Port of Spain

Port of Spain is de hoofdstad van Port of Spain. De stad ligt aan de Golf van Paria, op de westkust van het grootste eiland van de twee, Trinidad. Een bijzonder gebouw is het National Museum and Art Gallery. Port of Spain is een belangrijke havenstad. Verder vind je er veel groen.

Informatie over Port of Spain

Beste foto's & tips van Port of Spain

'488972' door herman m '488972' door herman m

Trinidad en TobagoPort of Spain

Trinidad en TobagoPort of Spain

Kamboula

herman m

In Trinidad en Tobago werd op 1 augustus 1985 een jaarlijkse nationale feestdag onder de naam Emancipation Day uitgeroepen. Die dag staat in het teken van de herdenking van de afschaffing van slavenarbeid op 1 augustus 1834 in het toenmalig Brits West-Indië. Toevallig kwamen wij op 1 augustus 2013 aan in de hoofdstad van het land, Port of Spain. We vielen toen midden in de Kamboula, een straatprocessie met Afrikaanse trommels, steelbands en dansgroepen. Met deze man kwamen we in gesprek. Hij stelde zich voor als Big John of Black John. De laatste benaming riep bij mij in eerste aanleg associaties op met Zwarte Joop, maar ik had niet de minste indruk dat hij ook maar enige connectie had met deze Nederlander met twijfelachtig verleden.

'398341' door herman m '398341' door herman m

Trinidad en TobagoPort of Spain

Trinidad en TobagoPort of Spain

Emancipation Day

herman m

In Trinidad en Tobago werd op 1 augustus 1985 een jaarlijkse nationale feestdag onder de naam Emancipation Day uitgeroepen. Die dag staat in het teken van de herdenking van de afschaffing van slavenarbeid op 1 augustus 1834 in het toenmalig Brits West-Indië. Toevallig kwamen wij op 1 augustus 2013 aan in de hoofdstad van het land, Port of Spain. We vielen toen midden in de Kamboula, een straatprocessie met Afrikaanse trommels, steelbands en dansgroepen.

'400687' door herman m '400687' door herman m

Trinidad en TobagoPort of Spain

Trinidad en TobagoPort of Spain

Bruidsmeisje

herman m

In de Anglicaanse Kathedraal van de Heilige Drieëenheid in het centrum van Port of Spain, de hoofdstad van Trinidad & Tobago, werden de voorbereidingen getroffen voor een huwelijksdienst. Dit feestelijk geklede meisje stond het bruidspaar alvast op te wachten. De kathedraal dateert uit het begin van de 19de eeuw en bevat fraai houtsnijwerk in het koor en mooie gebrandschilderde ramen, waarvan een deel op de foto goed zichtbaar is.

Laat kaart zien