duke0123

profiel duke0123

Naam

Kees van Duyn

Reviews

0

Foto's & tips

11

Blogs

4

Lid sinds

07 April 2009

Favorieten

Fav. werelddeel

Azië

Fav. land

Nepal

Fav. stad

Istanbul

Over mij

Heb ik mijn reislust van huis meegekregen? Ik weet het niet. Mijn vader houdt er wel van, mijn moeder blijft liever thuis. Feit is in ieder geval dat ik bij voorkeur op pad ben. Helaas is het wel zo dat ik moet werken om op reis te kunnen gaan.

Ik reis om kennis te kunnen maken met andere culturen, andere gewoonten, andere mensen. Of dit dichtbij of veraf is, maakt daarbij niet zoveel uit. Het is in ieder geval een enorme verrijking.

Tijdens mijn reizen fotografeer ik ook graag. Dit is een andere liefhebberij van me. Overigens vind ik de foto's van anderen vaak beter dan die van mezelf.

En nu ik het toch over mijn foto's heb, zonder mijn uitdrukkelijke toestemming mogen ze niet gebruikt en gepubliceerd worden.

Mijn Motto

'Respecteer de wereld en de mensen die er leven!'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Canon

Model

EOS 450D

Overige

Konica Minolta 404si (analoog), Olympus C-750 UZ (digitaal), diverse objectieven, statief.

 

2 reactie(s) bij "duke0123"

  • profile image comment

    Leuk dat je wat actiever bent geworden, we wachten af. Veel plezier!

    Door albertensandra • geplaatst op 2010-07-25 07:49:15
  • profile image comment

    Hoi Kees, welkom op de site. Ik zie dat je al wat langer lid bent, maar nu net 2 foto's hebt geplaatst. Heel veel plezier hier! Gr. Sandra

    Door albertensandra • geplaatst op 2010-07-24 12:38:17

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (11)

'314977' door duke0123 '314977' door duke0123

MarokkoMarrakech

MarokkoMarrakech

Een straatje in...Mar

duke0123

Een rustig acherafstraatje in Marrakech. De vrouw komt net terug van een bezoekje aan een winkel of markt. Frappant is de kleding die deze vrouw draagt. Misschien dat ze in dit smalle straatje met z'n warme kleuren niet wil opvallen.

'320961' door duke0123 '320961' door duke0123

MarokkoMarrakech

MarokkoMarrakech

Marktje op...binnenpl

duke0123

Net even buiten de hectische drukte van de souks bij Jemaa el-Fna lag dit kleine binnenplaatsje. Hierop lagen allerlei goederen uitgestald, waaronder deze bontgekleurde hoofddeksels.

'264342' door duke0123 '264342' door duke0123

MarokkoMarrakech

MarokkoMarrakech

Djemaa El Fna-plein

duke0123

Overzicht van het Djemaa El Fna-plein. Dit plein, dat het symbool van Marrakech is, komt vooral 's avonds tot leven. Muzikanten, slangenbezweerders, dansers en nog zoveel meer vallen er dan te bewonderen.

Laatste blogs (4)

De niet lange, maar ook niet korte busrit zal niet al te lang meer duren. Voor we de eindbestemming zouden bereiken wilde de reisleider nog wat over het plaatsje Tineghir vertellen. Niet zozeer wat er... Lees meer

Zaterdagavond laat kwamen we op het vliegveld van Delhi aan. De traditionele vliegveldperikelen: douane, bagage pakken en de ontvangst door onze reisleidster Heleen, die al met het welbekende Djoserbo... Lees meer

Ik ben fan van (1)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (3)

'477554' door anna maria '477554' door anna maria

GriekenlandAthene

GriekenlandAthene

Het mooiste wijkje va

anna maria

,In 1968 kwam ik voor het eerst in Athene en ik was op slag verliefd op de stad. Binnen een paar maanden was ik terug in Griekenland en vond een baantje als discjockey op Mykonos. Maar altijd begon en eindigde de reis in Athene, er waren immers nog geen charters! Het toerisme was nog heel kleinschalig, eigenlijk alleen jonge backpackers, en we ontmoetten eigenlijk altijd weer in Athene, in de wijk Plaka, onder de Akropolis, dat toen al gedeeltelijk autovrij was en vol leuke tavernes. Op dakterrassen stonden rijen bedden, waar we voor een habbekrats sliepen, en in de middag zagen we elkaar op de trappen van de Akropolis, het damzitten in Athene toendertijd! Het mooiste wijkje van de Plaka was, en is, Anafiotika, gelegen aan de noordoostkant van de rots waar de Akropolis op staat. Het is gesticht door de inwoners van Anafi, een van de Cycladische eilanden. Het is gebouwd in de stijl van de Cycladen: kleine, witte huisjes,kronkelige, oplopende steegjes en trappetjes,en tuintjes vol bloemen. Er doorheen slenterend heb je de mooiste vergezichten over Athene, het is een heel fotogeniek wijkje, en het geeft je het gevoel dat je op een Grieks eiland zit in het hart van Athene! Op een gegeven moment zie je beneden je de Agora, met de Stoa en de tempel van Hephaistos, de God van het vuur.Het is de best bewaarde tempel in Griekenland. Dan eindigt de weg bij de ingang van de Akropolis. Het wijkje ligt aan de noordoostkant van de Akropolis, dus in de ochtend heeft het zon en in de middag schaduw. Ga je in de winter, dan is te beste tijd de ochtend, in de zomer is dat veel te heet en kan je beter in de middag gaan. Wil je een bezoek aan Anafiotika combineren met de Akropolis, vertrek dan vroeg, de Akropolis gaat in de winter om 15.00 uur dicht!

'263338' door TravelR '263338' door TravelR

NoorwegenZuid- en westkust Noorwegen

NoorwegenZuid- en westkust Noorwegen

Bewolkt Balestrand

TravelR

Laaghangende bewolking boven het plaatsje Balestrand aan het Sognefjord. Het rode kerkje is St Olaf's Church, een Anglicaanse kerk gebouwd in de stijl van een staafkerk. De witte, rode en gele gebouwen contrasteren mooi met het groene landschap.

'248731' door JVersteeg '248731' door JVersteeg

MarokkoWestelijke Sahara

MarokkoWestelijke Sahara

Sun Set Enthusiasm

JVersteeg

Tijdens de zware trektocht 100 km door de Sahara afgelopen November is het ons slechts 1 maal gelukt om voor het donker bij de tenten aan te komen. De jongens opperden meteen het idee om op een nabijgelegen stukje vlak zand samen met de lokale jeugd een potje te voetballen in het avondlicht. Langs de kant probeerden de vrouwen de mannen aan te moedigen met een Mexicaanse Wave met naast hen de wat kleinere woestijnbewoners die meer oog leken te hebben voor het vrouwlijk enthousiasme, dan voor de prestaties van hun vrienden. Het regenlicht van de ondergaande zon gaf het geheel een sprookjesachtige sfeer.