Jolandabrauer

profiel Jolandabrauer

Naam

Jolanda Brauer

Reviews

0

Foto's & tips

2

Blogs

0

Lid sinds

24 October 2009

Favorieten

Fav. werelddeel

Zuid Amerika

Fav. land

Cuba

Mijn Motto

'genieten'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Canon

Model

eos 450

Laat een reactie achter

4 reactie(s) bij "Jolandabrauer"

 • profile image comment
  Door Mvenekamp• geplaatst op 10 Jul 2010 | 09:55:25

  Hoi Jolanda,
  Wij vertrekken over twee weekjes naar Panama voor een trip van 4 weken. We zijn van plan om met het openbaar vervoer rond te reizen.
  Zelf houden wij erg van plekken waar maar weinig toeristen komen en gaan naar de Darien (sambuhause.com). Daarnaast willen we naar Boquete, Bocas del Toro en El Valle. Vooral de laatste is minder toeristisch en ligt maar 2 uurtjes vanaf Panama-stad.
  Als ik na de reis nog goede tips heb, laat ik het je weten!
  groeten Marja

  Bericht aangepast op 20:49:22
 • profile image comment
  Door Kokkeeri• geplaatst op 10 Jul 2010 | 09:20:05

  Hoi Jolanda,
  Het is voor mij al weer even geleden dat ik in Panama was (2001). Wat ik in ieder geval heel aantrekkelijk vond, was dat het toerisme nog zo georganiseerd was als in Costa Rica. Panama heeft wel dezelfde mooie natuur en zelfs meer cultuur.
  Wij hebben alles met het openbaar vervoer gedaan, maar eigen transport heeft veel voordelen door de onafhankelijkheid. er is onderweg best veel te zien. een 4x4 is niet echt nodig, de wegen zijn in orde. ik zou je aanraden om in ieder geval de omgeving van Boquete te doen.
  Rond Panama City zijn een aantal makkelijk toegankelijke natuurreservaten met voldoende wildlife. met de eigen auto prima te bereiken. het zelfde geldt voor het panama-kanaal. geen tour nemen, maar gewoon zelf naar toe rijden (Miraflores).
  Ik heb niet echt namen van restaurantjes meer voor je. je kunt eigenlijk overal wel prima (redelijk simpel) eten. wat je niet moet missen zijn de lokale cantina's; een soort buffet restaurants. heerlijk home-cooked food van prima kwaliteit (voor weinig). kijk in een dorp of stadje gewoon waar de locals naar binnen gaan rond lunchtijd.
  Alvast veel plezier en als je nog vragen hebt; laat maar komen.
  groeten, Eric

  Bericht aangepast op 20:49:18
 • profile image comment
  Door Hayhaenen• geplaatst op 08 Sep 2010 | 20:52:09

  Hoi Jolanda,
  Dat is inderdaad een tijdje geleden (21 jaar!). Heb afgelopen winter als backpacker door Midden en ZuidAmerika gereisd (we hebben in elk geval hetzelfde fav. werelddeel) Hiervan ook ruim 3 weken in Panama . Het is dus de vraag of jullie interesses aansluiten bij de mijne (als backpacker, lokaal vervoer, spreek Spaans). In Panama ben ik geweest in Boquete (erg mooie omgeving, vond ik mooier dan El Valle, coffee tours, Quetzal trail, er is een soort pleintje met reisburos), Bocas del Toro (Bocas del Drago en Red Frog Beach), daarna Chitré (carnaval), El Valle (minder dan Boquete vond ik), Panama City en omgeving (Panama kanaal, natuurparken, indianendorpen op zich wel mooi maar heel erg toeristisch). Het mooiste in Panama vond ik San Blas Islands (400 eilanden met palmbomen, mooie stranden, soms maar een half voetvalveld groot, Kuna indianen op zich ook wel toeristisch is, ze willen zeker geld voor hun foto's). Foto's kun je ook zien op de website via mijn homepage (er staan ook titels bij). Voor nog meer info over Panama zou je ook kunnen kijken op www.lonelyplanet.com/thorntree , www.virtualtourist.com, www.waarbenjij.nu, startpagina.nl (panama, discussie).

