image
Getty Images

Zo verdien je al reizend je geld: 7 tips

Zelfs voor de ultieme budgetreiziger, die ieder dubbeltje omdraait, kost reizen geld. Maar in dit digitale tijdperk is het mogelijk om je reiskosten, en zelfs nog een extra zakcentje, terug te verdienen tijdens de reis. Klinkt dit als de perfecte carrière? Aan de hand van deze zeven tips is het mogelijk!

1. Remote werken in loondienst

Workation/ Remote werken in loondienst. Foto: Getty Images

De combinatie reizen-werken is niet alleen weggelegd voor de durfallen die hun baan opzeggen om ergens anders een volledig nieuwe carrière op te bouwen. Nee, ook als je in loondienst werkt is reizen en werken te combineren. ‘Dat is simpeler dan je denkt: ga het gesprek aan over (tijdelijk) remote werken’, zegt Alieke Ingerman van Working Remotely. ‘Mijn werkgever was hierin heel flexibel en dit heb ik dus zelf ook jaren gedaan. Zo gaat je werk en inkomen gewoon door, terwijl jij op een leuke, inspirerende plek zit.’


2. Word digital nomad

Al reizend je geld verdienen: word digital nomad. Foto: Getty Images

Door als digital nomad aan de slag te gaan, bepaal je zelf je werkplek. Dit is bijvoorbeeld mogelijk als je online marketeer, webdesigner, content creator, influencer of blogger bent. Daarbij zit je niet vast aan vaste werktijden of een specifieke locatie. Alieke is digital nomad sinds sinds zij Working Remotely twee jaar geleden oprichtte. Haar thuisbasis is weliswaar in Nederland, maar ze vindt het fijn om geregeld vanaf een andere, willekeurige plek op de wereld te werken.


3. Ga lokaal aan het ‘werk’

Zo verdien je reizend je geld: ga vrijwilligerswerk doen. Foto: Getty Images

Vrijwilligerswerk is de meest populaire manier om zo lang mogelijk op reis te zijn voor zo weinig mogelijk geld. Je werkt dan een aantal uur per dag op bijvoorbeeld een boerderij of in een hostel, maar krijgt betaald in de vorm van gratis accommodatie, maaltijden en vervoer. Van dit werk word je niet rijk (je krijgt namelijk niks betaald), maar de werkzaamheden zullen je reisperiode aanzienlijk verlengen. Workaway is de grootste community om dergelijk vrijwilligerswerk te vinden.

Lees ook: Vrijwilligerswerk in de natuur is de nieuwste trend in 2023

4. Doe een huizenruil

Reizend je geld verdienen: doe een huizenruil. Foto: Getty Images

Ook bij huizenruil zul je niet zo snel extra geld op je bankrekening zien verschijnen, maar zorg je ervoor dat het saldo ook niet minder wordt op reis. Je ruilt van huis met iemand ergens op de wereld, waardoor je een gratis accommodatie regelt op reis. 


5. Geef (online) les

Zo verdien je reizend je geld: ga als docent aan de slag. Foto: Getty Images

Een baan in het onderwijs leek lange tijd bij uitstek niet geschikt om te combineren met reizen – een docent zit vast aan de schoolvakanties en moet voor de klas staan, niet op het strand zitten – maar de coronatijd heeft de vraag naar online docenten enorm doen stijgen. Bij sommige internationale scholen wordt er veel online les gegeven, maar ook bijles geven kan prima digitaal. Daarbij is de westerse wereld opgegroeid met een bovengemiddeld goed begrip van Engels, wat maakt dat digitale docenten zich niet alleen op de Nederlandse markt hoeven te richten. Uiteraard kun je ook ín het buitenland tijdelijk als docent aan de slag bij een (internationale) school. 

Ook interessant: Workation in het buitenland: dit kost het je op de 10 populairste bestemmingen

6. Word au pair in het buitenland

Reizend je geld verdienen: word au pair. Foto: Getty Images

Wie dol is op kinderen en graag een leven wil opbouwen in het buitenland, kan overwegen om au pair te worden. Je reist dan niet constant de wereld over, maar committeert aan een vaste(re) plek. AuPairWorld is de grootste community om vraag en aanbod te matchen.


7. Zoek een remote baan

Reizend je geld verdienen: zoek een remote baan. Foto: Getty Images

Als je in je huidige baan niet remote mag werken, zoek dan een werkgever waarbij dit wel mag. Er zijn steeds meer Nederlandse bedrijven waarbij je vanuit het buitenland mag werken. Working Remotely heeft een handig overzicht met vacatures, waarbij de werknemer er dus zeker van kan zijn dat het mogelijk is om vanuit het buitenland te werken!

Wil je meer weten over werken in het buitenland? Op de website en Instagrampagina van Working Remotely vind je nog veel meer tips and tricks. 

Volg Columbus Travel op FacebookInstagram en/of YouTube en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.