Alaska

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Even eeen graatje wegwerken..

Alaska,
Verenigde Staten


Even een graatje wegwerken....dat moet deze zeearend hebben gedacht toen hij vlak voor mijn neus met een vissenkop op dit stuk hout landde.
Een stuk hout dat lag op het strand van Homer, Alaska.
Wij stonden met onze camper op de Strip....een soort lange betonnen pier die in zee steekt en waar diverse campings, winkeltjes en horecagelegenheden gerealiseerd
zijn.
Eigenlijk zou je het kunnen omschrijven als een toeristische kermis waar zowel de buitenlandse toeristen als de locals naartoe komen.
De laatste vooral om te vissen op gigantische halibuts, en dat trekt jawel...heel veel zeearenden aan maar ook zeeotters en zeeleeuwen.
Dat was dus voor ons reden om er toch eens een kijkje te gaan nemen.
We kozen de allerlaatste camping op de strip van waaraf je echt rondom op de zee kan kijken en zelfs de orka's voorbij ziet zwemmen.
En als er dan 's avonds her en der op het strand houtvuurtjes worden ontstoken en je ergens iemand zachtjes op een gitaar hoort tokkelen ontstaat er toch een hele relaxte bijna hippieachtige sfeer die wij zo leuk vonden dat die ons, als we komend jaar terugkeren naar Alaska, bijna zeker nog wel een keer naar Homer zal lokken.
Al was het alleen maar omdat je daar de kans maakt om deze, voor mij once-in-a-lifetime, plaat te schieten