Caribische kust

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Alles omvattende dagtrip naar Isla Bastimentos!

Caribische kust,
Panama


Isla Bastimentos is een van de eilanden die onder de provincie van Bocas del Toro valt. Zelf heb ik hier een dagtocht naar gemaakt vanaf de gelijknamige hoofdstad gelegen op het eiland Colón.

In de stad Bocas del Toro zijn er vele watertaxi's die je voor weinig geld naar Isla Bastimentos kunnen brengen. Het eiland is vrij groot ( maar bevat voornamelijk natuur ) en vraag of je afgezet kan worden bij het dorpje op Bastimentos. Hier begint het 'pad' die je uiteindelijk zal brengen bij Wizard beach. Mocht je dit niet kunnen vinden vraag dan een van de lokale bewoners naar het beginpunt van dit pad, zij zullen je graag willen helpen!

Het is een avontuurlijke tocht van het dorpje naar Wizard beach. De paden zijn bedenkt met modder en gaan het ene moment stijl omhoog en het andere moment stijl naar beneden. Doordat het pad dwars door de natuur gaat en vooral bestaat uit takken,modder en planten heb je het gevoel alsof je niet een pad volgt, maar er zelf een aan het maken bent. Ik was er in het regenseizoen waardoor het pad waarschijnlijk minder toegankelijk was dan in het zomerseizoen. Onderweg kwamen wij prachtige vogels en de befaamde red-frog ( dart-frog ) tegen. Daarnaast heb je vanaf vele punten langs de route een erg mooi uitzicht over het eiland en de bijbehorende stranden.

Halverwege kom je langs de Organic Chocolate Farm. Hier verkopen ze organische chocolade en ze hebben de heerlijkste brownies! Dit is een goed punt om even wat te drinken en te genieten van de rust. Deze Organic Chocolate Farm zit namelijk ook midden in de natuur, en de kans dat er andere bezoekers zijn is dan ook klein.

Uiteindelijk kom je uit bij Wizard beach. Toen ik hier was waren er geen andere toeristen, alleen twee jongens die hun surfkunsten aan het oefenen waren. Ik heb vernomen van de lokale bevolking dat het vaak rustig is op Wizard beach. Hierdoor heb je de kans lekker uit te rusten op het strand zonder te hoeven zoeken voor een plekje.

Isla Bastimentos is zeer geschikt voor een dag excursie en is alles omvattend. Het is actief, je hebt natuur, een organic chocolate farm en vervolgens een tropisch ( bijna verlaten ) paradijs op het strand! Kijk voor foto's op mijn profiel en voor vragen kan je mij natuurlijk altijd een berichtje sturen! Veel plezier!