Roseau

Roseau is de hoofdstad van Roseau. Het is een havenstad en de belangrijkste economische en culturele plaats van het land. De stad bevindt zich in het zuidwesten van het eiland en telt een kleine 17.000 inwoners. Verspreid door Roseau vind je een mix van Frans-koloniale en moderne architectuur.

Informatie over Roseau

Beste foto's & tips van Roseau

'376200' door Fransvdg '376200' door Fransvdg

DominicaRoseau

DominicaRoseau

Give me a Merry...Chr

Fransvdg

Eerste Kerstdag in Roseau, de hoofdstad van Dominica. Het is stil op straat. Dan komt deze man naar me toe. Hij vraagt waar ik vandaan kom. Bij mijn antwoord "Holland" vraagt hij of dat vlak bij Scandinavië ligt. Dan vertelt hij over een roofoverval waarbij hij zijn arm is kwijtgeraakt. Een triest verhaal dat hij afrondt met de zin: "Give me a Merry Christmas!" Voor een dollar tovert hij daarna deze innemende glimlach op zijn gezicht..... (Als je deze foto iets groter maakt staat zijn hoofd er wel helemaal op...)

'253927' door pbroek '253927' door pbroek

DominicaRoseau

DominicaRoseau

Sunset Dominica.

pbroek

Na het verlaten van de haven van Roseau op het eiland Dominica krijgen we een sunset voorgeschotelt die we niet licht zullen vergeten,en waar kan je dat beter aanschouwen dan op zee ! Het voordeel van een cruise is, in de namiddag relaxt luisteren naar een goeie jazz band onder het genot van een drankje.

'377512' door Fransvdg '377512' door Fransvdg

DominicaRoseau

DominicaRoseau

Brian

Fransvdg

Eerste kerstdag in Roseau. De winkels waren dicht en het was stil op straat. Ik ontmoette alleen een paar kansarme mannen. Ze begonnen graag een praatje, in de hoop om ook wat geld te krijgen. Deze man stond bij een huis te wachten. Even later werd er een raam geopend en kreeg hij een zakje brood aangereikt. Hij vroeg mijn naam en stak nogal onsamenhangend van wal. Toen ik zijn naam ook vroeg antwoordde hij: "Brian." Ik moest meteen aan de film "The life of Brian" van Monty Python denken. Ik vrees dat het leven van deze Brian minder grappig overkomt dan dat van die uit de film.....

Laat kaart zien