Cienfuegos

Cienfuegos wordt ook wel de Parel van het Zuiden genoemd vanwege de indrukwekkende baaien. Het historische centrum is uitgeroepen tot een Nationaal Monument. De universiteitsstad is gelegen aan de zuidkust van het eiland. Cienfuegos is nog niet ontdekt door het massatoerisme, waardoor het een ideale stad is om op eigen gelegenheid te gaan verkennen.

Informatie over Cienfuegos

Beste foto's & tips van Cienfuegos

'550448' door robgreeve '550448' door robgreeve

CubaCienfuegos

CubaCienfuegos

Vissen met een netje

robgreeve

Tijdens onze rondreis door Cuba heen we overnacht in Villa Guajimico. Dit ligt ten zuidoosten van de stad Cienfuegos. Het is er geweldig mooi en je kan er een mooie wandeling maken via grotten naar een afgelegen baai. Hier kun je een heerlijke duik nemen om af te koelen. Ook kun je snorkelen en duiken. Tijdens onze boottocht naar het koraal kwamen we deze vissers tegen.

'528823' door Suuzer '528823' door Suuzer

CubaCienfuegos

CubaCienfuegos

Oude bus in Cienfuego

Suuzer

Cienfuegos ligt aan een prachtige baai aan de zuidkust van Cuba. Nu een universiteitsstad, voorheen het centrum van de suikerhandel en de koffie en tabaksexport. Je ziet hier nog de Franse invloed in de architectuur. Rond het Parque José Marti staan prachtige paleizen en herenhuizen. In de kathedraal de la Purisma Conception kunt je de prachtige glas in lood ramen bewonderen. Je kunt ook het Fort, Castillo de Juaga uit 1745 bezichtigen. Dit gebouw is een van de mooie herenhuizen aan het plein. Het staat naast het ‘Antiguo Ayunamiento’ (oude stadhuis). De oude bus vond ik wel mooi voor dit gebouw, voor een echt Cuba plaatje...

'551750' door aticketto '551750' door aticketto

CubaCienfuegos

CubaCienfuegos

Cienfuegos

aticketto

Cienfuegos wordt nog niet zo heel veel bezocht door toeristen maar is een uitstekende stad om als tussenstop tussen Trinidad en de Varkensbaai aan te doen. De stad is vrij overzichtelijk en het vinden van de weg is hier dan misschien ook wel het makkelijkst van alle steden in Cuba. Palacio de Gobierno staat aan het Plaza del Armas dat tegenwoordig beter Plaza del Wifi genoemd kan worden. Iedereen met een smartphone kan hier terecht. De Cubaanse wizzkids hebben al ontdekt hoe je goedkoop contact kunnen hebben met vrienden en familie maar de toerist kan een internetkaart kopen. Voor ongeveer € 5 kun je een uur gebruik maken van het Cubaanse world wide web.

Laat kaart zien