Lago de Atitlan beste reistijd

Het weer in Lago de Atitlan

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Lago de Atitlan te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Lago de Atitlan? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Lago de Atitlan

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Lago de Atitlan:Wie zich niet laat afschrikken door een heftige stortbui gevolgd door een strak blauwe lucht, ontdekt Lago de Atitlan tijdens het regenseizoen tussen mei en september. Onaangenamer is in deze tijd de verstikkende hitte in het kustgebied. Wil je zowel van de hooglanden als van de kust optimaal genieten, vertrek dan tussen november en april.


Reisadvies
Voor Lago de Atitlan geldt een positief reisadvies, maar wees waakzaam.

Feestdagen
30 juni Dag van het Leger, 15 september Onafhankelijkheidsdag, 20 oktober Dag van de Revolutie.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Lago de Atitlan

Beste foto's & tips van Lago de Atitlan

'309794' door corriedewinter '309794' door corriedewinter

GuatemalaLago de Atitlan

GuatemalaLago de Atitlan

Tzutuhil hoofddeksel

corriedewinter

Santiago is is gebouwd op een oude lava stroom van de vulkaan in het zuiden van het Lago Atitlán. Hier wonen de Tzutuhil Maya’s. De mannen dragen korte calzoncillos (broeken), die handig zijn op en rond het water. De vrouwen van Santiago dragen een huipil (blouse)van paars/wit gestreepte stof, die prachtig wordt geborduurd met bloemen, dieren of vogels. Hier zie je de opvallende hoed van de Tzutuhil dames, die zelfs afgebeeld is op een munt van 25 centavos. De hoed moet het lange haar tegen stof en uitdroging beschermen. De hoed wordt gemaakt van een lange cinta (sjerp), die om het hoofd en in het haar gewikkeld wordt. Het laatste gedeelte van de hoed is niet geborduurd, maar geweven op een heupweefgetouw.

'399443' door sidonius '399443' door sidonius

GuatemalaLago de Atitlan

GuatemalaLago de Atitlan

Lago de Atitlán

sidonius

De zon is net ondergegaan aan het Lago de Atitlán. Een prachtig meer, dat omringd wordt door vulkanen. Deze foto is gemaakt vanuit Panajachel op de noordoever. Het is leuk om met een boot uit te varen en verschillende dorpjes aan het meer te bezoeken. Er hangt een typisch backpackerssfeertje, vooral in San Pedro. Het aandeel jonge en oudere 'hippies' is me sowieso opgevallen tijdens de reis door Midden Amerika. Midden Amerika lijkt erg in trek bij jonge rugzakreizigers.

'404787' door sidonius '404787' door sidonius

GuatemalaLago de Atitlan

GuatemalaLago de Atitlan

Het laatste licht

sidonius

We kwamen net op tijd aan bij het Lago de Atitlán om het laatste zonlicht nog te kunnen vangen. Aan de horizon één van de drie vulkanen die dit prachtige meer omringen. De foto is genomen van de kant van Panajachel.

Laat kaart zien