Varadero

Varadero wordt gezien als een van de grootste en bekendste badplaatsen van het hele Caribisch gebied. De stad ligt op twee uur rijden van hoofdstad Havana in het noordwesten van het land. Over een lengte van meer dan twintig kilometer vind je prachtige witte stranden. Al in de negentiende eeuw werd Varadero door toeristen ontdekt. Het duurde echter nog zo'n kleine honderd jaar voordat de eerste hotels verschenen.

Informatie over Varadero

Beste foto's & tips van Varadero

'522009' door SLens '522009' door SLens

CubaVaradero

CubaVaradero

Hier wil je toch...he

SLens

Varadero is zeker een toeristisch plekje, maar als je wat van de hotels af gaat vind je prachtige (vrijwel lege) stranden.. De heerlijke zee, zonnetje en een blauwe lucht, wie wil dat nou niet! :)

'496512' door pkoelewijn '496512' door pkoelewijn

CubaVaradero

CubaVaradero

Xanadu

pkoelewijn

De meeste toeristen brengen een paar dagen door op een van de mooie stranden van Cuba. Wij verbleven 2 dagen op het schiereiland Varadero. Op het strand van ons hotel keken we uit op dit prachtige huis, "Xanadu". Dit werd ooit gebouwd door de chemie-tycoon Irenee Dupont. Hij kocht eind jaren twintig 180 hectares grond met 8 kilometer strand voor de prijs van 4 cent per vierkante meter.... Xanadu is thans een exclusief hotel met een restaurant.

'441968' door photofreak '441968' door photofreak

CubaVaradero

CubaVaradero

Triest verblijf

photofreak

Het hotel waar ik verbleef zag er prima uit. Echt zo'n resort. Nu ben ik daar niet zo van en ga dus lekker de omgeving verkennen. En dan kom je in zo'n wijk met van die gebouwtjes die je geen huis kan noemen. Te triest voor woorden.

Laat kaart zien