New South Wales

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Tip(sie) in Jennings! Living on the edge

New South Wales,
Australië


Wil je je in Australië eens echt begeven onder de lokale bevolking, een landelijk en zeer gezellig feest in de semi-outback meemaken en slapen in een prima accommodatie (plm. 20 Euro voor 2p.) waar nauwelijks toeristen komen en dat alles op één plek, dan moet je naar Jennings Pub!

[url="http://www.jenningspub.com.au/" target="_blank"]Jennings hotel/pub[/url] ligt in Jennings in New South Wales en is slechts enkele stappen verwijderd van Wallangarra in Queensland (bij elkaar ongeveer 500 inwoners), steek gewoon de oude spoorrails/grens over. Het wordt gerund door de allerliefste Lynne en ligt 40 km verwijderd van Stanthorpe. Dit is een bekende, redelijk toeristische plaats, ook veel bezocht door appel- en druivenplukkende backpackers. In de omgeving van Jennings/Stanthorpe zijn dan ook veel wijnhuizen te bezoeken (een aanrader, Lynne regelt het voor je als je wilt) en kun je prachtige wandelingen maken.

In Jennings/Wallangarra zit een klein spoorwegmuseum in het niet langer gebruikte stationnetje, verder is er een mini-supermarkt en een heel schattig frutselwinkeltje met spulletjes gemaakt door lokale mensen. Dit winkeltje kan heel goed van pas komen tijdens[url="http://www.australia.com/ned/articles/vic_spring_racing.aspx" target="_blank"] Melbourne Cup Day[/url] die zeer uitbundig gevierd wordt in Jennings Pub. R., mijn nichtje, haar vriend en ik hadden het geluk hier te zijn tijdens dit feest. Lynne, haar zoon, moeder en twee man personeel organiseren een geweldige champagnelunch tijdens deze jaarlijks terugkerende paardenrace waarbij heel Australië is lamgelegd (letterlijk). Iedereen kijkt naar deze race, zet geld in op paarden (wat in Jennings Pub ook kan op een leuke en vrijblijvende manier), eet traditionele aardappel- en kipgerechten en drinkt vooral veel, heel veel Australische champagne (en bier). Wij waren als enige toeristen een echte bezienswaardigheid en kregen de ene fles na de andere aangeboden (hik!) en hebben veel vrienden gemaakt, het was enorm gezellig! Wat niet mag ontbreken voor de dames op deze dag is een hoed die uitbundig versierd is. Er is zelfs een wedstrijdje voor de mooiste. En hier komt het frutselwinkeltje van pas, zij hebben altijd wel een geinige flaphoed in het assortiment. Zoek er zelf versgeplukte bloemetjes bij en je outfit voor de Cup is compleet!

Lynne is allervriendelijkst en haar zoon bakt op verzoek een lekkere steak op de bbq. Wil je zelf koken, dan kan dat bij de centrale bbq in het park. Als je geen eigen auto hebt neem je de bus vanaf Stanthorpe of Tenterfield of Lynne geeft je een lift. Echt een topplekje wat mij betreft!