WesselSteinhaus

profiel WesselSteinhaus

Naam

Wessel Steinhaus

Reviews

6

Foto's & tips

4

Blogs

15

Lid sinds

31 August 2016

Favorieten

Fav. werelddeel

Europa

Fav. land

Italië

Fav. stad

Florence

Mijn Motto

'Laat je verleiden en daar door rondleiden'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Nikon

Model

D90

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (4)

'538408' door WesselSteinhaus '538408' door WesselSteinhaus

MarokkoFez

MarokkoFez

Locals fotograferen i

WesselSteinhaus

In Marokko raakt het fotograferen zo af en toe nog el eens de gevoelige snaar. Zeker in Marrakech waren de locals er niet van gediend om op de gevoelige plaat gevangen te worden. Hierdoor werd ik in Marokko wat voorzichtiger met fotograferen, echter in Fez waren de locals weer veel aangenamer over het fotograferen. Zo liep ik in Fez door de eindeloze steegjes en telkens wanneer er een mooi tafereel aankwam, vroeg ik de locals of ik een foto kon maken, of wees ik naar mijn camera. De helft antwoord daar op dat ze het iet willen, maar de andere helft vindt het niet alleen ok, ze vinden het nog mooi ook! zoals deze man, die ging heerlijk poseren voor de camera. Zijn buren en de rest van de verkoopmannen vonden dat dan weer prachtig, al met al een prachtige atmosfeer ineens! iedereen blij en ik weer een plaatje rijker. Kort gezegd, vraag het lief en in Fez zullen ze het nog waarderen ook!

'550572' door WesselSteinhaus '550572' door WesselSteinhaus

FrankrijkParijs

FrankrijkParijs

Het verhaal achter de

WesselSteinhaus

Onder het mom van "achter ieder gezicht zit een verhaal" schoof ik bij deze vluchtelingen aan. Overal in Parijs zie je "slaapzakjes" liggen, zowel vluchteling als zwerver zoekt zijn toevlucht naar de grote stad. Deze groep had zowaar een geheel tentenkamp opgezet. Toen ik bij ze aanschoof werd me direct rode wijn ingegoten en kon ik een hapje mee eten. Alhoewel ze weinig bezittingen hebben wouden ze alles met mij delen. Door mijn gebrekkige frans kon ik jammer genoeg niet echt diep op hun situatie ingaan. Maar wat ik wel boven water kon krijgen, is dat ze het eigenlijk wel oke vonden op dit moment. Ze kregen kleren van een instantie en hierdoor zagen ze er ook allemaal zeer schappelijk uit. Daarnaast was er telkens eten aanwezig en had een ieder zijn eigen tentje, sommigen zelfs met een heus kastje ernaast. Na een uur en vijf glazen rode wijn verder nam ik weer afscheid. Het was een interresante ontmoeting, ook om te zien dat ze het gezellig hebben met zijn allen, dat doet mij dan weer deugd. Maar die gezelligheid is jammer genoeg denk ik net zo tijdelijk als hun verblijfplaats. Waarom heb ik geen foto van hun gezichten gemaakt vraagt u zich wellicht af. Dat wou ik ook graag doen, echter was dit absoluut niet de bedoeling. Toen ik zei dat het juist belangrijk was dat mensen hun zouden zien, was het antwoord wederom dat het niet de bedoeling is. Het laatste stukje eigenwaarde dat deze mensen nog hebben geven ze liever niet weg aan een fotograaf. Toen ik daar later over nadacht viel het kwartje dan ook bij mij. Ik weet niet wat ze deden of waar ze woonden in hun land van herkomst, maar ik weet wel dat het in de verste verte niet zo erbarmelijk als dit was. Ze maken er op het moment het beste van, maar diep in hun hart schamen ze zich voor de situatie waarin ze zijn beland. Als ik het nieuws volg dan hoor ik ook voornamelijk cijfers of verhalen zonder echte inhoud. Na dit gesprek heb ik eindelijk het verhaal achter de vluchteling gehoord. En ieder verhaal is er weer een andere en iedere vluchteling draagt een eigen verhaal met zich mee. Mijn tip is dan ook, schuif een keer aan bij een vluchteling in de grote stad. Ik kan u verzekeren, je wordt met open armen verwelkomt. Want reizen en andere culturen ervaren gaat naar mijn inziens niet alleen om de mooie pagina's in het boek.

'538722' door WesselSteinhaus '538722' door WesselSteinhaus

TurkijeIstanbul

TurkijeIstanbul

Laatste demonstratie.

WesselSteinhaus

In iedere stad waar ik kom probeer ik de identiteit van een stad zo goed mogelijk in beeld te brengen. Toevallig was ik in Istanbul ten tijde van de laatste demonstratie tegen de Coup. Wat betekende dat de gehele stad vol hing met Turkse vlaggen, alsof ze de wereldbeker gewonnen hadden. Voor aanvang van de demonstratie vloog iedereen over de weg, al toeterend en zwaaiend met vlaggen. Dan gaat er zeker een vreemd gevoel door je heen, zeker als westerling. Echter lieverd het ook zeker weer uniek beeldmateriaal op.

Laatste blogs (15)

Community-updates

EDITIE 106 | 28 eens-in-je-leven reiservaringen

25-01-2021 Columbus Travel editie 106 is nu verkrijgbaar! Onze nieuwste editie over reizen die je één keer in je leven wilt maken is uit! Plus: kom oog in oog te staan met de Europese beer in Slovenië, ga net over de grens roadtrippen in België en Duitsland, treed buiten de gebaande paden in Oman en maak kans op een reis naar Spanje en een weekendje weg met een huurcamper! Bekijk de editie hier >

EN DE WINNAARS ZIJN ...

Nu we met twee voeten in 2022 staan, is het tijd om de balans op te maken voor het afgelopen jaar. Jullie deden in groten getale mee aan onze jaarwedstrijd ‘Reizen in tijden van corona’ en we hebben prachtige foto’s voorbij zien komen. Maar wie sleept nou de hoofdprijs in de wacht? En wie wordt er bekroond tot het Communitylid van 2021? De winnaars zijn bekend!

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

03-01-2022 Het allerlaatste maandthema - architectuur - bleek enorm populair: wat veel prachtige foto's zijn er langsgekomen! De keuze was nog vrij lastig, maar we zijn eruit en de winnaar is bekend: gefeliciteerd met je prachtfoto van de Kerk van de Heilige Geest in Vilnius, Albert! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier! 

WEEK 03| COMMUNITY-TOPPERS


Salto do Prego. Foto: Canipel
1. Topfoto & -tip: Salto do Prego door Canipel
2. Review: Askja vulkaan, IJsland door Myrthe Levels
3. Communitylid van de week: Graaf
4. Nieuwkomer: Nheuveltravel

Doe mee aan onze fotowedstrijden

MAANDTHEMA: ARCHITECTUUR TIJDENS CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van december is: architectuur. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN REIS NAAR COSTA RICA MET JOUW BUCKETLIST 2022!

Sifnos, Griekenland

Welke bestemmingen staan bovenaan jouw bucketlist voor het komende jaar? Deel jouw verlanglijstje voor 2022 en wie weet word je beloond met een bijzondere reis naar Costa Rica, verzorgd door Columbus en Riksja Travel! Doe mee >

FOTOWEDSTRIJD: WIN DE SAFARIREIS VAN JE LEVEN!

Sifnos, Griekenland

Natuurliefhebbers: grijp je kans! Met je favoriete natuurfoto maak je dit najaar kans op een geheel verzorgde, luxe safarireis voor twee personen naar Greater Amboseli in Kenia. Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik