Droombaan voor Ben Southall image

Droombaan voor Ben Southall

De Engelse avonturier Ben Southall is de winnaar van de wedstrijd voor de 'beste baan ter wereld'. Vanaf 1 juli bewaakt hij een half jaar lang Hamilton Island in het Australische Great Barrier Reef.

Southall (34) is gekozen uit zestien finalisten uit vijftien verschillende landen. In totaal deden er meer dan 34.000 kandidaten mee. Op Hamilton Island krijgt hij een driekamerappartement aan het strand en in totaal 150.000 dollar salaris. Als tegenprestatie moet hij schildpadden voeren, walvissen spotten, duiken in het Great Barrier Reef en mensen van het vasteland ophalen. Ook promoot hij het eiland via wekelijkse blogs, foto's en video's. Tourism Queensland wil met deze actie meer toeristen naar het gebied trekken.

Magali
De kans op de Australische droombaan is hiermee voorbij voor de Nederlandse Magali Heuberger. Zij heeft met twee opvallende acties haar best gedaan om te winnen. In het centrum van Amsterdam heeft zij afgelopen winter een duik genomen in een enorme watertank. En onlangs heeft zij op het strand van Zandvoort met behulp van vrienden en voorbijgangers de letters 'Great Barrier Reef' gevormd.

Schrijf je in voor e-mailupdates en volg Bens blog over de beste baan ter wereld!