New Mexico beste reistijd

Het weer in New Mexico

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer. Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor New Mexico te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in New Mexico? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor New Mexico

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in West-Amerika:

Reisadvies
Voor New Mexico geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
16 januari Martin Luther King Dag, 30 mei Herdenkingsdag, 4 juli Onafhankelijkheidsdag, 23 november Thanksgiving.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over New Mexico

Beste foto's & tips van New Mexico

'262109' door dianethone '262109' door dianethone

Verenigde StatenNew Mexico

Verenigde StatenNew Mexico

Adobe huizen

dianethone

Santa Fé in New Mexico. Hier en ook in Taos zie je veel van deze adobe huizen .Het zijn eigenlijk lemen huizen maar de bouwstijl is typerend voor daar.

'493762' door Floydian '493762' door Floydian

Verenigde StatenNew Mexico

Verenigde StatenNew Mexico

King of Wings

Floydian

Momo's Wing, beter bekend als de King of Wings. Ver weg van enige beschaving in de Bisti Wilderness in het noordwesten van New Mexico. Zonder fatsoenlijke 4x4 kom je hier niet en zonder GPS is het zelfs af te raden om dit gebied (nadat je de auto hebt achter gelaten) te voet binnen te trekken. Met een ultra groothoek lens onder de Wing gaan liggen en zo het laatste licht van de dag meegenomen in deze fantastische creatie van moeder natuur..

'296015' door dreamer666 '296015' door dreamer666

Verenigde StatenNew Mexico

Verenigde StatenNew Mexico

Wit zand

dreamer666

Een uniek fenomeen dat je als natuurliefhebber moet gezien hebben. Je kan je ogen niet geloven als je plotseling in een totaal wit zandlandschap terechtkomt. Het is wel aan te raden dit park in de zomer bij zonsopgang en ondergang te bezoeken omdat het tijdens de middag onmenselijk heet wordt, mede door de weerkaatsing op het witte zand. White Sands National Monument.

Laat kaart zien

Laatste New Mexico artikelen

Op tornado's jagen in Amerika

Robert Edmonds, een jonge weerkundige uit de Amerikaanse staat New Mexico, is een van de weinige betaalde storm chasers, mensen die voor de kick tornado’s en andere extreme weerverschijnselen achterna jagen.

Robert Edmonds, een jonge weerkundige uit de Amerikaanse staat New Mexico, is een van de weinige betaalde storm chasers, mensen die voor de kick torna...