Chicago

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Must see Chicago

Chicago,
Verenigde Staten


Chicago is een prachtige stad wat architectuur, kunst en sfeer betreft. Als je er maar kort bent en wat highlights wilt zien ga dan vooral langs het meer 'Lake Michigan' lopen op Lakeshore Drive waar de mensen joggen, skaten of fietsen. Je komt dan langs Buckingham fountain aan de linkerhand, die in de avond mooi is verlicht. Als je richting de twee identitieke zwarte torens gaat (waar menig ster een appartement bezit, waaronder Oprah) kom je bij Navy Pier. Eet daar een echte Amerikaanse hamburger met cocktail en bekijk de skyline vanaf het puntje van de pier, mooi!
Vervolgens loop je terug naar Millenium Park met bijzondere kunst/architectuur. Vlakbij iis ets dat je ook niet mag missen: The Art Institute of Chicago. Als je tijd over hebt maak dan een architectuur boottocht of vergaap je aan de mooie winkels op Michigan Avenue. In de zomer zijn er in de parken veel muziekoptredens en festivals.
Oja nog 1 laatste 'Must-Do': Ga naar The John Hancock building (de wolkenkrabber met twee antennes). Op de bovenste verdieping is een restaurant met bar. Het restaurant is erg duur, maarr... de damestoilletten hebben een glazen wand waardoor je een geweldig uitzicht over de stad hebt! Je mag er gerust alleen voor de toilletten naar boven. Enjoy!