The Bottom

Foto door Reisreporter silly

Vanaf de Koningin Emmabrug, beter bekend als de Pontjesbrug, heb je een mooi uitzicht over het bekendste stukje van Curacao, de Handelskade. Met 140.000 inwoners is Willemstad de grootste stad van de Kleine Antillen. Het historische centrum van Willemstad is opgenomen op UNESCO's Werelderfgoedlijst. Andere highlights zijn de Sint Annabaai, het Brionplein en Fort Amsterdam.

Informatie over The Bottom

Beste foto's & tips van The Bottom

'349274' door silly '349274' door silly

Nederlandse AntillenThe Bottom

Nederlandse AntillenThe Bottom

Vreemde vogel?

silly

De emoe is na de struisvogel de grootste loopvogel De emoe is opgericht van kop tot teen 2 m hoog en weegt 50-60 kg.De emoe's houden een rare paringsdans. Ze houden hun koppen omlaag met een gebogen hals. Dan zwieren ze heen en weer met hun kleine kopje. Het mannetje is niet zo zachtaardig tijdens de paring, hij bijt namelijk in de nek van het vrouwtje. Na de paring maakt het mannetje een ondiep nest op de grond. Wat later legt het vrouwtje 9 tot 11 eieren, ik vind het maar een vreemde vogel, lol

'372060' door silly '372060' door silly

Nederlandse AntillenThe Bottom

Nederlandse AntillenThe Bottom

Ingang Hofi Pastor

silly

Bij de ingang van Hofi Pastor op Curacao stond deze vriendelijke mevrouw, je kon een kaartje bij haar kopen voor 1,50 eur. Hofi pastor staat bekend om de oudste boom van Curacao, en is een schitterend natuurpark. Erg grappig vond ik de muurschildering in het huisje waar ze kaartjes verkocht, hier stond de oude boom op afgebeeld, en een leuke voor deze maand.

Laat kaart zien