Sydney Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Zeilster (16) start recordpoging

Gepubliceerd: 01 okt 2009
1

Het 16-jarige Australische meisje dat als jongste meisje de wereld rond wil varen, is vandaag aan haar recordpoging begonnen.

Vanochtend is Jessica Watson vanuit haar woonplaats Gold Coast aan de Australische oostkust vertrokken. Tot nu toe lijkt de tocht voorspoedig te verlopen. In haar ‘Pink Lady’ van 10 meter moet het beter gaan dan haar vorige poging.

Verschillende pogingen

Het is namelijk niet de eerste keer dat Jessica Watson het erop waagt om solo in een zeilboot de wereld over te gaan. Een kleine maand geleden vertrok ze ook al, maar kwam in botsing met een vrachtschip en moest haar reis staken.

Kritiek

Daardoor kwam er veel kritiek van verschillende kanten. Een dergelijke reis zou teveel risico's met zich meebrengen voor zo'n jong meisje.

Nederlandse poging

Jessica Watson staat niet alleen in haar ambities. De 13-jarige Nederlandse Laura Dekker kwam in ons eigen land afgelopen zomer veelvuldig in het nieuws, door haar wens als jongste solozeiler alleen de wereld rond te varen. Dit werd door de rechter verboden en Laura is onder het toezicht van jeugdzorg gesteld.

Foto door:

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Australië artikelen
Handige Tips
Slow travel in the city. Zo onthaast je in 11 wereldsteden

15 aug 2017, Slow travel staat volledig in het teken van innerlijke rust. Je maakt je niet druk om to-dolijstjes met highlights, maar je blijft wat langer op één plek om je te verdiepen in de bestemming en haar bewoners. Wij helpen je op weg in elf wereldste...

0
Reisnieuws
10x de mooiste skylines én de geheimste uitkijkpunten

05 apr 2017, Je hebt van die skylines die uit duizenden te herkennen zijn, zoals deze tien. De Columbus-redactie en Reisreporters wijzen je op de allermooiste en minst drukke uitkijkpunten.

0
Reisnieuws
Door: Noor Dekker
Klimaatverandering. Een gevaar voor werelderfgoed

19 nov 2016, Archeologen mogen hun borst letterlijk nat gaan maken. Volgens het rapport van Environmental Research Letters lopen meerdere UNESCO Werelderfgoederen het risico om voor het jaar 2100 onderwater te staan of beschadigd te zijn. Nog even en dan zijn ...

1

Reacties van bezoekers Reageer

LookItsMeAgain

Door: LookItsMeAgain • Geplaatst op

Jessica is nog niet gestart met haar solo rond de wereld. Zij was ook niet eerder gestart. Van meet af aan zou Sydney de startplaats zijn.

Op 9 september had Watson een aanvaring. Zij was toen een dag onderweg richting de havenplaats Sydney. De tocht zou een dag of tien duren en was bedoelt als laatste testvaart. Jessica hervat nu dus deze testvaart.

In Sydney worden de voorbereidingen afgerond, en halverwege deze maand hoop zij aan haar solo rond de wereld te beginnen.

De reis van Laura is nog niet verboden door de rechter. De rechter vond het een zo bijzonder plan dat er eerst moet worden uitgezocht of Laura dit aan kan. Op 26 oktober wordt besloten of de zeiltocht van Laura word verboden.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.