VBrouwers

'513835' door VBrouwers '513835' door VBrouwers

PeruJungle

PeruJungle

Kikker in de jungle

VBrouwers

Tijdens een nightwalk in de jungle van Manu kwamen we dit kleine gele kikkertje tegen, ik durf niet te zeggen om welk soort het gaat. Giftig is deze niet.

'513834' door VBrouwers '513834' door VBrouwers

PeruJungle

PeruJungle

Heel veel vlinders

VBrouwers

Onderweg in ons bootje zagen we langs de waterkant al deze kleurrijke vlinders. Ze eten als het goed de mineralen uit de klei. Het was in ieder geval een mooi plaatje.

'513831' door VBrouwers '513831' door VBrouwers

PeruJungle

PeruJungle

Uitzicht over het Man

VBrouwers

Mooi uitzichtpunt over het Manu National Park in het Rainforest. Vanaf hier nog een dag reizen naar de Madre de dios rivier. Wij hebben zelf een 8-daagse tour gedaan met een gids. De touroperator die ik je kan aanraden is Bonanza Tours en Amazon Wildlife Peru. Beiden gerund door twee broers die zijn opgegroeid in de jungle van Peru. De gids was top! hij weet echt heel veel van de natuur en de dieren daar. Een aanrader dus, het is geen goedkope tour maar zeker de moeite waard wie van natuur en wildlife houdt.

'513816' door VBrouwers '513816' door VBrouwers

PeruCusco provincie

PeruCusco provincie

Roadtrip richting...A

VBrouwers

Onderweg richting het Manu National Park stopten we bij Ninamarca waar je 'chullpas' - begrafenis torens- van de pre-inca tijd kan bezichtigen op 3000 meter hoogte. Het uitzicht is prachtig...

'513815' door VBrouwers '513815' door VBrouwers

PeruCusco provincie

PeruCusco provincie

Jongetje op markt

VBrouwers

Foto is genomen op de Pisac markt. Heerlijk om er rond te struinen en mensen te kijken. Er worden veel producten verkocht zoals, zilver, gekleurde sjaals, kleding en diverse soorten groenten, fruit, granen en natuurlijk diverse soorten aardappelen waar deze regio bekend om staat.

'365651' door VBrouwers '365651' door VBrouwers

BotswanaChobe NP

BotswanaChobe NP

Zonsondergang met...N

VBrouwers

Zonsondergang in Chobe met Nijlpaarden op de voorgrond Na een mooie boottocht op de Chobe rivier een zonsondergang met nijlpaarden op de voorgrond als afsluiting van de dag.

'365650' door VBrouwers '365650' door VBrouwers

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Leeuw Etosha

VBrouwers

Leeuw in Ethosa National Park gaat drinken. Na een lange tijd wachten kwamen er meerdere leeuwen uit de struiken om ook te drinken. Deze leeuw kwam als eerste en keek eerst even om zich heen voordat hij ging drinken.

'365649' door VBrouwers '365649' door VBrouwers

Namibië

Namibië

Onderweg in Namibie

VBrouwers

Onderweg even stoppen... Dit was ons vervoermidel tijdens onze reis door Zuidelijk Afrika. Even onderweg gestopt om de benen te strekken en een fotootje te maken.

'365648' door VBrouwers '365648' door VBrouwers

BotswanaChobe NP

BotswanaChobe NP

Zonsondergang in Chob

VBrouwers

Zonsondergang Chobe rivier Na een mooie boottocht op de Chobe rivier als afsluiting deze zonsondergang

'365647' door VBrouwers '365647' door VBrouwers

BotswanaChobe NP

BotswanaChobe NP

Sabelantilope aan het

VBrouwers

Sabelantilope aan het drinken in Chobe National Park Op een boottochtje in Chobe zagen we deze Sabelantilope tevoorschijn komen, hij liep naar het water en boog heel sierlijk naar voren met z'n pootjes om te drinken, een uniek plaatje vind ik zelf.

