Yosemite NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zicht over Yosemite N.P. vanaf een andere kant en hoogte

Yosemite NP,
Verenigde Staten


Iedereen die in Yosemite N.P. is geweest heeft de 'Half Dome' wel gezien. Die grote halve ronde rots. Meestal gezien vanaf Glacier Point of vanuit de Valley. Wij besloten het eens van de andere kant te gaan bekijken namelijk vanaf Clouds Rest.

Clouds Rest is een smalle riggel (Arete) die zich in het park ten noord oosten op een hoogte van ongeveer 3000 meter bevindt. Een hike trail naar de top van Clouds Rest begint langs Tioga Road en is ongeveer 25km (heen en terug). Het is een pittige wandeling met rotsige switchbacks en twee beklimmingen, waarbij je merkt dat je op hoogte zit en sneller buiten adem bent.

Eenmaal boven wordt je beloond met een verschrikkelijk mooi uitzicht over het park, de Valley en Half Dome (wat rook van de gaande bosbranden in het zuiden van het park) en je krijgt er gratis zweethandjes bij want wat is het riggeltje (1.5m) smal op zo'n hoogte! Je wilt spontaan de grond knuffelen als je daar staat of zit.

Tip! bereidt je goed voor aan deze hike of andere hike's in Amerika. Kijk niet alleen naar het weer, maar neem ook voldoende eten en drinken mee. kleed je in laagjes en draag goede wandelschoenen en neem de tijd. Check de website van het betreffende park of de trails open zijn want "Nature rules" en kent geen genade.