Zeilster (16) start recordpoging image
Nadine

Zeilster (16) start recordpoging

Het 16-jarige Australische meisje dat als jongste meisje de wereld rond wil varen, is vandaag aan haar recordpoging begonnen.

Vanochtend is Jessica Watson vanuit haar woonplaats Gold Coast aan de Australische oostkust vertrokken. Tot nu toe lijkt de tocht voorspoedig te verlopen. In haar ‘Pink Lady’ van 10 meter moet het beter gaan dan haar vorige poging.

Verschillende pogingen

Het is namelijk niet de eerste keer dat Jessica Watson het erop waagt om solo in een zeilboot de wereld over te gaan. Een kleine maand geleden vertrok ze ook al, maar kwam in botsing met een vrachtschip en moest haar reis staken.

Kritiek

Daardoor kwam er veel kritiek van verschillende kanten. Een dergelijke reis zou teveel risico's met zich meebrengen voor zo'n jong meisje.

Nederlandse poging

Jessica Watson staat niet alleen in haar ambities. De 13-jarige Nederlandse Laura Dekker kwam in ons eigen land afgelopen zomer veelvuldig in het nieuws, door haar wens als jongste solozeiler alleen de wereld rond te varen. Dit werd door de rechter verboden en Laura is onder het toezicht van jeugdzorg gesteld.

Foto door:

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.