Dominica image

Dominica


Populaire bestemmingen

Dominica
Noord en Midden Amerika
Columbus Travel

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Steden, regio's en highlights in Dominica

Dominica kent tal van plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken. Wil je weten waar je binnen Dominica naartoe moet en wat je echt niet mag missen? Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste regio's, steden en bezienswaardigheden in Dominica. Waar gaat jouw volgende vakantie naartoe?

Wat zegt de community

(6)
Bekijk reviews >

Reisinspiratie

Van onze community

Varen door het Mangrove bos op Dominca
Varen door het Mangrove bos op Dominca
Indian River
JolandaSprokholt
Geologie langs het pad
Geologie langs het pad
Dominica
Silver
Dominica is niet de Dominicaanse Republiek
Dominica is niet de Dominicaanse Republiek
Dominica
Silver

Praktisch

 • Er zijn geen bijzondere veiligheidsrisico's voor reizen naar Dominica. Er komt maar weinig criminaliteit voor. Wel kunnen er van juni tot en met oktober tropische stormen en orkanen voorkomen en ook bestaat er een kans op aardschokken en trillingen.

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties voor Dominica:

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van Dominica kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: Oost Caribische Dollar (XCD). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • 1 januari - Nieuwjaarsdag

  Februari - Carnaval
  Net als veel andere eilanden in het Caribisch gebied viert ook Dominica carnaval. Een kleurrijk feest met uitgedoste eilandbewoners. 

  3 november - Onafhankelijkheidsdag
  Deze voormalig Britse kolonie werd op 3 november 1978 onafhankelijk. 

  4 november - National Day of Community Service

   

 • Dominica – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Dominica, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Dominica gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type DStekker type G
 • Tijdsverschil: 5 uur vroeger
  De hoofdstad van Dominica is Roseau.
  Het oppervlak van Dominica is iets groter dan Utrecht.
  De gesproken taal/talen: Engels.