Chicago beste reistijd

Het weer in Chicago

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer. Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Chicago te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Chicago? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Chicago

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weerDe gemiddelde temperatuur en neerslag in Noordoost-Amerika:


Over het algemeen heeft het voor- en najaar een lichte voorkeur. De temperatuur is op de meeste plekken aangenaam, de tickets wat goedkoper en in de lente pik je de langste dagen mee. Het voorjaar kent nogal wat stormgevaar met tornado’s in het midwesten en orkanen langs de zuidoostkust en de Golf van Mexico. In de winter heb je de grootste golven en regent het iets meer. In de zomer is het iets warmer. Eind december t/m maart is het erg druk, dus dat is misschien wèl iets om rekening mee te houden.


Reisadvies
Voor de Chicago geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
16 januari Martin Luther King Dag, 30 mei Herdenkingsdag, 4 juli Onafhankelijkheidsdag, 23 november Thanksgiving.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Chicago

Beste foto's & tips van Chicago

'529328' door awesomemore '529328' door awesomemore

Verenigde StatenChicago

Verenigde StatenChicago

Pastorale

awesomemore

Wanneer de dag in Chicago er voor de zon weer op zit en de nacht ontwaakt, gaan de mensen naar bed en ontwaken de gebouwen.

'201359' door karen78 '201359' door karen78

Verenigde StatenChicago

Verenigde StatenChicago

The bean

karen78

The Bean is een must see in Chicago en je kan er de grappigste foto's maken van mensen die zichzelf aan het spiegelen zijn maar je kan er ook gewoon een reflectie van de stad in zien.

'341491' door Esthers '341491' door Esthers

Verenigde StatenChicago

Verenigde StatenChicago

The Bean

Esthers

Downtown Chicago, inhet Millenium park vind je ''the bean''. De skyline van Chicago weerspiegelt prachtig in het gepolijste rvs sculptuur en zoals je ziet is het ook een toeristische attractie!

Laat kaart zien

Laatste Chicago artikelen

Chicago - Door de ogen van de locals

Te lang heeft Chicago in de schaduw gestaan van krachtpatsers New York en Los Angeles en geworsteld met clichés als ‘gangsterparadijs’ en ‘grauwe industriestad’. Maar locals weten hoe de vork in de steel zit. De derde stad van Amerika barst van de creatieve energie en heeft een culturele scene die z...

Te lang heeft Chicago in de schaduw gestaan van krachtpatsers New York en Los Angeles en geworsteld met clichés als ‘gangsterparadijs’ en ‘grauwe indu...