Trinidad en Tobago image

Trinidad en Tobago


Populaire bestemmingen

Trinidad en Tobago
Noord en Midden Amerika
Ingekleemans

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Steden, regio's en highlights in Trinidad en Tobago

Trinidad en Tobago kent tal van plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken. Wil je weten waar je binnen Trinidad en Tobago naartoe moet en wat je echt niet mag missen? Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste regio's, steden en bezienswaardigheden in Trinidad en Tobago. Waar gaat jouw volgende vakantie naartoe?

Van onze community

Blanchisseuse lagune
Blanchisseuse lagune
Trinidad
Jan10e
Kamboula
Kamboula
Port of Spain
Herman m
Zonsondergang
Zonsondergang
Tobago
Linda456

Praktisch


 • Tijdens het regenseizoen van mei tot en met september kunnen zware regenbuien vallen die voor wateroverlast kunnen zorgen. Hou daarom goed de lokale nieuwsberichten in de gaten als je van plan bent om in deze tijd naar Trinidad en Tobago af te reizen. 

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • - Gele koorts

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van Trinidad en Tobago kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • 1 januari - Nieuwjaarsdag 

  Februari/maart - Carnaval 
  Het typische carnaval zoals je kunt verwachten in het Caribisch gebied. Parades, feesten en overal uitgedoste mensen in kleurrijke kledij. 

  30 mei - Indian Arrival Day

  19 juni - Dag van de Arbeid

  1e maandag van augustus - Dag van de Ontdekking
  Ook wel Emancipatiedag genoemd. De dag waarop de emancipatie van de slaven wordt herdacht. 

  31 augustus - Dag van de Onafhankelijkheid
  In 1962 werd de onafhankelijke natie Trinidad en Tobago opgericht, toen nog als monarchie met de Briste koningin als staatshoofd. In 1976 werd de monarchie afgeschaft en werd Trinidad en Tobago een republiek.

  24 september - Dag van de Republiek
  Op 1 augustus 1976 werd Trinidad en Tobago een republiek. Op 24 september van dat jaar kwam het parlement voor het eerst bijeen. 

  20 november - Internationale Dag van de Rechten van het Kind
  Een dag met allerlei activiteiten om te herinneren dat kinderen ook speciale rechten hebben. UNICEF en de Verenigde Naties hebben hiervoor op 20 november 1989 een verdrag gesloten. Hierin zijn de basisrechten van alle kinderen opgenomen.

   

 • Trinidad en Tobago – welke stekker heb je nodig?

  Stekker type AStekker type B
 • Tijdsverschil: 5 uur vroeger

  Het oppervlak van Trinidad en Tobago is 9x Texel.
  De gesproken taal/talen: Engels.