'365645' door VBrouwers '365645' door VBrouwers

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Zoutvlakte Namibie

VBrouwers

Zoutvlakte Namibie Tijdens onze rondreis zijn we even gestopt op de zoutvlakte in Etosha. Samen met de reisleider op de foto, uiteindelijk een hele fotoshoot gemaakt.

'365644' door VBrouwers '365644' door VBrouwers

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Zebra's aan het...dri

VBrouwers

Zebra's aan het drinken in het Ethosa National Park, Namibie Een toevallig en leuk plaatje om te zien....één, twee, drie, vier, vijf, zes op een rij...

'365643' door VBrouwers '365643' door VBrouwers

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Olifant spuit...neush

VBrouwers

Olifant spuit neushoorn nat Na een lange tijd wachten werd ons geduld beloond. Nadat we een tijdje naar de olifant hadden staan kijken, kwam er opeens een neushoorn uit de struiken tevoorschijn. De neushoorn wilde ook graag van het water genieten maar de olifant had hier geen zin en spuit de neushoorn nat. De neushoorn trok zich er niks van aan en ging gewoon door met drinken.

'365641' door VBrouwers '365641' door VBrouwers

Namibië

Namibië

Zonsopgang Sossusvlei

VBrouwers

Zonsopgang Sossusvlei Na een heftige klim omhoog uiteindelijk van het supermooie uitzicht genoten op één van de duintoppen van de Sossusvlei. Hier konden we wel eeuwig staan genieten.....

Community-updates

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

03-11-2021 Het maandthema van november - parken - is afgesloten en de winnaar is bekend: gefeliciteerd met je prachtfoto van de Bastei in Saksen, Antwan! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier! Het maandthema voor december is 'architectuur'. Dit is je laatste kans om mee te doen dit jaar, dus zet hem op!

EDITIE 104 | NATUURREIZEN & WILDLIFE-TIPS

01-11-2021 Columbus Travel editie 104 ligt vanaf vandaag in de winkels! Je wordt getrakteerd op de beste wildlifetips en we nemen je mee naar Costa Rica, het Zwarte Woud, Kenia en Roemenië to name a few. En ook in deze editie vind je traditiegetrouw de prachtigste communityfoto's, dit keer van AMeerakkerAGrotewalDeerikDreamer666
Ellen69 en Henk Vanetie. Bekijk de editie hier >

WEEK 48 | COMMUNITY-TOPPERS


Even tijd voor mezelf. Foto: MarcoPhotoWorld
1. Topfoto & -tip: Even tijd voor mezelf door MarcoPhotoWorld
2. Review:  Zuid Schiereiland, IJsland door Myrthe Levels
3. Communitylid van de week: ShennavanGijtenbeek
4. Nieuwkomer: Bas Vink

Doe mee aan onze fotowedstrijden

MAANDTHEMA: ARCHITECTUUR TIJDENS CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van december is: architectuur. Lees meer over de wedstrijd >

FOTOWEDSTRIJD: WIN DE SAFARIREIS VAN JE LEVEN!

Sifnos, Griekenland

Natuurliefhebbers: grijp je kans! Met je favoriete natuurfoto maak je dit najaar kans op een geheel verzorgde, luxe safarireis voor twee personen naar Greater Amboseli in Kenia. Doe mee >

TEST JE WADDENKENNIS EN WIN EEN ZEILTOCHT

Waar de een al alle Waddeneilanden op z'n duimpje kent, heeft de ander nog nooit de oversteek gemaakt. In welke categorie val jij? Test hoeveel jij van het Waddengebied weet en wie weet sleep jij een zeilboottocht van Rederij Naupar in de wacht voor jou en je vrienden! Doe mee >

DOE DE ISRAËL-QUIZ EN MAAK KANS OP GAVE PRIJZEN!

Sifnos, Griekenland

Van inspirerende steden tot Bijbelse landschappen en van Tel Aviv tot aan de Rode Zee: in Israël raak je nooit uitgekeken. Ontdek hoeveel jij weet van dit eeuwenoude land en sleep een van de drie te gekke reisprijzen in de wacht! Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik