Gold Coast

Foto door Reisreporter re-lex

De Gold Coast heeft miljoenen bezoekers per jaar en biedt meer dan 50 kilometer aan goude stranden, 300 zonnige dagen én is een van de beste plaatsen om te leren surfen in Gold Coast.

Informatie over Gold Coast

Beste foto's & tips van Gold Coast

'558911' door re-lex '558911' door re-lex

AustraliëGold Coast

AustraliëGold Coast

The Byron Bay life

re-lex

Byron Bay is een kleine plaats aan de Gold Coast (New South Wales) van Australie en staat vooral bekend om twee zaken; de enorm goede surf condities en de zeer gemoedelijke atmosfeer. De inwoners van Byron Bay (en omgeving) lijken allemaal het ultieme te willen halen uit het buitenleven waar wij hier in Nederland allemaal naar hunkeren. Tijdens het ochtendgloren en aan het einde van de dag begeven de locals zich met een golfplank onder hun arm naar de zee om te genieten van het leven. Op deze specifieke avond ging de zon zeer mooi onder (maar dat zal vaker gebeuren) en de golven schenen uitstekend te zijn. Met een wolk aan de horizon, een klein briesje en begaafde surfers op de golven is het hier prima vertoeven. Jammer dat de zon op een gegeven moment echt onder gaat en het schouwspel ophoudt voor die dag, gelukkig kan men dan het centrum binnenwandelen vanaf het strand en daar van het ultiem relaxte avondleven genieten.

'565758' door Malika '565758' door Malika

AustraliëGold Coast

AustraliëGold Coast

Waiting for the waves

Malika

En toen stonden ze daar. Alsof ze erom vroegen gefotografeerd te worden. Het witte strand, de diepblauwe zee en twee surfers met board onder de arm. Een cliché dat onder de stralende zon het perfecte onderwerp bood voor mijn momentopname. Byron Bay, het walhalla voor surfers.

'865749' door MariekeH '865749' door MariekeH

AustraliëGold Coast

AustraliëGold Coast

Gold Coast Australia

MariekeH

Australië is het land van ruigheid en ongerepte natuur. Het land waar je dagen lang niemand tegen kan komen in de outback. Het land waar het het ´wilde westen´ is qua reizen en alles kan wat je wilt. Van wildkamperen tot een bezoek aan verlaten stranden. Het land met aantrekkelijke toeristische highlights en extreme buitensporten. Maar ook afgelegen gebieden waar je niet wil stranden of gevonden wil worden. Gebieden waar je oog in oog komt te staan met gevaarlijk wildlife. Verschillende seizoenen waar je mee te maken krijgt. De meeste reporters weten wel waarom Australië zo aantrekkelijk is voor ons. De enige plek die niet echt in het beeld past voor mij is... de Gold Coast. Leuk voor strandgangers die graag gezien willen worden en mensen die pretparken leuk vinden. Veel Aziaten bezoeken deze plek, maar als je alleen hier bent geweest, kun je niet meepraten over wat Australië nog meer te bieden heeft vinden wij. Voor glijbanenparken en winkelen kun je hier trouwens prima terecht. Reistip: Vanuit Kuala Lumpur zijn er leuke tickets naar de Gold Coast te krijgen. Je zou de reis langs de oostkust bijvoorbeeld ook hier kunnen beginnen.

Laat kaart zien