Lago de Atitlan

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bovennatuurlijk?

Lago de Atitlan,
Guatemala


Heeft deze Reisreportersite spirituele krachten?

Vorige week kregen Georges en Maria-Dolores, toen ze met Yampi voor een echo in Panama-Stad waren, bericht uit Guatemala dat een klein meisje Yaretzy heel ernstig ziek was. Het dochtertje van vrienden die de familie van Elleny 8 jaar geleden bijstonden toen zij aan kanker stierf. Maria-Dolores heeft dit verhaal uit het dagboek van Sitara als blog op de site van de RR familie Geo geplaatst.

Toen het steeds slechter ging met Ya, is Georges direct naar Guatemala gevlogen. Ya heeft een grote longtumor en ze zijn gelijk met agressieve chemo gestart en hebben haar in kunstmatig coma gebracht. Nadat Geo even bij haar gekeken had probeerde hij wat te gaan slapen. Hij had een hele bizarre “droom” die hij direct naar mij mailde: {Ik heb toch een paar uurtjes geslapen, had een gans bizarre droom. Sinds ik Christina vond, kwam Arieke niet meer, nu is zij terug stond boven op (een berg?) kon ik niet zien door dichte nevel op de grond. Ya liep op haar toe, Arieke nam haar hand en keerde met haar terug, dat herhaalde zich een tiental keren, toen ben ik wakker geworden. Ik weet niet goed of ik Joana en Doña Graciëla moet vertellen, ik denk dat het wel beter is, een troost wat ook de afloop is dat Arieke, Ya beschermt.}
Ik vertelde hem dat ik hieruit opmaakte dat Ya uit haar lichaam getreden was, en probeerde terug te keren aan de hand van Arieke. Later hoorde ik dat Ya voor de 3de keer een hartstilstand heeft gehad, en niet meer gereanimeerd kon worden! Na 20 minuten begon ze weer spontaan te ademen. Ze denken dat ze het zal halen en ze heeft er geen gevolgen van ondervonden.

Sinds die donderdag 12-12 gebeurt er iets vreemds op deze site: steeds als ik Columbus Reisreporter open, waarbij ik altijd op de pagina “mijn foto’s” terechtkom met de “nieuwste foto eerst”,
opent de site nu iedere dag op pagina 248 waar allemaal foto’s van Guatemala en Mexico staan, meer van Atítlan, ook die vrouw die Geo ook kent, e.a. Ik weet “dat niets toevallig is”, alles gebeurt met een reden. Maar ik zie de reden niet, behalve dat Ya daar ergens woont, en nu in een ziekenhuis ligt.
En dat 248 ook 24-8 mijn geboortedatum is. Maar ook voor Geo berust zijn lid van de community op een bizarre gebeurtenis.

Arieke is de geest van een 10-jarig meisje dat 40 jaar geleden na een verkeersongeluk in de armen Van Georges gestorven is. Een sjamaan in Mexico heeft lang geleden tegen hem gezegd, “je zult haar weer vinden”. 11 jaar geleden was ik in Mexico en Guatemala en heb bij Palenque een 10 jarig meisje gefotografeerd, en ook hier op RR geplaatst.

Ruim 5 jaar geleden kreeg ik de vraag van ene Georges (die een RR-profiel moest aanmaken om met mij in contact te komen) “waar ik dat meisje gefotografeerd had”. Hij had nog nooit van deze site gehoord, en na een computerstoring flitste zijn pc weer aan met die foto van dat meisje (al 5 jaar verdwenen in de grote hoeveelheid) bij hem in beeld. Hij was als door de bliksem getroffen vanwege de sprekende gelijkenis met Arieke. Via een vriendin is de zoektocht gestart, en een jaar later is ze gevonden. Hier een stukje uit de eerste ontmoeting met Christina: Hola señor ik ken jou. Ik antwoordde dat ik nog nooit in Palenque was geweest. Zij zei dat het een droom was {je bent veel jonger en ontzettend treurig, ik raak je gezicht aan en dan word alles donker, maar ik ben niet bang.}
{je had korte blonde haren en een muts zoals Ché met een zilveren vogel erop} (het teken van mijn eenheid was zilver, een dolk met vleugels, lijkt op een vogel.) Christina is dus echt de reïncarnatie van Arieke.

Georges is daarna geëmigreerd naar Mexico en met zijn jeugdliefde Maria-Dolores getrouwd. Samen hebben ze een dochtertje kleine Jetty. Christina was net zwanger bij hun eerste ontmoeting, haar relatie is verbroken en zij hoort nu ook bij de familie van Georges, haar dochter is ruim een maand ouder en heet Arieke. Maria-Dolores heeft 2 “geadopteerde” dochters Shawnee en Maria ongeveer 17 en 16 jaar oud nu. Ook zijn in de familie opgenomen Hannah en baby Primavera, oorlogsslachtoffer en oorlogsweesje. Hermina behoort ook al meer dan 20 jaar bij de familie, en Aiyanna nu ook als steun in het leiden van het bedrijf in Oaxaca. De komende weken zullen Hermina en Shawnee ook bevallen (van een dochter van Georges)


Het Meer van Atitlán is een kratermeer, gelegen op 1500 meter hoogte door twaalf dorpen en drie vulkanen omringd meer in Guatemala. De dorpen zijn vernoemd naar de twaalf apostelen. De drie vulkanen zijn Atitlán, San Pedro en Toliman.