Daniellavisser

;
profiel Daniellavisser

Naam

Daniella Visser

Reviews

0

Foto's & tips

11

Blogs

1

Lid sinds

12 January 2012

Favorieten

Fav. werelddeel

Zuid Amerika

Fav. land

Brazilië

Fav. stad

Granada

Over mij

Ik heb een enorm grote passie voor reizen en een enorme drang om de wereld te zien. Ik interesseer mij in verschillende talen en culturen, voornamelijk die van Latijns-Amerika hetgeen ik ook studeer. Daarnaast interesseer ik mij ook voor fotografie, schrijven en musea.

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Nikon

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (11)

'479437' door Daniellavisser '479437' door Daniellavisser

IerlandDublin

IerlandDublin

Kilmainham Gaol, oude

Daniellavisser

Kilmainham Gaol is een voormalige gevangenis in Kilmainham, Dublin. Sinds 1924 is het niet meer een gevangenis maar van binnen en buiten ziet er nog hetzelfde uit. Er is wel een renovatie geweest maar dat had meer te maken met het feit dat er een museum etc in kwam. Je kan in de cellen kijken die een goede impressie geven op wat voor manier de mensen daar vast zaten, vaak met meerdere in een cel. De gevangenis is in Ierland vooral bekend omdat hier veel leiders van Ierse rebellen vast zaten en zijn geëxecuteerd/opgehangen. Op de tour werd verteld dat zowel mannen, vrouwen als kinderen hier werden vastgehouden. Het verhaal is dat het jongste kind nog maar 5 jaar oud was en daar zat vanwege diefstal. Het meest bijzondere vond ik de kapel die zich in de gevangenis bevind. Er was een bijzonder verhaal over een stel dat beide vastzat in Kilmainham, en de man zou worden opgehangen. Zij wilden graag trouwen voordat hij doodging, en dit werd dan ook gedaan in de kapel van de gevangenis. De gevangenis heeft een wat melancholische, maar bijzondere sfeer. Je voelt de historie en je kan je goed inbeelden wat zich daar allemaal heeft afgespeeld toen der tijd. De tourguide heeft vele bijzondere verhalen over gebeurtenissen die zich daar allemaal hebben afgespeeld, maar deze ga ik natuurlijk niet allemaal verklappen! Een foto van de Kilmainham Gaol is te vinden op mijn profiel en voor een nog betere impressie : http://www.youtube.com/watch?v=EZ4n13FkEBk PS : er zijn hier ook meerdere films opgenomen waaronder The Italian Job.

'346840' door Daniellavisser '346840' door Daniellavisser

IerlandDublin

IerlandDublin

Kilmainham Gaol in...

Daniellavisser

Deze foto is bewerkt met photoshop. In dit geval, vond ik dit een mooie toevoeging voor de foto. Zo komt de sfeer van de oude gevangenis nog beter naar voren. Maar dit is natuurlijk mijn persoonlijke mening. Deze gevangenis bevind zich in een buitenwijk van Dublin. Het is niet alleen bijzonder om te zien ( zowel van binnen als van buiten ) maar de bijbehorende verhalen maken het geheel nog interessanter. Een leuk weetje : de videoclip van U2 - A celebration, is hier opgenomen.

'346892' door Daniellavisser '346892' door Daniellavisser

Costa RicaCaribische kust

Costa RicaCaribische kust

Het strand van Puerto

Daniellavisser

Ik kan niet erg veel over deze foto vertellen, het was sinds jaren dat ik echt de zee had gezien. Ik kwam aan in Puerto Viejo en dit was het aanzicht. Heerlijk.

Laatste blogs (1)

Community-updates

COMMUNITYHOST SAPHIRA IS TERUG!
17-06-2021 Sinds vorige week heeft Saphira weer rustig de draad opgepakt bij Columbus Travel:
"Ik heb de afgelopen maanden in een rollercoaster gezeten, waarbij nieuw leven en de dood heel dichtbij elkaar stonden. In februari ben ik bevallen van een 2e prachtige en gezonde dochter (Ghislaine), waarna eind april, ik mijn moeder geheel onverwachts heb verloren ... Zo kan het mooie leven ineens z'n ups en downs hebben. Het leven gaat door: stel nooit iets uit tot ooit, geniet en leg de mooie momenten vast!

Ik zal geleidelijk de taken voor de Community weer overnemen van Vellah, zodat zij andere redactionele taken bij Columbus kan blijven doen. Ik heb er weer zin in, dus jullie zullen mij online weer vaker voorbij zien komen!"

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-06-2021 We trappen af met het thema voor juni: roadtrips in tijden van corona! Let wel: je hoeft niet alleen maar foto's van auto's of wegen te uploaden; het kan om alles gaan wat je tijdens een autovakantie het afgelopen jaar gezien of beleefd hebt (auto's en wegen mogen dus ook ;-). En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

WINNAAR MAANDTHEMA MEI BEKEND

01-06-2021 De winnaar van de maandwedstrijd van mei, met als thema 'Steden in tijden van corona', is Dreamer666 met haar foto 'Overal mondmaskers in het straatbeeld van Lissabon'! Deze foto heeft alles in zich: het toont een heel bekend reisbeeld op een andere manier, zonder allerhande locals en toeristen maar wél net met die ene man met een mondkapje op. Over tig jaar zullen we deze foto nog steeds herkennen als Lissabon in coronatijd. Bovendien - en niet onbelangrijk - is de begeleidende tekst heel duidelijk en informatief. Gefeliciteerd, Jessi!

COMMUNITYLEDEN IN THE SPOTLIGHT

13-05-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 99, met daarin een prachtige selectie communitybeelden. Deze editie vind je de mooiste foto's terug van Corriedewinter, Antwan, Zandkorrel, Mirandanoomen, Esthers, Ameerakker en Wisseschout. Verder trakteren we je op de mooiste verhalen uit onder andere Brazilië, Griekenland, Marokko en Papoea-Nieuw Guinea en geven we volop tips hoe je een wereldreis aanpakt. Veel lees- en kijkplezier alvast! 

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 24 | Community-toppers


Gordon Dam, Tasmanië. Foto: Mitevisuals
1. Topfoto & -tip: Gordon Dam door Mitevisuals
2. Review: Catania door Gillian
3. Communitylid van de week: Antwan
4. Nieuwkomer: Shirley Peperkamp

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JUNI: ROADTRIPS IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juni is: roadtrips. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

WIN EEN WEEKENDJE WEG

Je hoeft niet naar het buitenland te gaan om onvergetelijke reiservaringen te hebben. Waar ga jij in eigen land graag naartoe voor een dagje, weekendje of weekje weg om even te reconnecten met de natuur? Stuur ons een leuke foto van jouw favoriete Nederlandse reistip. Elke maand belonen we de beste tip met een avontuurlijk weekendje weg in Nederland. Deze maand maak je kans op een avontuurlijk weekendje weg + een Natuurhuisje in Drenthe. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik