New Mexico

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

`Dogon` dorp in Bisti Badlands, New Mexico

New Mexico,
Verenigde Staten


Bisti Badlands, één van de onbekendere pareltjes in New Mexico. We bezochten dit gebied twee keer, vanuit de plaats Farmington, in het NW van New Mexico. Een wegwijzer aan de HWY 371 brengt je op een onverhard pad van zo´n 3 km lang tot aan een parkeerplaats. En dan dwaal je in het grote niets, de `Badlands` onherbergzaam, geen wandelpaden (GPS mee!) en ontdekken maar. Vanaf de parkeerplaats loop je een brede "wash" in, dit is een droge rivierbedding. Al snel zie je rechts grijs/witte rotsformaties, hier kun je doorheen lopen en genieten van de prachtige formaties, hoodoo's en andere sculpturen.
Wat verder de "wash" in zie je aan de linkerhand het 'rode' gebied, hier hebben de rode rotsen de overhand. Een grote pyramidevormige rots was voor ons het baken.
Omdat bij dit soort rotsformaties mijn fantasie met me aan de haal gaat heb ik bovenstaande foto het Dogon dorpje genoemd, omdat het me sterk doet denken aan de lemen huizen van de Dogon in Mali...
Het voorjaar is voor Bisti Badlands de beste tijd, 's zomers eigenlijk te heet. Veel water mee is een must! En dan gewoon eindeloos dwalen en genieten!