VBrouwers

'513835' door VBrouwers '513835' door VBrouwers

PeruJungle

PeruJungle

Kikker in de jungle

VBrouwers

Tijdens een nightwalk in de jungle van Manu kwamen we dit kleine gele kikkertje tegen, ik durf niet te zeggen om welk soort het gaat. Giftig is deze niet.

'513834' door VBrouwers '513834' door VBrouwers

PeruJungle

PeruJungle

Heel veel vlinders

VBrouwers

Onderweg in ons bootje zagen we langs de waterkant al deze kleurrijke vlinders. Ze eten als het goed de mineralen uit de klei. Het was in ieder geval een mooi plaatje.

'513831' door VBrouwers '513831' door VBrouwers

PeruJungle

PeruJungle

Uitzicht over het Man

VBrouwers

Mooi uitzichtpunt over het Manu National Park in het Rainforest. Vanaf hier nog een dag reizen naar de Madre de dios rivier. Wij hebben zelf een 8-daagse tour gedaan met een gids. De touroperator die ik je kan aanraden is Bonanza Tours en Amazon Wildlife Peru. Beiden gerund door twee broers die zijn opgegroeid in de jungle van Peru. De gids was top! hij weet echt heel veel van de natuur en de dieren daar. Een aanrader dus, het is geen goedkope tour maar zeker de moeite waard wie van natuur en wildlife houdt.

'513816' door VBrouwers '513816' door VBrouwers

PeruCusco provincie

PeruCusco provincie

Roadtrip richting...A

VBrouwers

Onderweg richting het Manu National Park stopten we bij Ninamarca waar je 'chullpas' - begrafenis torens- van de pre-inca tijd kan bezichtigen op 3000 meter hoogte. Het uitzicht is prachtig...

'513815' door VBrouwers '513815' door VBrouwers

PeruCusco provincie

PeruCusco provincie

Jongetje op markt

VBrouwers

Foto is genomen op de Pisac markt. Heerlijk om er rond te struinen en mensen te kijken. Er worden veel producten verkocht zoals, zilver, gekleurde sjaals, kleding en diverse soorten groenten, fruit, granen en natuurlijk diverse soorten aardappelen waar deze regio bekend om staat.

'365651' door VBrouwers '365651' door VBrouwers

BotswanaChobe NP

BotswanaChobe NP

Zonsondergang met...N

VBrouwers

Zonsondergang in Chobe met Nijlpaarden op de voorgrond Na een mooie boottocht op de Chobe rivier een zonsondergang met nijlpaarden op de voorgrond als afsluiting van de dag.

'365650' door VBrouwers '365650' door VBrouwers

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Leeuw Etosha

VBrouwers

Leeuw in Ethosa National Park gaat drinken. Na een lange tijd wachten kwamen er meerdere leeuwen uit de struiken om ook te drinken. Deze leeuw kwam als eerste en keek eerst even om zich heen voordat hij ging drinken.

'365649' door VBrouwers '365649' door VBrouwers

Namibië

Namibië

Onderweg in Namibie

VBrouwers

Onderweg even stoppen... Dit was ons vervoermidel tijdens onze reis door Zuidelijk Afrika. Even onderweg gestopt om de benen te strekken en een fotootje te maken.

'365648' door VBrouwers '365648' door VBrouwers

BotswanaChobe NP

BotswanaChobe NP

Zonsondergang in Chob

VBrouwers

Zonsondergang Chobe rivier Na een mooie boottocht op de Chobe rivier als afsluiting deze zonsondergang

'365647' door VBrouwers '365647' door VBrouwers

BotswanaChobe NP

BotswanaChobe NP

Sabelantilope aan het

VBrouwers

Sabelantilope aan het drinken in Chobe National Park Op een boottochtje in Chobe zagen we deze Sabelantilope tevoorschijn komen, hij liep naar het water en boog heel sierlijk naar voren met z'n pootjes om te drinken, een uniek plaatje vind ik zelf.

'365645' door VBrouwers '365645' door VBrouwers

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Zoutvlakte Namibie

VBrouwers

Zoutvlakte Namibie Tijdens onze rondreis zijn we even gestopt op de zoutvlakte in Etosha. Samen met de reisleider op de foto, uiteindelijk een hele fotoshoot gemaakt.

'365644' door VBrouwers '365644' door VBrouwers

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Zebra's aan het...dri

VBrouwers

Zebra's aan het drinken in het Ethosa National Park, Namibie Een toevallig en leuk plaatje om te zien....één, twee, drie, vier, vijf, zes op een rij...

'365643' door VBrouwers '365643' door VBrouwers

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Olifant spuit...neush

VBrouwers

Olifant spuit neushoorn nat Na een lange tijd wachten werd ons geduld beloond. Nadat we een tijdje naar de olifant hadden staan kijken, kwam er opeens een neushoorn uit de struiken tevoorschijn. De neushoorn wilde ook graag van het water genieten maar de olifant had hier geen zin en spuit de neushoorn nat. De neushoorn trok zich er niks van aan en ging gewoon door met drinken.

'365641' door VBrouwers '365641' door VBrouwers

Namibië

Namibië

Zonsopgang Sossusvlei

VBrouwers

Zonsopgang Sossusvlei Na een heftige klim omhoog uiteindelijk van het supermooie uitzicht genoten op één van de duintoppen van de Sossusvlei. Hier konden we wel eeuwig staan genieten.....

Community updates

UPDATE: FOTO UPLOADEN WERKT WEER (SOORT VAN)

17-05-2021 Het had wat voeten in de aarde, maar je kunt inmiddels weer foto's uploaden. Let wel: op het moment dat je op 'uploaden' drukt, zie je op dit moment niets gebeuren MAAR de site is wel bezig. Gelieve dus niet opnieuw te klikken, maar heel even geduld te hebben: na zo'n 10 seconden zie je alsnog je foto verschijnen. Uiteraard gaan we dit nog fiksen, maar dat wordt naar alle waarschijnlijkheid morgen en ik wil jullie niet in de kou laten staan. ;-) Heb je een foto 2x geupload? Dan kun je zolang er geen comment is geleverd de tweede foto nog deleten. Zodra alles weer helemaal naar behoren werkt, meld ik me weer!

COMMUNITYLEDEN IN THE SPOTLIGHT

13-05-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 99, met daarin een prachtige selectie communitybeelden. Deze editie vind je de mooiste foto's terug van Corriedewinter, Antwan, Zandkorrel, Mirandanoomen, Esthers, Ameerakker en Wisseschout. Verder trakteren we je op de mooiste verhalen uit onder andere Brazilië, Griekenland, Marokko en Papoea-Nieuw Guinea en geven we volop tips hoe je een wereldreis aanpakt. Veel lees- en kijkplezier alvast! 

COLUMBUS COMMUNITYWEDSTRIJD 2021 IS VAN START

06-05-2021 Met een beetje vertraging is het dan eindelijk zover: we trappen af met de Columbus communitywedstrijd 2021! Sinds maart 2020 leven we in een nieuwe realiteit: een wereld waarin Corona niet alleen het gesprek van de dag is, maar onze levens er ook significant anders uit zijn gaan zien. Wij willen daar graag een tijdsdocument van maken met jullie foto's. Elke maand kunnen jullie foto's uploaden in een specifiek thema: het thema van mei is 'Steden in tijden van corona'. Niet alleen maak je kans op publicatie in Columbus, maar ook op fantastische reizen! Lees alles over de wedstrijd hier

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 19 | Community-toppers


Zonsondergang op de immense zoutvlakte van Danakill. Foto: Dreamer666
1. Topfoto & -tip: Zonsondergang op de immense zoutvlakte van Danakill door Dreamer666
2. Review: n.v.t. (geen nieuwe reviews)
3. Communitylid van de week: Graaf
4. Nieuwkomer: Livali

Doe mee aan onze fotowedstrijden

DE COMMUNITY-WEDSTRIJD IS VAN START!

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom starten we vandaag met een fotowedstrijd, die tot het einde van het jaar zal lopen. Elke maand kunnen jullie binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN WEEKENDJE WEG

Je hoeft niet naar het buitenland te gaan om onvergetelijke reiservaringen te hebben. Waar ga jij in eigen land graag naartoe voor een dagje, weekendje of weekje weg om even te reconnecten met de natuur? Stuur ons een leuke foto van jouw favoriete Nederlandse reistip. Elke maand belonen we de beste tip met een avontuurlijk weekendje weg in Nederland. Deze maand maak je kans op een avontuurlijk weekendje weg + een Natuurhuisje in Drenthe. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik