image
iStock

Werken op afstand: je carrière na corona

De coronacrisis heeft de reis­industrie veel schade toegebracht, maar schept ook kansen. Zo neemt werken op afstand een vlucht. Deze nieuwe manier van werken is dé uitkomst voor mensen die weinig vakantiedagen willen opnemen, maar juist nu behoefte hebben aan een energieboost. Charles Witlox, oprichter van reisorganisatie Charlies Travels, legt uit hoe je je carrière na corona kunt aanpakken.

De wanderlust kriebelt. We zullen dit jaar weer meer gaan reizen naar bestemmingen die zijn toegestaan en het virus onder controle hebben. Ook is er een duidelijke trend waarneembaar van mensen die hun reis willen combineren met hun baan, zodat ze langer en betaald in het buiten­ land kunnen verblijven — het nieuwe werken op afstand. Veel mensen willen nu, liever dan ooit, geprikkeld worden en wij denken dat Afrika daarvoor de perfecte bestemming is. Daarom zijn we begonnen met het aanbieden van remote werkreizen naar Kenia. Het blijkt een waanzinnig succes. De eerste groep is al geweest en de boekingen voor 2021 stromen al binnen.

Remote werken: voor wie is het?

Het digital nomadbestaan was ook vóór de crisis al populair. Digital nomads zijn vaak backpackers die van hostel naar hostel trekken en ter plekke hun laptop openklappen. Wij gaven dit concept een upgrade en pakken het professioneler aan. Wij zorgen ervoor dat je als remote worker geen tijd kwijt bent aan hassle, zodat je je volledig kunt storten op de hustle die je eigen job met zich meebrengt. Onze urban coworking spaces zijn professioneel ingericht en beschikken over snel internet. Maar als remote worker ervaar je ook de gezelligheid van een groep. Wij organiseren mooie weekendtrips en leuke activiteiten op doordeweekse avonden. Zo haal je zo veel mogelijk uit je tijd. Onze remote werkreizen van één maand zijn vooral populair onder urban professionals van 28 tot 40 jaar oud.

 

Charlies Travels Charles WitloxEr is een duidelijke trend waarneembaar van mensen die hun reis willen combineren met hun baan, zodat ze langer en betaald in het buitenland kunnen verblijven. Het nieuwe werken op afstand.
Voordelen van werken in het buitenland

Het remote werkconcept is weliswaar geboren uit noodzaak, maar bleek al snel een win­winsituatie te zijn: het geeft thuiswerkers de kans om het thuiskantoor te ontvluchten en wij kunnen als reisorganisatie de rekeningen blijven betalen. Het is inmiddels wel duidelijk dat werken op afstand productief kan zijn en dat een fysiek kantoor in sommige gevallen niet nodig is. Er wordt niet voor niets al over gesproken om de thuiswerkcultuur ook na de crisis in stand te houden. Wat ook meespeelt is dat werkgevers hun werknemers er in deze uitdagende tijd niet van willen weerhouden om geluk te vinden. Een remote werkervaring betekent echter zoveel méér dan je laptop verplaatsen naar een ander land. Een nieuwe werkomgeving inspireert en stimuleert je productiviteit en creativiteit.

Als remote worker kun je je vrije tijd in één keer heel anders indelen; je ontspant op het strand of trekt de natuur in voor een mooie weekendtrip en mengt je doordeweeks in het bruisende stads­ leven. Op deze manier kun je je work-life balance in ere herstellen. Ons team werkt al jaren on the ground in Kenia, Oeganda en Zuid­Afrika en weet daardoor als geen ander hoe het unieke en onvergetelijke ervaringen kan bieden. Door ergens een maand of langer te wonen leer je het land en cultuur goed kennen. Je wordt als het ware één met de locals. Remote werken is een perfect voorbeeld van slow travel. En je hoeft er niet eens een sabbatical voor te nemen.

Doorstart voor je carrière

Remote werken komt pas net van de grond, maar we kijken nu al uit naar de resultaten. Wat gaat deze nieuwe manier van reizen bijvoorbeeld doen met de werkstress? Is het een medicijn tegen burn­outs? En wat valt er te leren van anderen? Wij weten al langer dat werken en reizen hand in hand kunnen gaan. Hopelijk kunnen we hiermee zo veel mogelijk anderen enthousiasmeren om voor langere tijd, en daardoor duurzamer, te reizen — beter voor jou als reiziger én beter voor de wereld.
Kijk voor meer info op de website van Charlies Travel.