Washington D.C. beste reistijd

Het weer in Washington D.C.

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer. Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Washington D.C. te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden. Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Washington D.C.? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Washington D.C.

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weerDe gemiddelde temperatuur en neerslag in Noordoost-Amerika:
Over het algemeen heeft het voor- en najaar een lichte voorkeur. De temperatuur is op de meeste plekken aangenaam, de tickets wat goedkoper en in de lente pik je de langste dagen mee. Het voorjaar kent nogal wat stormgevaar met tornado’s in het midwesten en orkanen langs de zuidoostkust en de Golf van Mexico. In de winter heb je de grootste golven en regent het iets meer. In de zomer is het iets warmer. Eind december t/m maart is het erg druk, dus dat is misschien wèl iets om rekening mee te houden.


Reisadvies
Voor de Washington D.C. geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
16 januari Martin Luther King Dag, 30 mei Herdenkingsdag, 4 juli Onafhankelijkheidsdag, 23 november Thanksgiving.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Washington D.C.

Beste foto's & tips van Washington D.C.

'490101' door Bowral '490101' door Bowral

Verenigde StatenWashington D.C.

Verenigde StatenWashington D.C.

Gratis naar musea in.

Bowral

Een, zeer aan te bevelen, bezoek aan Washington DC hoeft beslist niet duur te zijn! Zo kun je gerust een paar dagen uittrekken om de vele musea in de stad te bezoeken. Het merendeel van de musea in Washington wordt door het Smithsonian Instituut beheerd. Dit is het erfgoed van James Smithson, een Engelse wetenschapper die in 1829 zijn fortuin aan het Amerikaanse volk naliet om ?'kennis te verrijken en te verspreiden'?. Deze erfenis heeft er onder andere voor gezorgd, dat de Smithsonian musea gratis te bezoeken zijn. Ook de National Zoo hoort bij het Smithsonian Instituut en een bezoek aan de dierentuin in Washington is daarom ook gratis. Er zijn ten minste negen Smithsonian musea rond de Mall gesitueerd. Om er een paar uit te pikken: het National Air and Space Museum is het meest bezochte museum ter wereld. In het enorme gebouw hangen raketten en vliegtuigen en vele tentoonstellingen over de ruimte- en luchtvaartgeschiedenis. Aan de overkant van de Mall ligt het National Museum of Natural History met onder meer levensgrote dinosaurusskeletten en de grootste blauwe diamant ter wereld. Naast dit museum ligt het grote National Museum of American History. Even verderop vind je het indrukwekkende United States Holocaust Memorial Museum. Behalve de Smithsonian musea ligt ook de National Gallery of Art aan de Mall. Dit is een regeringsmuseum, maar eveneens gratis voor bezoekers. In het westelijke gebouw van dit museum kun je een enorme collectie klassieke en impressionistische schilderijen bezichtigen. Hier hangt onder meer een collectie schilderijen van Rembrandt waar het Rijksmuseum jaloers op is! Op de foto is te zien hoe een mevrouw het schilderij 'De molen', toegeschreven aan Rembrandt, probeert te kopiëren.

'552931' door awesomemore '552931' door awesomemore

Verenigde StatenWashington D.C.

Verenigde StatenWashington D.C.

Selfie stick

awesomemore

Vorige week was er iemand met een selfie stick iets te wild tekeer gegaan tijdens de 20 seconden waarin je deze infinite mirror installatie voor jezelf hebt met als gevolg 1 kapotte pompoen. Een nieuwe pompoen is onderweg en aan bezoekers wordt nu gevraagd hun narcisme met zorg te bedrijven.

'367901' door Bowral '367901' door Bowral

Verenigde StatenWashington D.C.

Verenigde StatenWashington D.C.

Plafond

Bowral

Dit is de centrale hal van de 'Library of Congress'. Het monumentale gebouw staat naast het Capitool in Washington DC. De toegang is gratis en dat geldt ook voor begeleide tours (op zondag en feestdagen gesloten). Je kunt echter ook zelf het gebouw verkennen. Helaas kom je niet zo maar in de grote leeszaal. Daarvoor moet je ruim van te voren een verzoek indienen. Toch kun je van bovenaf in de zaal kijken

Laat kaart zien