BenRTravellers

1
Noorwegen Flåm
BenRTravellers was hier 30 Jun 2016
Het treintje van de Flamsbana wordt alom gezien als één van de highlights van Noorwegen. Onze tip: vermijd koste wat kost deze touristtrap (in ieder geval in het hoogseizoen). De ergernissen beginnen al bij het aan boord gaan. Wij hebben één van de laatste treintjes, maar een enorme meute horkerige toeristen staat te trappelen in de rij totdat de poortjes opengaan. Rennend - alsof de Dwaze Dagen beginnen - zoekt iedereen de beste plek. Reserveren van plekken is niet mogelijk en reis je samen met een groep dan is de kans groot dat je niet bij elkaar zit. Ikzelf ben de 'gelukkige' bezitter van een klapstoeltje met uitzicht op .... het gangpad. Continu komt een brutale toeriste over me heen hangen om foto's te maken: ik had liever de Noorse bergen gezien i.p.v. de twee verschrompelde die nu voor mijn neus heen en weer hangen te bungelen. Dan de treinrit zelf. Het is dan misschien een legendarische trein, de spaarzame utzichten die je hebt zijn weinig spectaculair. Iedere willekeurige autorit in dit prachtige land levert 10x mooiere panorama's op. Maar het aller-allerergste moet nog komen. Halverwege stopt de trein bij een waterval. Als de deuren opengaan, rent iedereen het plateau op om een foto te maken. Dan wordt de stereo ingeschakeld en schalt een 'mystiek' deuntje door de speakers. Als dramatisch hoogtepunt danst een man in een Jomanda-achtige rode jurk en witte pruik er op zijn mooist bij. Verbijsterd weet ik niet of ik nu moet lachen of huilen ... Kortom: MIJDEN!
Stad
  • Geen
  • Prijs-kwaliteit verhouding
  • Enorm druk
  • Geen vaste stoelen, ren-je-rot voor een plek
  • Plat volksvermaak
  • Touristtrap
Review geplaatst op 2016-10-22 Door BenRTravellers
9
Ecuador Amazonegebied
BenRTravellers was hier 31 Mar 2016
Door de moeilijke bereikbaarheid van het Cuyabeno-reservaat (vliegen vanuit Quito, dan 2 uur met een bus en vervolgens nog 2 uur met een boot), voel je je hier nog een echte ontdekkingsreiziger. Geen grote toeristenresorts, maar kleinschalige lodges, van waaruit je zowel per boot als lopend diverse wildlife-observaties kunt doen. Het dierenleven is hier fenomenaal. Er is zeer veel te zien, van bijzondere insecten tot verschillende apensoorten en de zeldzame roze rivierdolfijnen. Bijzonder pluspunt vonden wij dat alle gidsen en schippers, die hier toeristen rondleiden, lokalen zijn met veel kennis en liefde voor de natuur.
Regio
  • Veel wildlife
  • Gidsen zijn allemaal lokaal
  • Rustig
  • Moeilijk bereikbaar
Review geplaatst op 2017-02-21 Door BenRTravellers
9
Oman Ash Sharqiyah North Governorate
BenRTravellers was hier 30 Sep 2016
Fantastische plek om het nestelproces van de Groene Zeeschildpad van dichtbij mee te maken. Verblijf je in het bij het reservaat horende hotel, dan kun je zowel 's avonds (als eerste) en 's ochtends (alleen voor hotelgasten) mee naar het strand. Vooral de ochtendsessie is fantastisch, omdat je dan bij de opkomende de mooiste foto's kunt maken. Let vooral goed op wanneer het seizoen is. Tussen juli en december is de beste tijd. We waren hier in oktober. Een perfecte tijd, omdat je dan zowel nestelende schildpadden ziet én de eerste nesten die uitkomen.
Regio
  • Mooie locatie
  • Fascinerend nestelproces schildpadden
  • Hotelkamerprijzen zijn fors
Review geplaatst op 2016-11-07 Door BenRTravellers
1
Noorwegen
BenRTravellers was hier 30 Jun 2016
Het treintje van de Flamsbana wordt alom gezien als één van de highlights van Noorwegen. Onze tip: vermijd koste wat kost deze touristtrap (in ieder geval in het hoogseizoen). De ergernissen beginnen al bij het aan boord gaan. Wij hebben één van de laatste treintjes, maar een enorme meute horkerige toeristen staat te trappelen in de rij totdat de poortjes opengaan. Rennend - alsof de Dwaze Dagen beginnen - zoekt iedereen de beste plek. Reserveren van plekken is niet mogelijk en reis je samen met een groep dan is de kans groot dat je niet bij elkaar zit. Ikzelf ben de 'gelukkige' bezitter van een klapstoeltje met uitzicht op .... het gangpad. Continu komt een brutale toeriste over me heen hangen om foto's te maken: ik had liever de Noorse bergen gezien i.p.v. de twee verschrompelde die nu voor mijn neus heen en weer hangen te bungelen. Dan de treinrit zelf. Het is dan misschien een legendarische trein, de spaarzame utzichten die je hebt zijn weinig spectaculair. Iedere willekeurige autorit in dit prachtige land levert 10x mooiere panorama's op. Maar het aller-allerergste moet nog komen. Halverwege stopt de trein bij een waterval. Als de deuren opengaan, rent iedereen het plateau op om een foto te maken. Dan wordt de stereo ingeschakeld en schalt een 'mystiek' deuntje door de speakers. Als dramatisch hoogtepunt danst een man in een Jomanda-achtige rode jurk en witte pruik er op zijn mooist bij. Verbijsterd weet ik niet of ik nu moet lachen of huilen ... Kortom: MIJDEN!
Land
  • Geen
  • Prijs-kwaliteit verhouding
  • Enorm druk
  • Geen vaste stoelen, ren-je-rot voor een plek
  • Plat volksvermaak
  • Touristtrap
Review geplaatst op 2016-10-22 Door BenRTravellers

Community updates

COLUMBUS 15 JAAR
09-06-2020 Sinds 2005 biedt Columbus een tegenantwoord op massatoerisme. Door onvergetelijke reiservaringen met hart voor de lokale cultuur en natuur in kaart te brengen en een eerlijke dialoog aan te gaan over de impact van reizen. Met veel plezier en gepaste trots kijken we deze zomer terug op 15 jaar reisontdekkingen.

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 26 | Community toppers

Slaapplaats in Dallol. Foto: Dreamer666

1. Topreview: Openluchtmuseum in Rusland door Wisseschout
2. Topfoto & tip: Slaapplaats in Dallol door Dreamer666
3. Topblog: Een avond op de Noordpier door TravelGoom
4. Communitylid van de week: Ellen69
5. Nieuwkomer: n.v.t.

week 25 | Community toppers

Ethiopië Mursi. Foto: Ameerakker

1. Topreview: Agadir van ait kine, Marokko door Wisseschout
2. Topfoto & tip: Ethiopië Mursi door Ameerakker
3. Topblog: Verloren in zand door Agrotewal
4. Communitylid van de week: E.J.
5. Nieuwkomer: Annaspets62

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

FOTOWEDSTRIJD: Culinair
Vreemde gerechtjes proeven, aparte drankjes proberen, nieuwe smaken en geuren ontdekken: het hoort er allemaal bij op reis. Deel nu je culinaire reisfoto's met ons en maak kans op publicatie in Columbus Travel én extra profielpunten.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik