Rinske

'444038' door Rinske '444038' door Rinske

NederlandFriesland

NederlandFriesland

Typical Dutch

Rinske

Echte Friese koeien. Kun je hier eigenlijk van wildlife spreken? Dat vroeg ik mij zomaar af toen ik een categorie moest kiezen. Wat vinden jullie?

'440930' door Rinske '440930' door Rinske

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Lotus

Rinske

Je ziet ze veel op Bali en ze zijn natuurlijk te mooi om zo aan voorbij te lopen: de Lotusbloem. Deze waterplant is een belangrijk symbool in het hindoeïsme. Foto is genomen in de vijver van ons hotel in Sanur.

'440928' door Rinske '440928' door Rinske

NederlandDe waddeneilanden

NederlandDe waddeneilanden

Waddenzee

Rinske

Op Terschelling kun je prachtig fietsen. Eén van die fietspaden gaat geheel langs de Waddenzee kust. Hier moest ik natuurlijk stoppen om een foto te maken. Net voorbij de haven van Terschelling lag deze foto hoog en droog op het Wad.

'440176' door Rinske '440176' door Rinske

NederlandDe waddeneilanden

NederlandDe waddeneilanden

Kaard

Rinske

Een stevige bui trok over Terschelling. Deze foto is genomen in het kleine dorpje Kaard, vlakbij Midsland. De bui was voorbij en de lucht was prachtig!

'439996' door Rinske '439996' door Rinske

NederlandDe waddeneilanden

NederlandDe waddeneilanden

Droogvallen op de...W

Rinske

Op het Groene strand bij Terschelling zie je regelmatig boten die droog vallen op het Wad. Ze gooien bij hoog water het anker uit en bij laag water, oftewel geen water, stap je zo van boord op het zand. Heel bijzonder!

'439790' door Rinske '439790' door Rinske

NederlandDe waddeneilanden

NederlandDe waddeneilanden

Waddenzee

Rinske

Tenminste 1 keer per jaar bezoek ik één van de Waddeneilanden. Meestal is dat Terschelling. Mijn favoriete plek op Terschelling is het Groene strand aan de Waddenzee. Het ritme van eb en vloed, de prachtige vergezichten, ik krijg er maar geen genoeg van. Stapels foto's heb ik inmiddels van deze plek en nog verveelt het niet. Volgend jaar ga ik gewoon weer!

'439732' door Rinske '439732' door Rinske

NederlandFriesland

NederlandFriesland

Oerol

Rinske

Dit is het Groene strand op Terschelling tijdens het Oerol festival. Oerol is een festival met theater, muziek en kunst. Terschelling is gewoon al mooi, tijdens Oerol nog veel mooier!

'439597' door Rinske '439597' door Rinske

NederlandFriesland

NederlandFriesland

Terschelling

Rinske

Tegenwoordig worden de bermen niet overal meer gemaaid. Je vind het mooi of juist niet. Op Terschelling hebben ze op verschillende plekken prachtige bloemen gezaaid in de berm. Erg mooi om te zien!

'437394' door Rinske '437394' door Rinske

ZwitserlandKanton Bern

ZwitserlandKanton Bern

Brienz

Rinske

Twee jaar geleden waren wij op vakantie in Italië en Zwitserland. Bij het meer van Brienz stonden we op een camping met dit prachtige uitzicht over het meer van Brienz.

'436418' door Rinske '436418' door Rinske

NederlandFriesland

NederlandFriesland

Zonsopkomst Rijsterbo

Rinske

Het Rijsterbos vind je in het zuidwesten van Friesland. Naast het prachtige bos vind je hier ook de IJselmeerkust met mooie stranden en leuke dorpen en steden. Een aanrader voor wie even wat dichterbij huis wil blijven.

'436265' door Rinske '436265' door Rinske

NederlandFriesland

NederlandFriesland

Rijsterbos2

Rinske

Nog eentje uit de serie Rijsterbos: sinds kort zijn wij de trotse bezitters van een stacaravan in het Rijsterbos in Friesland. Even geen verre reizen meer voor ons. Maar wat is het hier ook prachtig! Een aanrader voor iedereen die even wat dichterbij huis wil blijven....

'436247' door Rinske '436247' door Rinske

NederlandFriesland

NederlandFriesland

Rijsterbos

Rinske

Sinds kort zijn wij de trotse bezitters van een stacaravan in het Rijsterbos in Friesland. Even geen verre reizen meer voor ons. Maar wat is het hier ook prachtig! Een aanrader voor iedereen die even wat dichterbij huis wil blijven....

'427229' door Rinske '427229' door Rinske

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Tempelfeest Bali

Rinske

Wij hadden het geluk om op Bali een tempelfeest te kunnen zien.We reden door een dorpje en daar zagen we prachtige geklede mensen, vrouwen met offermanden op het hoofd, mannen die muziek maakten en een lange stoet van mensen die onderweg waren naar de tempel. Deze mannen zaten te wachten om muziek te gaan maken als de stoet voorbij zou komen.

'427228' door Rinske '427228' door Rinske

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Tempelfeest Bali

Rinske

Wij hadden het geluk om op Bali een tempelfeest te kunnen zien.We reden door een dorpje en daar zagen we prachtige geklede mensen, vrouwen met offermanden op het hoofd, mannen die muziek maakten en een lange stoet van mensen die onderweg waren naar de tempel. Heel bijzonder om mee te maken.

'426608' door Rinske '426608' door Rinske

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Vlinder Bali

Rinske

Deze vlinder kwam aanvliegen en ging lekker op een groot blad zitten. Precies op de plant waar ik naast zat. En hij bleef zo mooi stil zitten dat ik daar natuurlijk wel een foto van moest maken. Nu ben ik niet zo thuis in de wereld van de vlinders, dus wie kan mij helpen? Wat voor vlindersoort is dit?

'426607' door Rinske '426607' door Rinske

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Rijstvelden Bali

Rinske

Op Bali zie je overal rijstvelden. Van net geplant tot bijna klaar om te oogsten. Mooi om al die stadia te zien en te begrijpen hoe het proces werkt.

'426555' door Rinske '426555' door Rinske

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Theevelden Bandung

Rinske

In de omgeving van Bandung vind je veel theevelden. Ook kun je hier theeplantages bezoeken en het hele proces van blaadje tot thee meemaken. Op deze foto zie je de theevelden in de regen...

'426515' door Rinske '426515' door Rinske

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Girl from Bali

Rinske

Dit meisje kwamen we tegen in het midden van Bali, in Penglipuran village. Dit dorpje wordt als traditioneel dorp gepromoot maar is inmiddels helemaal ontdekt door de toeristen waardoor het traditionele weer verdwijnt. De mensen hier zijn wel erg vriendelijk en geven je graag een blik in hun dagelijks leven.

'423960' door Rinske '423960' door Rinske

IndonesiëBandung

IndonesiëBandung

Bandung

Rinske

Bandung is de hoofdstad van de provincie West-Java en er wonen zo'n 2,4 miljoen mensen. Omdat Bandung wat hoger gelegen is, is het er in vergelijking met bijvoorbeeld Jakarta redelijk koel.

'423959' door Rinske '423959' door Rinske

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Balinese offerings

Rinske

Overal kom je ze tegen op Bali: kleine offergaven. Ze worden voor huizen, winkels, tempels en beelden neergelegd en zijn bedoeld om de Hindoeistische goden en demonen gunstig te stemmen. De meeste offergaven bestaan uit kleine gevlochten mandjes met daarin bloemen, fruit, rijst en een wierookstokje.

'423819' door Rinske '423819' door Rinske

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Bali

Rinske

Rijstvelden op Bali. Regen, zon en dan weer dreigende wolken. Reizen in het regenseizoen heeft zo zijn voordelen, Het anders zo toeristische Bali is relatief rustig en de natuur is prachtig groen.

'423804' door Rinske '423804' door Rinske

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Beautiful Bali

Rinske

Op de terugweg van het tempelmeer naar Ubud, reden we door een dorp waar een kleurrijke tempelceremonie gaande was. Natuurlijk zijn we gestopt en vanaf de zijlijn hebben we de hele processie mogen meemaken. Deze meisjes keken met ons mee, al vonden ze ons misschien wel veel interessanter dan de processie...

'422899' door Rinske '422899' door Rinske

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Panorama theevelden

Rinske

In de omgeving van Bandung is veel te zien. Naast vulkanen en heet water bronnen en baden zijn er ook veel theevelden te zien. Reizen in het regenseizoen is heel bijzonder, maar je moet wel wat geluk hebben. Nadat het de hele dag had geregend hadden wij het geluk dat het net even droog was bij dit prachtige uitzicht. In de verte komt de volgende regenbui alweer dichterbij.... Het is een panorama, dus wel even groot bekijken!

'422856' door Rinske '422856' door Rinske

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Tangkuban Parahu

Rinske

in de omgeving van Bandung vind je de vulkaan Tangkuban Parahu. Via een wandeling naar beneden kun je de krater bezoeken. Deze foto is halverwege de wandeling genomen.

Community updates

COLUMBUS 15 JAAR
09-06-2020 Sinds 2005 biedt Columbus een tegenantwoord op massatoerisme. Door onvergetelijke reiservaringen met hart voor de lokale cultuur en natuur in kaart te brengen en een eerlijke dialoog aan te gaan over de impact van reizen. Met veel plezier en gepaste trots kijken we deze zomer terug op 15 jaar reisontdekkingen.

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 26 | Community toppers

Slaapplaats in Dallol. Foto: Dreamer666

1. Topreview: Openluchtmuseum in Rusland door Wisseschout
2. Topfoto & tip: Slaapplaats in Dallol door Dreamer666
3. Topblog: Een avond op de Noordpier door TravelGoom
4. Communitylid van de week: Ellen69
5. Nieuwkomer: n.v.t.

week 25 | Community toppers

Ethiopië Mursi. Foto: Ameerakker

1. Topreview: Agadir van ait kine, Marokko door Wisseschout
2. Topfoto & tip: Ethiopië Mursi door Ameerakker
3. Topblog: Verloren in zand door Agrotewal
4. Communitylid van de week: E.J.
5. Nieuwkomer: Annaspets62

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

FOTOWEDSTRIJD: Culinair
Vreemde gerechtjes proeven, aparte drankjes proberen, nieuwe smaken en geuren ontdekken: het hoort er allemaal bij op reis. Deel nu je culinaire reisfoto's met ons en maak kans op publicatie in Columbus Travel én extra profielpunten.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik