Alaska image

Alaska


Reviews

Alaska
Verenigde Staten
Karen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

* Welk cijfer geef je deze bestemming?
* Welke Columbus Factor geef je deze bestemming?
hoe bijzonder is deze plek en hoe ver ga je buiten de gebaande paden?
1. Platgelopen door massa's toeristen
2. Veel toeristen, maar nog te doen
3. Gebaand pad, maar toch rustig
4. Bestemming buiten de gebaande paden
5. Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
Wanneer was je hier?
Je review moet minstens 150 en mag maximaal 1500 karakters bevatten. Momenteel zijn het 0 karakters.
Nog een pluspunt
Nog een minpunt
10
Verenigde Staten Alaska
Dreamer666 was hier 08 Jul 2019
Knik Glacier vind je op zo'n 80km ten oosten van Anchorage en 20km vanaf Palmer (Alaska) aan de noordelijke rand van de Chugach Mountains. De gletsjer zelf is zo'n 40km lang en 8km breed, de gletsjermuur is 130m lang en komt uit in de Knik Rivier. De Knik Rivier ligt dan ook vol met ijsblokken die afgekalfd zijn van de gletsjermuur. Dit is echt wel buiten de gebaande paden want wegen ernaartoe zijn er niet. Je kunt deze gletsjer ontdekken door een avontuurlijke tour te boeken bij Knik Glacier tours. Het eerste stuk is een "Alaska safari" met een monstertruck . Je rijdt door rivieren en prachtige bossen waar je enorm veel kans hebt om elanden te spotten. We hebben er hier wel 10 gezien. Na het ritje met de monstertruck kom je aan op Glacier Island, van hieruit stap je over in een jetboot en vaar je langs de ijsblokken naar de gletsjer toe. Ze brengen je aan land waar je de gletsjer en het ijsmeer kunt bewonderen. Deze tour is zeker een must als je in Alaska bent. De locatie werd gebruikt voor verschillende films zoals “Star Trek V” and “Avalanche.”
Regio
  • Mooie gletsjer met veel afkalvingen
  • Avontuurlijke tocht voor heel het gezin
  • Heel veel kans om elanden te zien
  • Mooie natuur
  • Niet toeristisch
  • minder interessant voor mensen met nek of rugklachten
  • wisselvallig weer
  • Zelf niet bereikbaar
Review geplaatst op 2020-11-10
10
Verenigde Staten Alaska
Dianethone was hier 30 Jun 2007
Wil je bruine beren zien vissen in Brooks river dan is Brooks Camp in Katmai N.P. de plek ! Je geraakt er met een watervliegtuig vanuit Anchorage en kan logeren in één van de cabins. Maaltijden doe je in de gemeenschappelijke eetzaal,eten bewaren in je cabin is hoogst onverstandig en dus verboden. En na een briefing over het 'done en not done'i.v.m.de beren weet je hoe je te gedragen bij een ontmoeting met één van die reuzen. Er zijn 2 platforms vanwaar je in alle rust foto's kan nemen,één aan de rivier en een tweede aan de waterval,iedereen heeft dat NG filmpje van vissende beren op de waterval al wel eens gezien! Voor de veiligheid waken de talrijke rangers,de beren hebben voorrang op alles,het kan dus best zijn dat,als je de deur van je cabin opent,er een berin met jong ligt te slapen en dat je bijgevolg moet wachten tot ze weg is/zijn. Boeken doe je ruim op voorhand,enkele dagen logeren in één van de cabins is erg gewild ! Een absoluut onvergetelijke ervaring !
Regio
  • Een "once in a lifetime" belevenis
  • Beren die zo voor je lens wandelen
  • Wildernis
  • Het prijskaartje
Review geplaatst op 2017-06-19
10
Verenigde Staten Alaska
Kburgers1 was hier 31 May 2016
Als je van de nationale parken in Amerika en Canada houdt dan is Alaska zeker een plek die je moet bezoeken. Via icelandair kan je met een stopover op IJsland voor 800,- euro naar Anchorage Alaska vliegen. Sommige mensen vliegen liever vanuit Brussel naar Fairbanks Alaska. Eenmaal aangekomen in Alaska is Denali National Park en Preserve een park wat je gezien moet hebben. De natuur is fenomenaal en er is genoeg wildlife (beren, elanden, rendieren) te spotten. Je kan hier ook mooi wandelen. Ook de kustplaatsen Valdez en Seward zijn zeker de moeite waard. Stap in deze plaatsen eens op een boot en bezoek de indrukwekkende gletsjers en met een beetje gelukt spot je ook nog walvissen. Wie de grizzly beren van dichtbij wilt zien moet zeker een kijkje nemen in Katmai National Park en Preserve. Vanuit Homer worden dagelijks grizzly-tours georganiseerd richting Katmai om de grizzly's van dichtbij op zalm te zien vissen. Alaska is goed begaanbaar met een camper of auto. Zo zijn de Richardson highway en de Glenn highway een uitje om te rijden. Onderweg tref je prachtige meren, gletsjers en bossen. Alaska is de ultieme ongerepte natuur- en wildlife vakantie. Een plek om nooit meer te vergeten!
Regio
  • Veel wildlife (beren en elanden)
  • Ongerepte natuur
  • Prachtige nationale parken zoals Denali N.P
  • Schitterende wegen om over te rijden
  • Het is een eindje vliegen
Review geplaatst op 2017-01-25
10
Verenigde Staten Alaska
Kburgers1 was hier 31 May 2016
Denali National Park en Preserve is vernoemd naar Mount Denali. Mount Denali is met 6194m de hoogste berg in Noord-Amerika. Op een heldere dag kan je de berg prachtig zien liggen. Het park is alleen bereikbaar per tour of shuttle-bus die je van te voren moet boeken. De gids verteld je onderweg veel over het park. Zodra je het park binnen rijdt vind je geen eet- en drinkfaciliteiten meer. Je moet dus je eigen eten en drinken meenemen! Eten doe je in de bus! Nergens buiten vind je afvalcontainers. Dit doen ze omdat ze de natuur in oorspronkelijke staat willen houden. Dieren zie je volop: grizzly beren, rendieren, elanden, vossen. De gids neemt de tijd om jou je foto's te laten maken. Mocht je de bus zat zijn dan kan je uitstappen en een eind gaan wandelen en later een bus terug pakken. Wees dan wel goed op de hoogte van de regels in het park zoals bij benadering van een grizzly beer (geluid maken, rugzak om houden).
Regio
  • Veel wildlife
  • Prachtige landschappen
  • Er mogen geen auto's het park in
  • Weinig faciliteiten (wc's, eten en drinken)
Review geplaatst op 2017-01-24
10
Verenigde Staten Alaska
Leeu was hier 31 Jul 2009
Caribou Lodge Alaska (ligt bij Talkeetna) is een True Alaska Wilderness Experience. Je vliegt naar de Lodge want er is geen weg naar de Lodge. Dat alleen al is prachtig om de omgeving zo te zien. Aangekomen bij de Lodge ben je in de natuur zonder wegen en paden en de natuur is indrukwekkend, ongerept mooi. Je hebt uitzicht op Mount Mc Kinley en verder prachtige vergezichten over meertjes en de bossen. Gaat op wandeltocht met de eigenaar van de Lodge en ploetert over de natte ondergrond en hoge begroeiing. De eigenaar neemt zijn geweer mee ivm de beren die er om de lodge en in de omgeving kunnen lopen. Het is een echte wilderness ervaring. Je kunt hier ook naartoe voor het Noorderlicht of tochten maken op sneeuwschoenen. 's Avonds op de veranda kijk je uit over de omgeving en heb je kans om een moose of een beer voorbij te zien komen Geen electra, geen bereik voor je telefoon, geen televisie, geen internet maar een echte Alaska ervaring. www.cariboulodgealaska.com
Regio
  • Bestemming buiten de gebaande paden
  • Schitterende natuur
  • Prachtige wandeltochten
  • Rustige omgeving
  • Maximaal 4 andere gasten
  • Als het weer slecht is zit je er vast
Review geplaatst op 2016-09-19

TOP REISAANBIEDINGEN

Eilandhoppen in Hawaii

NBBS Reizen

Eilandhoppen in Hawaii

Ontdek Oahu, The Big Island Hawaii en Maui tijdens een leuke island hopping reis. Je kunt deze reis uitbereiden naar 13 dagen inclusief Kauai. Combineer met Californië!

indiv. reis - Excl. vlucht - 10 dagen vanaf €1294
Een reis door het Wilde Westen

NBBS Reizen

Een reis door het Wilde Westen

Maak kennis met Texas, The Lone Star State. Reis met een huurauto naar bruisende muzieksteden en verrassende natuurgebieden en verblijf op een ranch.

indiv. reis - Incl. vlucht - 16 dagen vanaf €1773
Roadtrippen in The Deep South

NBBS Reizen

Roadtrippen in The Deep South

De zuidelijke staten zijn bekend vanwege de gastvrijheid en de indrukwekkende muzikale geschiedenis. Maak een roadtrip langs onder meer New Orleans, Memphis en Nashville.

indiv. reis - Incl. vlucht - 16 dagen vanaf €1836
Mooie autorondreis vanuit Boston

NBBS Reizen

Mooie autorondreis vanuit Boston

Maak per huurauto een rondreis door de glooiende landschappen van New England, langs lieflijke stadjes en beboste heuvels. Deze chamante regio is het mooist in de herfst.

indiv. reis - Incl. vlucht - 11 dagen vanaf €1199
Ontdek Oregon & Washington State

NBBS Reizen

Ontdek Oregon & Washington State

Een grillige kustlijn, ruwe bergketens, gletsjers en regenwouden kenmerken de natuur van Oregon en Washington. Verken deze weinig bezochte staten per huurauto vanuit Seattle.

indiv. reis - Incl. vlucht - 17 dagen vanaf €1588
Roadtrip van Seattle naar Denver

NBBS Reizen

Roadtrip van Seattle naar Denver

Reis met een huurauto van Seattle naar de nationale parken in de Canadese Rockies. Terug in de VS bezoek je de mooiste plekken van Montana, Wyoming en Colorado. 

indiv. reis - Incl. vlucht - 19 dagen vanaf €1633