Hawaï

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Rustplaats Charles A. Lindbergh

Hawaï,
Verenigde Staten


Charles A. Lindbergh.

Een bekende naam? Ja, voor wie een beetje geschiedenis kent wel en voor vliegtuigspotters zeker.
Charles A. Lindbergh was een beroemde luchtvaart pionier. Met zijn "spirit of St. Louis" vloog hij als eerste man ,solo, de Atlantische Oceaan over, van New York naar Parijs.

Tijdens het voorbereiden van onze reis naar Hawai kwam ik per toeval tegen dat hij begraven is op Maui. Als vliegtuigspotter dacht ik, daar moet ik toch eens gaan kijken. Op een goede landkaart van Maui staat de locatie van de Palapala Ho'Omau Church. Bijna op het einde van de Road to Hana. Het kleine kerkje is zeer slecht aangegeven, dus je moet echt op de landkaart rijden en goed zoeken. bij de afrit staat een klein bordje.
Deze road to Hana is een slechte weg, zeker hier op het einde. Erg smal, stukken zandweg, dus niet bepaald een doorgaande weg, terwijl hij dat wel is. Je kunt hier ook niet met elke auto komen. Dus rijd er voorzichtig naar toe.

Het graf van Lindbergh ligt heel mooi. Met uitzicht over de Oceaan op een klif. Het kerkje is klein en leuk maar meestal gesloten. Al zou je niet voor Charles A. Lindbergh gaan, dan is de omgeving ook al heel erg mooi.