Washington D.C.

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

International Spy Museum Washington

Washington D.C.,
Verenigde Staten


Washington is een stad waar je je echt niet hoeft te vervelen. We hebben er in korte tijd veel gezien, natuurlijk te beginnen met Het Witte Huis, momenteel bewoond door Barack Obama en zijn gezin. Daarachter liggen op loopafstand (wel goede schoenen aantrekken) Washington Monument alias The Needle (op de foto links), National World War II Memorial, Lincoln Memorial, Korean War Veterans Memorial, Vietnam Veterans Memorial en het Capitool.

Ook interessant zijn Arlington National Cemetery, het relatief nieuwe Martin Luther King Memorial (2011) en het daarbij gelegen Jefferson Memorial aan het Tidal Basin.

De 19 GRATIS toegankelijke Smithsonianmusea zijn ook de moeite waard. Wij hebben het Smithsonian National Museum of Natural History bezocht (decor film Night at the Museum, o.a. veel dinosaurussen). Smithsonian Zoo, een prachtige dierentuin waar ook reuzenpanda’s te zien zijn, is ook gratis te bezoeken!

Een museum met veel interactiviteit dat níet gratis is, maar wel ontzettend leuk voor zowel volwassenen als kinderen vanaf ca. 7 jaar, is het International Spy Museum (niet op de foto ;-)) Je vindt hier alles wat met spionnen te maken heeft; veel foto’s, films, nieuwsfeiten, spionnentrucs, info over beroemde spionnen, Koude Oorlog-“nostalgie”, Al Qaida-weetjes en een James Bond-auto. Zowel kinderen als volwassen kunnen testen of ze geschikt zijn als spion. Het aantal bezoekers dat naar binnen kan/mag is beperkt, het is dus aan te raden om (zeker in het weekend) van te voren een kaartje te kopen (via internet of door er eerder langs te gaan, adres 800 F St. NW ).