Jennis

profiel Jennis

Naam

Jenneke Bos

Reviews

0

Foto's & tips

22

Blogs

0

Lid sinds

07 March 2016

Over mij

In 2011 besmet geraakt met het voor jullie welbekende reisvirus na een vakantie op Bali. Sindsdien probeer ik met mijn man zoveel mogelijk mee te maken en te ervaren van deze prachtige wereld en noemen we onze uitstapjes reizen of zijn we on tour.

Foto gebruiken? Leuk, maar aub niet zonder toestemming.

Ik ben een leek wat betreft fotografie. Ik heb geen verstand van en ervaring met de kunst van fotografie en haar technieken, maar ik leg graag vast wat we onderweg tegenkomen. Ondanks dit hoop ik jullie te kunnen inspireren met mijn "lucky shots"

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Nikon

Model

D3200

Laat een reactie achter

10 reactie(s) bij "Jennis"

 • profile image comment
  Door Dragonfly• geplaatst op 15 Jan 2020 | 12:45:03

  Dag Jenneke,

  Al is het wat laat, toch nog bedankt voor je aardige reactie destijds op mijn bezoek in Flores. Helaas, ben ik vroegtijdig gestopt met posten en heb ik daardoor ook jouw reactie pas nu gelezen. Ik ben natuurlijk al weer thuis.
  Hartelijke groet, Norma

 • profile image comment
  Door Rhodaxx• geplaatst op 14 Mar 2016 | 18:12:57

  Hoi Jenneke,
  Ik ga ook nog even naar je andere foto kijken. Je kunt zelf geen foto's verwijderen als er eenmaal op gereageerd is, dus .... lekker laten staan.
  Groetjes,
  Rhoda

  Bericht aangepast op 12:26:59
 • profile image comment
  Door JMoerkens• geplaatst op 17 Sep 2016 | 11:14:49

  Hoi Jenneke! Superleuk dat je ook in Casa Cook was, vlak na mij!
  Het was daar echt geweldig, we zijn zo in de watten gelegd! En Rhodos is sowieso een heel fijn en bijzonder eiland. Was er al eens eerder geweest. Blij dat Columbus er aandacht aan besteed. Ben benieuwd hoe het eruit komt te zien in de reportage! In november komt ie uit!

  Heb je ook excursies of uitstapjes gemaakt vanuit Casa Cook?

  Fijn weekend!
  Hans

  Bericht aangepast op 22:15:34
 • profile image comment
  Door MiekeDeHaas• geplaatst op 09 Mar 2016 | 18:48:43

  Hoi Jenneke.
  Graag gedaan. Maar zie dat je al mooie foto's plaatst. Wanneer iets niet lukt hier op de site, dan horen we het wel. Ik zag dat je ook naar Sri Lanka bent geweest. Daar ben ik vorig jaar geweest en heb er een reportage gemaakt voor Columbus. Nog veel plezier. Mieke

  Bericht aangepast op 11:34:33
 • profile image comment
  Door Agrotewal• geplaatst op 09 Mar 2017 | 07:44:42

  Hoi Jenneke, wat leuk dat je zo snel reageert. Ik heb de hele reis en accommodaties al geregeld. WE gaan vooral heen omdat we een huis willen kopen in het Marlothpark ( daar heb ik mijn hart verloren hahaha), en gaan daarna door langs de kust en vliegen vanaf Kaapstad terug naar J'burg voor nog 2 weken Kruger. Ik kijk er erg naar uit, gr. anita

  Bericht aangepast op 11:26:28
 • profile image comment
  Door JohnV• geplaatst op 15 Mar 2016 | 09:35:47

  Hoi Jenneke, het reisvirus is heel besmettelijk. Tijd (en geld

  Bericht aangepast op 12:14:20
 • profile image comment
  Door AdriaanV• geplaatst op 09 Mar 2016 | 08:31:25

  Leuk dat je even reageerde! Ik zie het zo voor me, omdat ik het zelf ook een aantal keren hebt gezien! Je blijft eigenlijk kijken en kieken.Welkom trouwens! Een waarschuwing,die reisvirus gaat nooit meer over!
  Heb je vragen op fotogebied ,en of reisbestemming,ik kan je misschien wel een beetje helpen,
  Groet
  Adriaan

  Bericht aangepast op 11:59:10
 • profile image comment
  Door Jz-travel• geplaatst op 08 Mar 2016 | 09:59:52

  Dank voor jou reactie Jennis ... als je vragen hebt ?
  alle reisreporters willen je altijd wel helpen en of tips geven.

  Groetjes Joop

  Bericht aangepast op 11:50:37
 • profile image comment
  Door Jz-travel• geplaatst op 08 Mar 2016 | 08:00:48

  Welkom op deze site Jennis,
  jou eerst opname is een zeer fraaie, ben benieuwd wat er nog gaat komen.

  Groeten en veel plezier fotoplezier gewenst op deze site.

