New South Wales

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Katoomba

New South Wales,
Australië


De Blue Mountains is een gebergte wat zijn naam heeft gekregen door de dichte eucalyptusbossen die de lucht een blauwe gloed geven.

Het uitzicht over deze Australische bergen met zijn inheemse dieren, diepe ravijnen, watervallen en onontgonnen struikgewas is adembenemend. Deze enorme "wildernis" behoort tot het werelderfgoed van UNESCO. Meer dan 92 verschillende soorten eucalyptus bomen zijn vertegenwoordigd in Blue Mountains National Park
Een belangrijke rotsformatie is te zien bij Echo Point. Volgens overleveringen van de Aboriginals zijn hier drie zussen (Meehni, Wimlah en Gunnedoo) versteend. De drie uitstekende rotspunten worden dan ook: The Three Sisters genoemd.

Helaas de dag dat ik hier was, hing er een zeer dichte mist, vaak trekt deze mist nog weg in de loop van de dag.
Maar niet de dag dat ik daar was, toen werd deze alleen maar erger.....
Bij The Scenic Walkway, Katoomba, zijn er meerdere manieren om de omgeving te verkennen, de Cableway, het restaurant met prachtig uitzicht (mits de mist weg is) en via een wandeling.
Daar er echt geen uitzicht was hebben wij gekozen om de wandeling te maken, bijzonder, ook daar kon je niet verder kijken dan een kleine 6/7 meter, wat een mystiek sfeertje creëert...