Jennis

Homepage

Naam

Jenneke Bos

Positie

341

Score

92

Reviews

1

Foto's & tips

20

Blogs

0

Lid sinds

07 maart 2016

Favorieten

Fav. werelddeel

niet aangegeven

Fav. land

niet aangegeven

Fav. stad

niet aangegeven

Over mij

In 2011 besmet geraakt met het voor jullie welbekende reisvirus na een vakantie op Bali. Sindsdien probeer ik met mijn man zoveel mogelijk mee te maken en te ervaren van deze prachtige wereld en noemen we onze uitstapjes reizen of zijn we on tour.

Foto gebruiken? Leuk, maar aub niet zonder toestemming.

Ik ben een leek wat betreft fotografie. Ik heb geen verstand van en ervaring met de kunst van fotografie en haar technieken, maar ik leg graag vast wat we onderweg tegenkomen. Ondanks dit hoop ik jullie te kunnen inspireren met mijn "lucky shots"

Mijn Motto

''

Over mijn camera

 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (20)

'524393' door Jennis '524393' door Jennis

Zuid-AfrikaAddo NP

Overstekend wild

Jennis

In alle rust op ons af komen lopen, nergens aan storend. Overstekend wild? Het wild leek wel in de auto te zitten. Oh, oe, ahhh, wauw..... "maak jij een foto"? "Heb je hem al"? Niet eens "één van de big five, maar zo fascinerend door het zonlicht op ons af komen lopen. On the road met onze (budget) gehuurde vw polo 1.1. Hobbelend en stuiterend over alle gravel wegen. Onze eerste safari en selfdrive ervaring was in het Addo Elephant park. Onze ervaring is vooral je eigen gang gaan en op basis van een globale route je eigen weg bepalen. Het is prachtig om met een georganiseerde game-drive op pad te gaan en te jagen op de meest zeldzame en unieke dieren (mochten we een paar dagen later ook nog ervaren), maar dit moment was helemaal voor ons alleen. Een uitgestippelde route begeleid je natuurlijk langs de belangrijkste highlights zodat je niets mist, maar zelf rijden geeft zoveel vrijheid en rust om zelf te kiezen hoe lang je ergens verblijft, welke hotspots uit de regio je bezoekt. Natuurlijk vallen sommige momenten ook wat tegen als je zelf kiest welke weg je inslaat. Zo besloten we ook tijdens onze garden route een afslag te nemen vlakbij Oudshoorn naar de "rust en vrede waterval". Een helse tocht met onze luxe wagen, chagrijnige chauffeur na veel gestuiter door de wagen en enorme stofwolken, twijfelend of dit wel de juiste route is en toch blijven volhouden; "we worden vast beloond met een prachtig uitzicht en een mooie stromende waterval". Het resultaat: 3 druppels water, droge beek en een chauffeur die maar herhaald; "we volgen nog eens een bordje" en "dit doe ik nooit weer". En toen moesten we ook nog terug. Achteraf natuurlijk lachen, gieren, brullen. Wat een fiasco!

'524408' door Jennis '524408' door Jennis

Zuid-AfrikaTafelberg

Take my breath away -

Jennis

Tijdens een bezoek aan de Tafelberg beloond met een prachtig uitzicht. Bezocht aan het einde van de middag, in september. De lente is net begonnen, de namiddag wordt al fris en de wolken vullen langzaam de lucht.

'524424' door Jennis '524424' door Jennis

Sri LankaTrincomalee

Vissers in Sri Lanka

Jennis

Op weg van Trincomalee naar Passikuda kwamen we deze hardwerkende vissers tegen. Fascinerend om te zien hoe ze dit aanpakken. Eerst gooien ze de netten in zee. Beetje bij beetje trekken ze het grote vissersnet wat uiteindelijk vol vis zit naar de kant. Aan het begin staan ze nog meters uit elkaar op het strand en in het water, maar naarmate de vis binnengehaald wordt komen ze dichter bij elkaar en moeten ze hun uiterste best doen om de zware buit het zand op te trekken. Deze foto legt het laatste zware werk vast. Daarna wordt alles netjes gesorteerd in manden, soort bij soort. De vis werd hier voornamelijk gedroogd in de zon op grote lange tafels en daarna verkocht. Respect voor deze vissers! Bijzonder om dit ritueel te mogen aanschouwen.

Laatste blogs (0)

Mijn fans (0)

Er zijn nog geen mensen fan van jou

Ik ben fan van (0)

Je bent nog geen fan van een reporter.

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (0)

Je hebt nog geen favoriete foto's & tips

Mijn favoriete blogs van anderen (0)

Je hebt nog geen favoriete blogs

Landen die ik heb bezocht ()