Washington D.C.

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Maak eens een stopover in Washington DC

Washington D.C.,
Verenigde Staten


Vlieg je ook met een tussentop naar een bestemming in de Verenigde staten? Mocht je tussenstop in Washington DC zijn, maak er dan beslist eens een stopover van.
Op weg naar LA hadden wij ook geen rechtstreekse vlucht en besloten toen om Washington DC eens te verkennen.
Een van mijn beste ideeen ooit. We boekten een van de goedkopere, maar prima hotels in de buurt van het vliegveld en huurde een auto voor twee dagen.
Met die auto zijn we op de aankomst dag naar de op 22 kilometer van Washington DC gelegen Great Falls of the Potomac gereden, een spectaculaire waterval die al zo’n 35.000 jaar geleden gevormd werd.
In het nationale park Great Falls Park kun je heerlijk wandelen en rotsklimmen en het is ook populair bij rafters, kajakkers en rotsklimmers.
De tweede dag maakten we er een cultuurdag van. De auto hebben we bij een winkelcentrum in de buurt van een treinstation geparkeerd en zijn dus met de trein naar het centrum gegaan. Dat bespaart je parkeerproblemen en torenhoge parkeertarieven.
De Washington Mall is een wijds autovrij gebied van 2 mijl lang, met aan de ene kant het Capitool en aan de andere kant het Lincoln Memorial. Vanuit de lucht gezien, vormt de Mall een kruis. Het Witte Huis en het Jefferson Memorial liggen aan de uiteinden van de dwarsbalk van het “kruis”. Rond deze Mall zijn de meeste bezienswaardigheden in de stad te vinden.

Het Smithsonian institute heeft hier 9 verschillende musea (met onder anderen Aziatische en Afrikaanse kunst, beeldhouwwerken en een museum over de Indiaanse cultuur) rond de Mall liggen.
Het National Air and Space Museum is het meest bezochte museum ter wereld. Favoriet zijn ook National Museum of Natural History met zijn levensgrote dinosaurus skeletten en het National Museum of American History. Hier is van alles over de Amerikaanse geschiedenis te vinden.
Al deze musea zijn GRATIS te bezoeken. Dat geldt ook voor veel van de andere memorials en de rondleidingen in het Witte huis en Capitol (wel vroeg erbij zijn, anders zijn de tickets op).

Kortom wij kwamen tijd tekort, je kunt hier met gemak een aantal fantastische dagen doorbrengen.

Heb je nog een paar uur over, bezoek dat net als wij, de gratis zoo met zijn Chinese Pandaberen. Wij brachten daar de uurtjes voor het vertrek van het vliegtuig voor. Alleen het Parkeren was niet gratis.