Trinidad

Trinidad is het grootste eiland van Trinidad. Hier ligt de hoofdstad Port of Spain. Andere highlights zijn het Maracas strand, het beste strand van Trinidad met op de achtergrond beboste heuvels en Atlantische golven en het Asa Wright Nature Center.

Informatie over Trinidad

Beste foto's & tips van Trinidad

'400457' door herman m '400457' door herman m

Trinidad en TobagoTrinidad

Trinidad en TobagoTrinidad

Rode ibis 2

herman m

Eerder plaatste ik een foto van rode ibissen. Dat was een foto, genomen vanaf een grote afstand. Het was niet mogelijk om dichterbij te komen, vanwege het gevaar dat dit een storende invloed zou hebben op de totale kolonie. Deze foto is genomen van een solitaire vogel, die even foerageerde. Deze opname geeft een goed beeld van de rode verendracht van deze vogel, het nationale symbool van Trinidad en Tobago. Zoals gezegd komt deze vogel in grote getale voor in het Caroni Bird Sanctuary, een mangrovegebied ten zuiden van de hoofdstad Port of Spain. De lichaamslengte van de vogel bedraagt 56 tot 86 cm.

'400394' door herman m '400394' door herman m

Trinidad en TobagoTrinidad

Trinidad en TobagoTrinidad

Rode ibis

herman m

De rode ibis (Eudocimus ruber) is het nationale symbool vanTrinidad en Tobago. In grote getale komt deze vogel voor in het Caroni Bird Sanctuary, een mangrovegebied ten zuiden van de hoofdstad Port of Spain. De vogel heeft een oranjerood verenkleed met zwarte vleugelpunten en een lange, gebogen snavel. De lichaamslengte bedraagt 56 tot 86 cm. Rode ibissen vinden hun voedsel vooral op de tast, door met de lange snavel in de weke modder te prikken of heen en weer te zwaaien door het water. Hun voedsel bestaat voornamelijk uit krabben, garnalen, schelpdieren en waterinsecten. Per keer worden meestal slechts twee eieren gelegd, die na een dag of twintig uitkomen. Een paar weken later verlaten de jongen het nest, dat zich hoog in een boom, vaak boven water bevindt. Tot voor kort werd meedogenloos op deze vogel gejaagd. Tegenwoordig heeft de rode ibis een beschermde status. De soort komt voor in de kustgebieden van noordelijk Zuid-Amerika, in moerasgebieden, mangrovebossen, langs lagunes en getijdenrivieren. Deze opname is gemaakt tegen de avond. Dan keren de ibissen massaal terug naar hun habitat voor de overnachting (svp vergroten).

'256913' door Jan10e '256913' door Jan10e

Trinidad en TobagoTrinidad

Trinidad en TobagoTrinidad

Zonsondergang

Jan10e

De baai van Blanchisseuse is heerlijk rustig en goed toeven. Er zin diverse slaapmogelijkheden. De dag(en) kun je doorbrengen met wandelen naar watervallen of heen en weer op het strand. s'nachts schildpadden, maar helaas niet toen wij op die plek waren.

Laat kaart zien