  Joop

  Bericht aangepast op 11:50:22
 • profile image comment
  Door JMoerkens• geplaatst op 08 Mar 2016 | 12:56:33

  Wat leuk dat je het gelezen hebt!
  Welkom, hoop dat je veel plezier aan de site gaat beleven! :-)

  Bericht aangepast op 11:36:09

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (22)

'524424' door Jennis '524424' door Jennis

Sri LankaTrincomalee

Sri LankaTrincomalee

Vissers in Sri Lanka

Jennis

Op weg van Trincomalee naar Passikuda kwamen we deze hardwerkende vissers tegen. Fascinerend om te zien hoe ze dit aanpakken. Eerst gooien ze de netten in zee. Beetje bij beetje trekken ze het grote vissersnet wat uiteindelijk vol vis zit naar de kant. Aan het begin staan ze nog meters uit elkaar op het strand en in het water, maar naarmate de vis binnengehaald wordt komen ze dichter bij elkaar en moeten ze hun uiterste best doen om de zware buit het zand op te trekken. Deze foto legt het laatste zware werk vast. Daarna wordt alles netjes gesorteerd in manden, soort bij soort. De vis werd hier voornamelijk gedroogd in de zon op grote lange tafels en daarna verkocht. Respect voor deze vissers! Bijzonder om dit ritueel te mogen aanschouwen.

'553400' door Jennis '553400' door Jennis

Zuid-AfrikaAddo NP

Zuid-AfrikaAddo NP

Synchroon

Jennis

Ik blijf het fascinerend en prachtig vinden om te zien als je met een huurauto, zoals hier door het Addo NP, rijdt en heel dichtbij de dieren te kunt komen. Het was hier gelukkig erg rustig, zodat we in alle rust dit bijna synchroon voortbewegen van olifanten konden volgen. Reizen in het laagseizoen (hier september, begin van de lente in Zuid-Afrika) heeft zo zijn voordelen.

'524393' door Jennis '524393' door Jennis

Zuid-AfrikaAddo NP

Zuid-AfrikaAddo NP

Overstekend wild

Jennis

In alle rust op ons af komen lopen, nergens aan storend. Overstekend wild? Het wild leek wel in de auto te zitten. Oh, oe, ahhh, wauw..... "maak jij een foto"? "Heb je hem al"? Niet eens "één van de big five, maar zo fascinerend door het zonlicht op ons af komen lopen. On the road met onze (budget) gehuurde vw polo 1.1. Hobbelend en stuiterend over alle gravel wegen. Onze eerste safari en selfdrive ervaring was in het Addo Elephant park. Onze ervaring is vooral je eigen gang gaan en op basis van een globale route je eigen weg bepalen. Het is prachtig om met een georganiseerde game-drive op pad te gaan en te jagen op de meest zeldzame en unieke dieren (mochten we een paar dagen later ook nog ervaren), maar dit moment was helemaal voor ons alleen. Een uitgestippelde route begeleid je natuurlijk langs de belangrijkste highlights zodat je niets mist, maar zelf rijden geeft zoveel vrijheid en rust om zelf te kiezen hoe lang je ergens verblijft, welke hotspots uit de regio je bezoekt. Natuurlijk vallen sommige momenten ook wat tegen als je zelf kiest welke weg je inslaat. Zo besloten we ook tijdens onze garden route een afslag te nemen vlakbij Oudshoorn naar de "rust en vrede waterval". Een helse tocht met onze luxe wagen, chagrijnige chauffeur na veel gestuiter door de wagen en enorme stofwolken, twijfelend of dit wel de juiste route is en toch blijven volhouden; "we worden vast beloond met een prachtig uitzicht en een mooie stromende waterval". Het resultaat: 3 druppels water, droge beek en een chauffeur die maar herhaald; "we volgen nog eens een bordje" en "dit doe ik nooit weer". En toen moesten we ook nog terug. Achteraf natuurlijk lachen, gieren, brullen. Wat een fiasco!

Community updates

WINNAAR GRIEKSE GEHEIMEN
23-10-2020 De afgelopen maanden vroegen we Columbus-fans om hun Griekse reisgeheimen met ons te delen. Dat hebben we geweten! Wat een geweldige tips hebben jullie ingestuurd! De stemronde is afgelopen en de winnaar is bekend! Nieuwsgierig wie de winnaar is geworden? Laat hier je felicitaties achter >

ONZE NIEUWSTE EDITIE #94
23-10-2020 Vandaag valt Columbus-editie 94 op de mat bij abonnees, met een nieuwe rubriek over de Columbus Community. Met aandacht voor bijzondere Communityleden, hun reiservaringen en beste fotografietips. Vanaf nu in elke Columbus-editie!

REIZIGER VAN DE WEEK
16-10-2020 Ben jij de volgende Reiziger van de Week? Elke week zet de Columbus-redactie een reiziger in het zonnetje: iemand die een reisdroom heeft waargemaakt. Deze Reiziger van de Week  ontvangt een Osprey-tas cadeau en een ereplekje op deze webpagina en in ons blad. Je mag jezelf of iemand anders nomineren. Verras ons!

9-10-2020 De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

week 42 | Community toppers

Migratie wapitiherten Foto: Dreamer666

1. Topreview: Diepholzer Moor, Duitsland door Agrotewal
2. Topfoto & tip: Migratie wapitiherten door Dreamer666
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: Wisseschout
5. Nieuwkomer: Fulltimetravels.nl

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Op dit moment is er geen fotowedstrijd.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik