamen we deze dame tegen. Zij was druk aan het thee sorteren en vond het prima dat ik een foto van haar nam...

'1104668' door Gorke '1104668' door Gorke

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Minderheden Yunnan

Gorke

Hoewel ze maar een klein deel uitmaken van de totale Chinese bevolking, zijn de 55 etnische minderheidsgroepen uitgebreid verspreid over verschillende delen van China. De regio's waar ze het meest geconcentreerd zijn is in Zuid China. Wij hebben veel van deze minderheden bezocht. De vrouw op de foto is een Wa vrouw.

'1104568' door Gorke '1104568' door Gorke

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Minderheden in Yunnan

Gorke

Er zijn 25 verschillende etnische groepen volgens de officiële classificatie van China. Sommige kleinere etnische groepen worden niet erkend door de overheid en de grotere groepen, zoals bijvoorbeeld de Yi en Hani, hebben veel subgroepen. Elk van deze groepen wonen in verschillende bergen, dragen verschillende kostuums, spreken verschillende talen of dialecten, hebben verschillende rituelen en festivals. Tijdens onze reis hebben we gezien hoe sterk deze culturen zijn, en hoe ze hebben overleefd en aangepast aan de snelle ontwikkeling van de samenleving. We hebben het dagelijkse leven van de lokale bevolking mogen ervaren. In februari gaan we terug met een groep enthousiaste fotografen die ook graag kennis willen maken met het mooie fotogenieke Yunnan. De dame op de foto is een Wa vrouw.

'1103705' door Gorke '1103705' door Gorke

Spanjeminas-de-rio-tinto

Spanjeminas-de-rio-tinto

Minas de Rio Tinto

Gorke

In het noorden van de provincie Huelva (resp. 60 en 90 min. rijden van Huelva en Sevilla) ligt Las Minas de Río Tinto, een mijnenclave, naar men beweert de grootste open mijn ter wereld. Het gebied rondom het gehucht Minas de Ríotinto is een prachtig fascinerend maanlandschap met vele stuwmeren en bossen. Hier werd de natuur en het landschap veranderd door mensenhanden. De hellingen zijn afgegraven en hebben een diep rode kleur. Vanwege deze pyriet roodgekleurde grond staat het gebied bekend als de "rode heuvel". Rio Tinto is niet alleen maar een holte in het oppervlak van de aarde. De opgegraven mineralen geven de bodem en het water van de streek een vreemde mengeling van kleuren: blauw, groen, geel rood en bruin. De overheersende kleur is roodbruin door de ijzerhoudende mineralen, die oxideren als ze met lucht in contact komen. De speling van zonlicht in de oude mijnen kan verrassende effecten opleveren. Je waant je soms even in een buitenaardse omgeving. Wij hebben er 3 dagen rondgereden en gelopen. Er zijn weinig toeristen in dit buitenaardse landschap te vinden.

'1103365' door Gorke '1103365' door Gorke

SpanjeCastilla-La Mancha

SpanjeCastilla-La Mancha

De molens van...Consu

Gorke

De gemeente Consuegra in Manchego ligt ten zuiden van de stad Toledo , in het hart van Castilla-La Mancha. Als we de snelweg van de wijngaard naderen, begint het imposante silhouet van het Castillo de la Muela aan de horizon te schetsen naast de windmolens van Consuegra op de heuvel Cerro Calderico . Consuegra is een rustig stadje, gelegen aan de voet van de heuvel en omgeven door grote stukken landbouwgrond. De hele regio La Mancha is een droge regio. Vooral tegen zonsondergang is het goed toeven bij de molens. Het licht is prachtig en het is gezellig met de locals.

'1103336' door Gorke '1103336' door Gorke

SpanjeAndalusie

SpanjeAndalusie

Woestijn Van Gorafe,

Gorke

Woestijn Van Gorafe, Deze woestijn is niet wat het lijkt. Het is geen zandvlakte, maar bestaat uit een landschap van kraters, geulen, bergen en dalen en canyons. Uitermate geschikt voor een spectaculaire Jeeptocht met een ervaren gids/chauffeur. Geopark Granada heeft routes voorbereid die speciaal zijn ontworpen om indrukwekkende landschappen te bieden en informatie te verspreiden, met voortdurend bijgewerkte inhoud, over het landschap, de culturele en geologische aspecten van de hele Hoya de Guadix-Baza. Met hun excursies bieden ze je geen vervelende informatie vol gegevens en getallen, maar zullen ze je helpen fossielen, mineralen, woestijnen, sporen van oude unieke aardbevingen wereldwijd te begrijpen, te observeren en te herkennen , oude necropolis, archeologische, paleontologische vindplaatsen en landschap dat je zal verrassen! Ook is het een waar paradijs voor fotografen. Max en Connie weten alle mooie plekjes te vinden en bij hen is het zo dat wat wij vragen zij regelen. Connie is Nederlands dus super leuk om met haar en haar man Max op avontuur te gaan.