  Verder een mooie reis gewenst.
  Groetjes, Hay

  Bericht aangepast op 23:15:40
 • profile image comment
  Door Jolandabrauer• geplaatst op 11 Jul 2010 | 14:08:59

  Hi Eric en Marja. Dank voor jullie reacties. Ben me al heerlijk aan het inlezen en veel op internet aan het surfen. Wij willen ook naar El Valle,Santa Catalina schijnt heel erg mooi en relax te zijn, dan naar Boquete en Bocas del Toro.
  Marja ga je bloggen? Hoor graag al je tips, ben zeer benieuwd. Veel plezier alvast. Groetjes Jolanda

  Bericht aangepast op 21:52:23

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (2)

'393170' door Jolandabrauer '393170' door Jolandabrauer

SpanjeGran Canaria

SpanjeGran Canaria

Verkeersbord

Jolandabrauer

Dit bord kwamen we onderweg tegen. Op dat moment regende het. Auto maar langs de kant gezet en gewacht totdat de bui over was. Bord nooit eerder gezien.

'475510' door Jolandabrauer '475510' door Jolandabrauer

Panama

Panama

Rondreizen door Panam

Jolandabrauer

Hallo, ik wil in september zelf gaan rondreizen in Panama, ongeveer 16 dagen, wie heeft tips voor een mooie route? Hoe is het auto rijden in Panama? Is alles makkelijk te vinden? Plaatsen die ik zeker wil zien zijn Boquete, Baru, bocas del toro en natuurlijk Panamy stad. Hoor graag van jullie, alles tips zijn welkom!!!!

Community updates

COMMUNITYLEDEN IN THE SPOTLIGHT

13-05-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 99, met daarin een prachtige selectie communitybeelden. Deze editie vind je de mooiste foto's terug van Corriedewinter, Antwan, Zandkorrel, Mirandanoomen, Esthers, Ameerakker en Wisseschout. Verder trakteren we je op de mooiste verhalen uit onder andere Brazilië, Griekenland, Marokko en Papoea-Nieuw Guinea en geven we volop tips hoe je een wereldreis aanpakt. Veel lees- en kijkplezier alvast! 

COLUMBUS COMMUNITYWEDSTRIJD 2021 IS VAN START

06-05-2021 Met een beetje vertraging is het dan eindelijk zover: we trappen af met de Columbus communitywedstrijd 2021! Sinds maart 2020 leven we in een nieuwe realiteit: een wereld waarin Corona niet alleen het gesprek van de dag is, maar onze levens er ook significant anders uit zijn gaan zien. Wij willen daar graag een tijdsdocument van maken met jullie foto's. Elke maand kunnen jullie foto's uploaden in een specifiek thema: het thema van mei is 'Steden in tijden van corona'. Niet alleen maak je kans op publicatie in Columbus, maar ook op fantastische reizen! Lees alles over de wedstrijd hier

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 19 | Community-toppers


Zonsondergang op de immense zoutvlakte van Danakill. Foto: Dreamer666
1. Topfoto & -tip: Zonsondergang op de immense zoutvlakte van Danakill door Dreamer666
2. Review: n.v.t. (geen nieuwe reviews)
3. Communitylid van de week: Graaf
4. Nieuwkomer: Livali

Doe mee aan onze fotowedstrijden

DE COMMUNITY-WEDSTRIJD IS VAN START!

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom starten we vandaag met een fotowedstrijd, die tot het einde van het jaar zal lopen. Elke maand kunnen jullie binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN WEEKENDJE WEG

Je hoeft niet naar het buitenland te gaan om onvergetelijke reiservaringen te hebben. Waar ga jij in eigen land graag naartoe voor een dagje, weekendje of weekje weg om even te reconnecten met de natuur? Stuur ons een leuke foto van jouw favoriete Nederlandse reistip. Elke maand belonen we de beste tip met een avontuurlijk weekendje weg in Nederland. Deze maand maak je kans op een avontuurlijk weekendje weg + een Natuurhuisje in Drenthe. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik