West-Cuba

Hoofdstad Havana, de tabaksplantages van Viñales, het historische Cienfuegos en de witte stranden van Varadero. Allen zijn gelegen in het westen van West-Cuba. Dit is het meestbezochte deel van het land. Een paar mooie parken in deze regio zijn het Parque Nacional La Guira en het Parque Nacional Peninsula de Gunanahacabibes. Naast de verbluffende natuur vind je in West-Cuba ook tal van knusse dorpjes en imposante steden, waarvan Trinidad een mooi voorbeeld is.

Informatie over West-Cuba

Beste foto's & tips van West-Cuba

'493752' door Suuzer '493752' door Suuzer

CubaWest-Cuba

CubaWest-Cuba

Trektocht te paard...

Suuzer

De meest westelijke provincie van Cuba, word ook wel de 'groene' provincie genoemd. Tabak groeit hier op de vruchtbare gronden in de valleien. Tabak dat gebruikt wordt om de befaamde Habanos, de oudste en beste sigaren te produceren. Guaniguanico, is een bergketen van West-Cuba dat zich uitstrekt van Pinar del Río naar het westelijke deel van Artemisa. Het wordt gevormd door de Sierra del Rosario en Sierra de los Órganos. Hier vind je ook de Viñales vallei met zijn "mogotes" (heuvels van kalksteen) en vele grotten zoals de Indian Cave en de Santo Tomás Caves, kortom dit is een ideale plek voor prachtige wandelingen, maar ook voor een heerlijke paardrijtrip! (ook als je nog nooit hebt paardgereden) Op de foto de (Cowboy) gids en een pasgeboren kalfje...

'500336' door liane '500336' door liane

CubaWest-Cuba

CubaWest-Cuba

Schilpadden bij...Var

liane

Deze mooie schilpadden kwamen tegen in Varkensbaai, wat overigens de moeite waard is. Het landschap is hier erg mooi. Je kan met een bootje naar verschillende eilandlanden varen, waar het goed toeven is.

'532380' door RobHoekstra '532380' door RobHoekstra

CubaWest-Cuba

CubaWest-Cuba

What happened here?

RobHoekstra

Een mooi en drukbezocht eilandje is Cayo blanco. Gelukkig is het eiland best groot en blijven de meeste mensen hangen rondom het restaurant. Een klein stukje lopen en je hebt het strand er voor jezelf en maak je foto's zonder ligbedjes of Frozen handdoeken.

Laat kaart zien