'1103332' door Gorke '1103332' door Gorke

SpanjeAndalusie

SpanjeAndalusie

Spectaculaire...wande

Gorke

De Caminito del Rey (“Het Koningspad”) is een zeer spectaculair wandelpad met een totale lengte van 7,7 km (waarvan 4,8 km ‘aanlooproute’) in de Desfiladero de los Gaitanes-kloof, een uur boven Malaga. Nadat het pad sterk in verval was geraakt, had het lange tijd de bedenkelijke titel van ‘gevaarlijkste wandelpad van Europa’. Vijf mensen vonden, ondanks dat het pad in 1992 werd afgesloten, de dood. Nadat in 2007 was overeengekomen dat het Koningspad hard aan een opknapbeurt toe was, begon men in 2014 met de daadwerkelijke renovatie. Er werd bijna een jaar aan gewerkt en de uiteindelijke kosten bedroegen zeven miljoen euro; 2,7 miljoen voor het pad zelf en de overige euro's voor de infrastructuur er omheen (aanlooproute, parkeerplaatsen, busverbindingen etc). De Caminito del Rey is nu een veilig wandelpad dat 100 meter boven de Rio Guadalhorce door het ravijn van de Desfiladero de los Gaitanes loopt. Het pad zelf is van hout; sommige delen van de route zijn van glas waardoor het zicht naar beneden nog spectaculairder is. De route is in de zomer geopend tussen 10.00 en 17.00 uur. Reken op 2,5 tot 3 uur om de hele pad rustig te kunnen lopen. Onderweg is er geen eten en drinken te koop, net zo min als er toiletten voorhanden zijn. Bij een wind van boven de 35 km/pu is het pad gesloten. Slippers zijn verboden, trek dus gewoon een paar fatsoenlijke wandelschoenen aan.

'1098878' door Gorke '1098878' door Gorke

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Eerste bocht van de..

Gorke

Een schilderachtige en wandelgebied in de buurt van Lijiang is de eerste bocht van de Yangtze-rivier. Het is slechts ongeveer 50 kilometer van Lijiang . Het wordt de "eerste bocht" genoemd omdat de rivier binnen een afstand van 1 kilometer een bocht van 90 graden maakt van zuid naar oost. Voor mij was het een van de hoogtepunten van onze tweede reis naar Yunnan.

'1066091' door Gorke '1066091' door Gorke

ItaliëToscane

ItaliëToscane

Steden in Toscane

Gorke

Elke stad, elk dorp in Toscane heeft zijn eigen sfeer. Allemaal even bijzonder, allemaal even mooi. Florence, Siena, Lucca, Pisa, San Gimignano... Toscane kent veel steden die een bezoek meer dan waard zijn. of je nu houdt van kunst of cultuur, van schitterende vergezichten of van heerlijk eten, hier ben je overal aan het goede adres.

Community-updates

EN DE WINNAARS ZIJN ...

Nu we met twee voeten in 2022 staan, is het tijd om de balans op te maken voor het afgelopen jaar. Jullie deden in groten getale mee aan onze jaarwedstrijd ‘Reizen in tijden van corona’ en we hebben prachtige foto’s voorbij zien komen. Maar wie sleept nou de hoofdprijs in de wacht? En wie wordt er bekroond tot het Communitylid van 2021? De winnaars zijn bekend!

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

03-01-2022 Het allerlaatste maandthema - architectuur - bleek enorm populair: wat veel prachtige foto's zijn er langsgekomen! De keuze was nog vrij lastig, maar we zijn eruit en de winnaar is bekend: gefeliciteerd met je prachtfoto van de Kerk van de Heilige Geest in Vilnius, Albert! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier! 

EDITIE 105 | 35 BESTE ISLAND ESCAPES IS UIT!

10-12-2021 Columbus Travel editie 105 ligt vanaf vandaag in de winkels! Je wordt getrakteerd op de 35 mooiste eilanden waar je nu wilt zijn en we nemen je mee naar IJsland, Griekenland, Mallorca, Galapagos en Orkneys. Ook vind je in deze editie traditiegetrouw de prachtigste communityfoto's, dit keer van CanipelPanoaramDragonflyLindehammann
Dreamer666Mitevisuals en DeerikBekijk de editie hier >

WEEK 02| COMMUNITY-TOPPERS


De wolf in de sneeuw. Foto: Henk Vanetië
1. Topfoto & -tip: De wolf in de sneeuw door Henk Vanetië
2. Review: Sauerland, Duitsland door TravelsbyMonique
3. Communitylid van de week: MarleenvM
4. Nieuwkomer: Glennm23

Doe mee aan onze fotowedstrijden

MAANDTHEMA: ARCHITECTUUR TIJDENS CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van december is: architectuur. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN REIS NAAR COSTA RICA MET JOUW BUCKETLIST 2022!

Sifnos, Griekenland

Welke bestemmingen staan bovenaan jouw bucketlist voor het komende jaar? Deel jouw verlanglijstje voor 2022 en wie weet word je beloond met een bijzondere reis naar Costa Rica, verzorgd door Columbus en Riksja Travel! Doe mee >

FOTOWEDSTRIJD: WIN DE SAFARIREIS VAN JE LEVEN!

Sifnos, Griekenland

Natuurliefhebbers: grijp je kans! Met je favoriete natuurfoto maak je dit najaar kans op een geheel verzorgde, luxe safarireis voor twee personen naar Greater Amboseli in Kenia. Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik