Wereldteam

'363798' door Wereldteam '363798' door Wereldteam

SurinameJungle

SurinameJungle

Oude Marron dame geef

Wereldteam

Diep in het binnenland van Suriname ben ik op bezoek bij een prachtige oude Marron dame. Zij geeft mij een geneeskrachtig kruidenbad, ik heb de heerlijke geur daarna nog dagen geroken.

'480102' door Wereldteam '480102' door Wereldteam

SurinameJungle

SurinameJungle

Prachtige korjaaltoch

Wereldteam

Om het noordelijkste deel van de Amazone in te trekken, hoef je geen binnenlandse vlucht te boeken. Zes uur 's ochtends is een goed tijdstip om in de Saramaccastraat (Paramaribo) een zitplaats in 1 van de particuliere busjes te huren. Hiermee reis je voor een klein bedrag richting heb binnenland. Aangekomen in Atjoni, stap je over in een korjaal. Hiermee reis je niet veel comfortabeler dan iemand die dit 200 jaar geleden deed. Al in 1830 werden ze gebuikt om de rivier te bevoeren en handel te drijven op de plantages. Gedurende de uren op de houten zitting van de korjaal, trekken de oerwoudmuren zich met een overweldigende plantengroei aan je voorbij. Je kunt bij een aantal dorpen aan wal gaan en overnachten bij de Marrons, de afstammelingen van de weggelopen Afrikaanse slaven. Vlieg vanuit Djumu terug (van te voren reserveren). Het zien van de Surinamerivier - de donkerbruine levensader die dwars door het regenwoud kronkelt - vanuit de lucht is een onvergetelijke ervaring.

'363792' door Wereldteam '363792' door Wereldteam

FilipijnenLuzon eiland

FilipijnenLuzon eiland

Rijstterrassen, Batad

Wereldteam

Rijstterrassen, Batad. Na een mooie wandeling van een paar uur sta je met je voeten aan de rand van deze prachtige vallei. Zie ook: tips.

'480097' door Wereldteam '480097' door Wereldteam

FilipijnenLuzon eiland

FilipijnenLuzon eiland

Batad, een...adembene

Wereldteam

Vanuit Banaue op het noordelijke eiland van de Filipijnen, mag je een trip naar de mooiste rijstterrassen van de Filipijnen niet missen. Na een hobbelige weg omhoog in een rammelende trycicle, kom je na een wandeling van een paar uur met je voeten aan de rand van een adembenemende vallei te staan. Deze rustieke omgeving is nog niet ontdekt door massa's toeristen, iets wat waarschijnlijk niet lang meer zal duren. Zodra de wegen beter begaanbaar zijn - de overheid rolt op dit moment zijn asfalt hoog in de bergen verder uit - zal Batad niet ontkomen aan bussen buitenlanders. Wanneer je bent afgedaald naar het kleine authentieke dorpje, waan je je in een andere wereld. Honderden rijstterassen klimmen tegen de bergmuren op die de omgeving een magische uitsraling geven.

Community updates

FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
07-08-2020 Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >>

DRONEFOTOWEDSTRIJD
23-07-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl

week 31 | Community toppers

Zonsondergang bij Lake Mutanda. Foto: MirandaNoomen

1. Topreview: Bosnië-Herzegovina door Dianadm
2. Topfoto & tip: Zonsondergang bij Lake Mutanda door MirandaNoomen
3. Topblog: Niet smeren? ... door Elleke
4. Communitylid van de week: Dannyvdm
5. Nieuwkomer: PeggyA

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik