Kellybaetsen

'547860' door Kellybaetsen '547860' door Kellybaetsen

ThailandKanchanaburi

ThailandKanchanaburi

Erawan watervallen

Kellybaetsen

Eén van de grootste trekpleisters van deze regio is Erawan National Park. Dit nationale park is toch wel de hoofdreden waarom ik naar Kanchanaburi wilde. In dit park vind je zeven mooie watervallen, de Erawan Watervallen. Je kunt hier zwemmen en relaxen. Houd er wel rekening mee dat er ook vissen zwemmen, dus schrik niet wanneer er een vis aan je tenen knabbelt. De watervallen bestaan uit zeven niveaus. Hoe hoger, hoe mooier en hoe hoger, hoe rustiger. Vanaf niveau drie begint het een pittige wandeling te worden, dus de meeste toeristen haken halverwege af. Je moet vanaf niveau drie flink klimmen en goede schoenen zijn raadzaam. Niveau zeven ligt op maar liefst 1,5 kilometer hoogte dus houd daar rekening mee. Voordeel is wel dat er amper toeristen zijn op niveau zeven ???? . Ik haakte af op niveau vier, haha. Tijdens het regenseizoen zijn de watervallen op zijn mooist, maar ondanks dat ik er was tijdens het regenseizoen, was er helaas nog te weinig regen gevallen. Op niveau vier was er nog amper water te bekennen en hadden ze zelfs een grote ‘tuinslang’ opgehangen zodat er nog een beetje water naar beneden viel. Jullie snappen wel dat ik geen 1,5 kilometer naar boven ga lopen als er op niveau vier al amper water te zien is. Ik maakte daarom rechtsomkeer. Op het eerste niveau kun je gezelschap hebben van apen. Laat deze apen met rust en maak vooral geen oogcontact. Ook is het raadzaam om je spullen niet onbeheerd achter te laten want je zal niet de eerste toerist zijn wiens spullen verdwijnen. Ik heb gelukkig geen apen gezien dus kon met een gerust hart fotograferen.

'536337' door Kellybaetsen '536337' door Kellybaetsen

Namibië

Namibië

Trotse Oma

Kellybaetsen

How cute is this little one!? Terwijl we richting de grens van Botswana rijden, stoppen we even bij een klein dorpje. We vragen of we even een kijkje mogen nemen en de familie in kwestie nodigt ons uit. Voor het huisje zit deze trotse oma met haar kleindochter. Ze is zo trots als een pauw en showt vol trots haar mooie kleindochter. Smelt...wat een ogen heeft dit kleintje. Te schattig voor woorden.

'535254' door Kellybaetsen '535254' door Kellybaetsen

ThailandSukhothai

ThailandSukhothai

Sukhothai Historical.

Kellybaetsen

Toen ik besloten had naar Thailand te gaan, stond één bestemming bovenaan de lijst: Sukhothai. Ik moest en zou Sukhothai bezoeken. Vele reizigers sprak ik onderweg en iedereen had overwogen Sukhothai in de route op te nemen maar uiteindelijk ging niemand er naar toe omdat het niet logisch op de route ligt. Dat klopt, dat was ook mijn probleem. Niet aan denken…gewoon GAAN!!!! Sukhothai is een klein stadje in Centraal Thailand en sommige noemen het de belangrijkste historische plaats van Thailand. Sukhothai Historical Park is gelegen in de oude stad, twaalf kilometer buiten de huidige nieuwe stad. Sukhothai zelf is niet bijzonder maar een bezoek aan de tempels is wel een absolute aanrader. De oude stad bestaat uit een ommuurd gedeelte en hier zijn prachtige tempels te bezichtigen. Alle ruïnes in één dag bezoeken zal niet gaan lukken en de vraag is of je daar ook daadwerkelijk zin in hebt ???? Huur een fiets en start de dag in het Historical Park waar de meeste (en mooiste) tempels te vinden zijn. Breng hier zeker een bezoekje aan de grote favoriet Wat Mahathat maar sla ook vooral Wat Sa Si en Wat Sri Sawai niet over. Het park is enorm goed onderhouden en de tempels zijn erg goed bewaard gebleven. Vergeet vooral Wat Sa Si niet te bezoeken want deze schoonheid wil je absoluut niet missen. Wat Sa Si ligt twee kilometer ten noorden van het historische park. Wat Sa Si is de grootste Boeddha die je in Sukhothai kunt bezichtigen. Met groot, bedoel ik ook echt GROOT! Ik keek mijn ogen uit en bedacht voor deze Boeddha hoe gaaf het zou zijn als er nu een monnik in beeld kwam. Dat zou het beeld helemaal compleet maken. Karma…want vijf seconden laten kwam er serieus een monnik voor mijn neus staan, haha. Sometimes wishes do come true.

'527692' door Kellybaetsen '527692' door Kellybaetsen

ZambiaVictoria watervallen

ZambiaVictoria watervallen

Victoria watervallen

Kellybaetsen

Na een prachtige helikoptervlucht is het tijd om de watervallen van dichtbij te bekijken en dat doen we vandaag vanuit Zambia. Dat betekent dus dat we eerst de grens moeten oversteken. Dat geintje duurt langer dan verwacht. Het is een behoorlijke wandeling naar de grens van Zambia en ook na de grens moeten we nog een behoorlijk eind lopen. Maar...we hebben weer stempels! Welkom in Zambia. We hebben gehoord dat het raadzaam is om een poncho te huren want het kan een natte bedoeling worden...en dat blijkt achteraf nog vrij netjes uitgedrukt te zijn. Ik heb normaliter ALTIJD een poncho bij me en dit jaar heb ik hem voor het eerst thuis gelaten. Hoe stom...waarom zou je een poncho meenemen naar Afrika?Tja...Daarom dus. We huren voor een paar dollar een foeilelijke poncho en daarmee zijn meteen alle selfies verpest...zo wil je echt niet op de foto. In het begin valt het allemaal nog wel mee. De watervallen zijn werkelijk schitterend. Maar dan...moeten we de brug oversteken en is het gedaan met de pret. We worden overvallen door een enorme hoosbui...en dan bedoel ik echt een énorme hoosbui. Ik probeer zo goed als mogelijk mijn camera te beschermen onder de poncho maar zelfs dat geeft geen nut. Het water loopt gewoon onder de poncho door. Ik had wel wat water verwacht, maar niet dit! Ik heb sneakers aan en dat is zo ontzettend vies, ik sop echt in mijn schoenen. Mijn broek is zo zeiknat dat mijn kruis op mijn knieën hangt en bang ben dat ik hem ga verliezen. Op een gegeven moment zien we gewoon niets mee, behalve veel mist en water. De watervallen zijn volledig in de mist verdwenen en we kunnen alleen maar hard doorlopen, hopend op een droger plekje en een beetje zicht. Dat lukt uiteindelijk, helemaal aan het eind van de waterval. Daar hebben we ook zicht op een prachtige regenboog (gelukkig want anders heb je dat stuk voor niets gelopen). Maar dan moet je ook weer terug, haha. We pakken ons weer goed in, verstand op nul en lopen. Al met al zijn we na twee uur watervallen dus echt compleet verzopen. Eindconclusie: heel mooi maar wel erg nat :)

'525862' door Kellybaetsen '525862' door Kellybaetsen

Zuid-AfrikaKaapstad

Zuid-AfrikaKaapstad

Boulders Beach

Kellybaetsen

Simon's Town is een klein stadje aan de oostkust van het Schiereiland met uitzicht op False Bay. De grootste attractie van het plaatsje is Boulders Beach. Op een stuk strand van enkele honderden meters leven duizenden Afrikaanse pinguïns bij elkaar. Het is een geweldig gezicht om de dieren uit het water te zien komen en al waggelend naar hun slaapplaats of nest te zien gaan.

'525130' door Kellybaetsen '525130' door Kellybaetsen

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Giraffen Etosha...Nat

Kellybaetsen

De giraffe is toch wel één van mijn favoriete dieren. Ik was dan ook als een kind zo blij toen we eindelijk een giraffe zagen nadat we al twee uur helemaal niets hadden gezien. Dat kan behoorlijk demotiverend zijn. Gelukkig zagen we daar eindelijk een giraffe. Hij bleek niet alleen te zijn maar de complete familie was van de partij. In een uur tijd zagen we er zeker twintig! Happy Kelly!

'524753' door Kellybaetsen '524753' door Kellybaetsen

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Waterplaats Etosha

Kellybaetsen

De Okaukuejo camping in Etosha National Park staat vooral bekend om haar prachtige natuurlijke waterpoel, waar dieren 24 uur per dag heen komen om te drinken. Okaukuejo camp heeft de mooiste waterhole van Etosha. Een grote, natuurlijke poel, met een geweldig uitzicht. Aan een kant van de waterplaats is een stenen omheining, met daarachter bankjes. Vanaf de banken kan je dieren observeren met verrekijker of camera. Aan de rechterkant is een kleine tribune, die een ander zicht geeft op de waterplaats. We hadden net een gigantische kudde gadegeslagen toen dit kleine olifantje in zijn eentje ging drinken. Zo mooi met die ondergaande zon op de achtergrond. Zucht...ik wil terug!

'523467' door Kellybaetsen '523467' door Kellybaetsen

Namibië

Namibië

Vrouw Namibië

Kellybaetsen

Terwijl we langzaam richting de grens naar Botswana rijden, passeren we een klein dorpje. We zijn eigenlijk best wel nieuwsgierig hoe de mensen eigenlijk leven. We vragen daarom vriendelijk of we even een kijkje mogen nemen. Geen probleem en we worden uitgenodigd door een gezin. Er zit een moeder op de grond met de meeste schattige baby ooit...wat een ogen heeft dit kind! Trotse oma slaat het bezoek gade en vind het helemaal geweldig als ze een foto terugziet van haar mooie kleindochter. Zelf lacht ze van oor tot oor bij het zien van haar eigen foto.

'521244' door Kellybaetsen '521244' door Kellybaetsen

NamibiëSwakopmund

NamibiëSwakopmund

Namaqua kameleon

Kellybaetsen

In Swakopmund was ik als een kind zo blij want ik kon lekker over de duinen crossen op een quadbike. Geen idee waarom ik dat zo geweldig vind maar ik voel me dan net een kind in een snoepwinkel.Ik sjeesde over de duinen op mijn quad en suisde op een sandboard naar beneden.Geweldig! Daarbij zochten we ook nog naar de ´little five´. Dat bleek niet mee te vallen want ze zijn inderdaad erg ´little´. Een van deze vijf is de Namaqua kameleon, één van de slechts twee soorten die in Namibië voorkomen. De Namaqua kameleon beschikt over een dergelijk, ingenieus systeem waarbij zijn huid helemaal van kleur verandert.

'519643' door Kellybaetsen '519643' door Kellybaetsen

BotswanaChobe National Park

BotswanaChobe National Park

Chobe rivier

Kellybaetsen

Chobe National Park is een wildreservaat van maar liefst 10.698 km2 en is vooral bekend vanwege de enorme troepen olifanten. Aan de noordkant van het reservaat stroomt de Chobe rivier die bij de olifanten bijzonder geliefd is als drinkplaats, zeker tijdens de droge periode. Schattingen lopen uiteen, maar men schat dat er ongeveer 120.000 olifanten leven. Een leuke manier om Chobe te verkennen is per boot. Deze cruises zijn heerlijk ontspannend en behalve olifanten, zie je ook zeker krokodillen, nijlpaarden en vele vogelsoorten.

'517812' door Kellybaetsen '517812' door Kellybaetsen

NamibiëNamib woestijn

NamibiëNamib woestijn

Spiesbok

Kellybaetsen

De gemsbok of spiesbok (Oryx) is een Afrikaanse antilope die voorkomt in droge streken zoals de Kalahari en de Namib-woestijn. De gemsbok is een soort oryx uit de onderfamilie der paardantilopen en wordt ook wel spiesbok genoemd. Dit dier is een van de meest gespotte dieren in Namibië en dit waren de eerste twee exemplaren die ik zag onderweg naar de Sossusvlei. Bij de drinkplaatsen in Etosha National Park zijn deze prachtige dieren ook veelvuldig te zien.

'516031' door Kellybaetsen '516031' door Kellybaetsen

ZimbabweVictoria watervallen

ZimbabweVictoria watervallen

Victoria Watervallen

Kellybaetsen

De Victoria watervallen staat uiteraard bekend om...zijn watervallen (duh) maar ook om de vele activiteiten waar je aan kunt deelnemen. Adrenalinejunkies komen hier goed aan hun trekken...als ze een dikke portemonnee meenemen. In eerste instantie wilde ik dolgraag een ultralight flight boven de watervallen maken maar vanwege de absurde prijs, koos ik uiteindelijk toch voor de helikoptervlucht omdat ik dan ook mijn eigen foto's kon maken. Ik mocht gelukkig voorin dus had een goed overzicht om te fotograferen. Het was prachtig! Je hebt echt een schitterend uitzicht! We vlogen drie rondjes rondom de watervallen zodat je alles goed kon zien. Halverwege kwam ik er pas achter dat er een GoPro camera voor mijn neus hing, haha. Achteraf bleken er alleen maar foto's te zijn van een serieus fotograferende Kelly...heel charmant. Na vijftien minuten was het alweer gedaan met de pret. Ik moet eerlijk bekennen: het is een absolute meerwaarde om de watervallen van bovenaf te zien, ondanks de belachelijke prijs. Ik ben achteraf blij dat ik de helikoptervlucht heb gedaan en die ultralight vlucht doe ik wel op een iets meer betaalbare bestemming.

'515572' door Kellybaetsen '515572' door Kellybaetsen

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Cederbergen

Kellybaetsen

Alle sportievelingen opgelet: Cederbergen is the place to be als het om hiken, wandelen en klimmen gaat. Er is totaal 250 kilometer aan wandelpaden uitgestippeld dus de wandelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Na een lange en hobbelige reisdag arriveren we in Cederbergen Wilderness Area. We overnachten hier twee nachten in knusse huisjes, midden tussen de wijngaarden. Uiteraard mag een wijnproeverij dan niet ontbreken. Ik ben geen wijnliefhebber maar leg met liefde en plezier de wijngaarden vast met mijn camera. De omgeving is werkelijk schitterend dus ik verveel me geen moment terwijl binnen de nodige flessen wijn geserveerd worden. De zonsondergang is zoals altijd in Afrika, wonderschoon. Het wordt wel meteen duidelijk dat het winter is want de temperatuur daalt flink. Het is koud...serieus heel koud. Ik heb alle lagen aan die ik bij me heb en bibber nog steeds van de kou. Dat kan nog wat worden de komende weken. Na een zeer koude nacht gaat de wekker al weer heel vroeg.Vandaag is wandeldag! Een van de populairste wandelroutes in Cederberg is richting de top van Wolfberg Arch, via de zogenaamde Wolfberg Cracks. Hier moet je echter wel een hele dag voor uittrekken want het is een flinke klim. We beginnen aan een heftige klim van twee uur recht omhoog. Dit vergt behoorlijk veel van je conditie maar je hoeft geen geoefend klimmer te zijn om dit te volbrengen. Achteraf gezien bleek dit het zwaarste deel van de hele beklimming te zijn. Eenmaal boven, heb je een prachtig uitzicht over een van de mooiste rotslandschappen in Zuid-Afrika. Je kunt vanaf dit punt terug lopen of verder lopen richting Wolfberg Arch. Om verder te gaan, moet je nog door een kloof klimmen met de nodige hindernissen. Zorg wel dat je minimaal met twee personen bent want zonder hulp, ga je het hier niet redden. Eenmaal uit de kloof, heb je nog een twee uur durende wandeling naar de Wolfberg Arch voor de boeg. Cederbergen was echt meer dan de moeite waard om te bezoeken. Liefhebbers van wandelen en ruige rotslandschappen komen hier zeker aan hun trekken. Reizigers die het Noordwesten van Zuid-Afrika bezoeken, sla vooral dit nog vrij onbekende pareltje van Zuid-Afrika niet over.

'515475' door Kellybaetsen '515475' door Kellybaetsen

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Himba

Kellybaetsen

Deze Himba jongen kwamen wij tegen bij de ingang van Etosha National Park. Hij zat daar samen met zijn familie spulletjes te verkopen. Nou ja, zijn moeder zat daar spulletjes te verkopen en hij was aan het spelen met zijn broertje/neefje. Ik heb in ieder geval twee hele mooie armbanden gekocht bij zijn moeder en mocht een aantal foto's maken waar ik erg blij mee was.

'513965' door Kellybaetsen '513965' door Kellybaetsen

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Etosha National Park

Kellybaetsen

Etosha is het grootste wildpark van Namibië. Het is één van de beste plekken in zuidelijk Afrika om de Big Five te zien. Etosha is het grootste nationale park van Namibië en is met het Zuid-Afrikaanse Kruger Park en het Botswaanse Chobe de bekendste safarispot van zuidelijk Afrika. Het park omvat ruim 20.000 vierkante kilometer en vormt de habitat van 114 zoogdieren, honderd reptielen, zestien amfibieën en meer dan 350 vogelsoorten. Etosha centreert zich rond een enorme grijze vlakte, die een kwart van het parkoppervlak beslaat. Het is het opgedroogde meer, waaraan het park zijn naam dankt. Etosha betekent: grote grijze vlakte zonder water. Deze enorme kudde stak de weg over voor onze truck. Er kwam maar geen eind aan dit zebrapad (heb ik ook nog een foto van) en we hebben serieus ruim vijftien minuten moeten wachten voordat ze allemaal waren overgestoken. Wat een geweldig gezicht was dat!

'512734' door Kellybaetsen '512734' door Kellybaetsen

NamibiëFish River Canyon

NamibiëFish River Canyon

Fish River Canyon

Kellybaetsen

Fish River Canyon ligt in het diepe zuiden van Namibië en is met een lengte van 161 kilometer, een breedte van 27 kilometer en diepte van 500 meter, de tweede grootste canyon in Afrika. De grootste canyon van Afrika ligt in Ethiopië en dat maakt de Fish River Canyon de derde grootste canyon ter wereld. De Fish River Canyon bestaat voor het grootste deel uit zwart kalksteen en zandsteen. Door de kloof loopt de Fish River, een lange rivier van 650 kilometer. Het is overigens niet toegestaan om af te dalen in de canyon. Dit is alleen toegestaan aan deelnemers van de Fish River Canyon Hiking Trail. Deze wandeltocht duurt vijf dagen en moet vooraf besproken worden. Het gaat zelfs zo ver dat je deze wandeling maanden van te voren moet reserveren. Afdalen mag alleen in een groep want alleen is te gevaarlijk. Desondanks blijven de aanmeldingen binnenstromen. We rijden naar de canyon voor een korte wandeling en pas nu dringt de schoonheid van dit natuurverschijnsel echt tot mij door. Het is hier echt wonderschoon! Ik heb al de nodige canyons gezien waaronder ook die hele grote in de US of A maar deze mag er toch ook zeker zijn. Jammer dat je hier niet zomaar maar mag afdalen maar het is nou eenmaal niet anders. Het is een korte maar prachtige wandeling met een geweldig uitzicht. In de omgeving zien we een aantal kokerbomen, die zo typerend zijn voor het landschap van Namibië. Dit is zo ontzettend genieten.

'512143' door Kellybaetsen '512143' door Kellybaetsen

BotswanaOkavangodelta

BotswanaOkavangodelta

Okavango Delta

Kellybaetsen

De meest bezochte streek in Botswana is zonder enige twijfel de Okavango Delta. Een netwerk aan kanalen en moerassen vormt een natuurlijke aantrekkingskracht. Dit gebied is ideaal voor nijlpaarden, olifanten, leeuwen en vele vogelsoorten. Vanuit de mokoro is het puur genieten. 's Morgens als de dauw nog op de velden staat stap je met je poler aan boord van de mokoro. Dit traditionele vervoermiddel was in vroegere tijden een uitgeholde boomstam. Tegenwoordig is de mokoro van kunststof gemaakt om de natuur niet onnodig te schaden. Vanaf het water heb je een prachtig zicht op de waterlelies. Zo nu en dan zie je nijlpaarden en zelfs olifanten van dichtbij. Ik vond het spannend maar zo ontzettend geweldig en heb dan ook prachtige herinneringen aan dit bijzondere gebied. Vooral de zonsondergang was magisch mooi.

'511239' door Kellybaetsen '511239' door Kellybaetsen

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Etosha National Park

Kellybaetsen

De gemsboks/spiesbok/oryx is een Afrikaanse antilope die voorkomt in droge streken zoals de Namib-woestijn. Gemsbokken zijn graseters. Ze kunnen weken leven zonder water te drinken. Dat is maar goed ook want in Etosha National Park moeten ze het voornamelijk hebben van de waterpoelen. Ze nemen vocht op uit het voedsel. Gemsbokken staan bekend om hun moed. Met hun lange spitse hoorn houden ze menig roofdier op afstand.

'509534' door Kellybaetsen '509534' door Kellybaetsen

BotswanaChobe National Park

BotswanaChobe National Park

Chobe National Park

Kellybaetsen

Chobe National Park is het één na grootste nationale park in Botswana en is ongeveer 11.700 vierkante groot. Hier bevindt zich één van de grootste concentraties wild van het Afrikaanse continent. Vooral de olifant is erg ruim vertegenwoordigd. Ik was er in het droge seizoen en dan is een boottocht over de Choberivier aan te raden. Je ziet langs de oever een bont arsenaal aan dieren hun dorst lessen.

'508218' door Kellybaetsen '508218' door Kellybaetsen

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Drinkplaats Etosha

Kellybaetsen

Etosha National Park is één van de grootste beschermde savanne gebieden in Afrika en staat bekend als één van ‘s werelds mooiste wildreservaten. Etosha heeft drie restcamps, Namutoni, Halali en Okaukuejo. Wij verbleven twee nachten op Okaukuejo en één nacht in Halali. Je hebt de meeste kans op succes bij de waterholes nabij de restcamps. De restcamps hebben alle een eigen drinkwaterplaats met verlichting waar je tot diep in de nacht naar de dieren kunt kijken. Deze drinkwaterplaatsen zijn 24 uur per dag toegankelijk. Vooral in het droge seizoen zijn hier veel dieren te vinden.

'507373' door Kellybaetsen '507373' door Kellybaetsen

ZimbabweVictoria watervallen

ZimbabweVictoria watervallen

Victoria Watervallen

Kellybaetsen

De Victoria watervallen worden in populair Engels 'Vic Falls' genoemd. Vroeg in het seizoen (t/m juli) stort de Zambezi zich hier zo'n honderd meter met donderend geraas over een anderhalve kilometer brede afgrond naar beneden. Dit natuurgeweld resulteert in een constante waternevel (check) boven de waterval, waardoor de lokale bevolking haar de bijnaam Mosy-oa-Tunya gaf: de 'rook die dondert'. De herrie is honderden meters verderop hoorbaar (check). Wolken mist zorgen voor diverse regenbogen (check) als de zon schijnt. Op sommige plekken regent het zelfs (check), zo dichtbij kun je komen. Ik bezoek de watervallen in Zimbabwe en Zambia. Ik vond de kant van Zambia persoonlijk mooier en je kan nadien lekker chique gaan lunchen in het luxe hotel, vijftien minuten lopen verderop. Je mag daar overigens ook als verzopen kat (ik was serieus zeiknat) gaan lunchen, zolang je je portemonnee maar meeneemt. De prijzen liggen iets hoger dan gemiddeld in Afrika maar hier lunchen is een absolute aanrader. Wandel ook vooral door de prachtige tuin want voor je het weet stuit je op een aantal zebra's die gewoon los rondlopen. Overnachten is niet aan te bevelen voor Jan Modaal want overnachten kan hier vanaf 1000 euro per nacht!!! Juist...dat hebben maar overgeslagen. We hebben het bij een lunch en wandeling door de tuin gehouden. Dat kostte ons 15 euro per persoon... Ik heb de watervallen ook nog vanuit de lucht gezien. Laat ik even voorop stellen: de prijzen voor dergelijke activiteiten zijn serieus belachelijk! Eigenlijk stond er een ultralight vlucht voor mij op het programma maar ik schrok zo van de prijzen, dat ik toch voor de helikoptervlucht koos. Tijdens deze vlucht mocht ik ook eigen foto's maken en dat mag helaas niet tijdens de ultalight. Al met al ben ik toch blij dat ik de watervallen vanuit de lucht heb gezien want dan zie je pas echt goed hoe belachelijk groot deze waterval is. Zo ontzettend mooi!

'507126' door Kellybaetsen '507126' door Kellybaetsen

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Etosha National Park

Kellybaetsen

De naam Etosha is te vertalen met 'plaats van spiegels' of 'plaats van droog water' of 'de grote witte plaats'. Ik kan na twee dagen beamen dat alle drie de vertalingen goed tot zijn recht komen. Etosha is inderdaad een eindeloze witte en vooral droge vlakte. In deze zoutpan worden dieren vooral aangetrokken tot de diverse waterbronnen. Gelukkig zijn deze waterbronnen bij de campsites want daar spotten we meer in één uur dan de hele ochtend in het park zelf. Het is een grote dierentuin...olifanten, zebra's, impala's, giraffen en wrattenzwijnen. Lang leve de waterbronnen :)

'506826' door Kellybaetsen '506826' door Kellybaetsen

NamibiëSossusvlei

NamibiëSossusvlei

Deadvlei

Kellybaetsen

De meest beroemde foto's van Namibië zijn ongetwijfeld van de Sossusvlei. Sossusvlei is ook de reden dat ik al jaren naar Namibië wil. Dat is namelijk zo'n bizar landschap...dat moet je gewoon gezien hebben.De intens rode duinen met zijn mooie lijnenspel en buitenaardse Deadvlei, zijn een bron van inspiratie voor elke fotograaf. Na het ontbijt is het eindelijk tijd voor het grote moment suprême: Deadvlei! We krijgen ook nog de keus om Big Daddy te beklimmen, de hoogste duin van Sossusvlei. Big Daddy kan me gestolen worden want ik wil ruim de tijd nemen voor Deadvlei. Met jeeps rijden we richting het surrealistische landschap. Het is na aankomst nog een hele wandeling door de duinen voordat je eindelijk bij Deadvlei bent. Maar dan...is Deadvlei eindelijk in zicht. 'Ik dacht dat het groter was' is mijn eerste opmerking maar later blijkt dat puur gezichtsbedrog te zijn. Deadvlei is zonder enige twijfel één van de meest bizarre landschappen dat ik ooit gezien heb. Een grote witte surrealistische vlakte, omsloten door felrode zandduinen. Deze magische (zout)pan staat vol met 700 tot 900 jaar oude dode bomen. Dat is serieus heel bizar om te aanschouwen. De temperatuur is niet te harden en het zweet loopt over mijn rug. Dat mag de pret echter niet drukken want ik ben eindelijk in Deadvlei!!! Ik kan er geen genoeg van krijgen en op allerlei manieren probeer ik deze vlakte vast te leggen. De ene boom is nog mooier dan de andere en het is haast niet te omschrijven hoe belachelijk mooi (en warm) het hier is Het was geweldig, prachtig, overweldigend, bizar en vooral heel erg warm. Sossusvlei...bedankt!

'506574' door Kellybaetsen '506574' door Kellybaetsen

BotswanaChobe National Park

BotswanaChobe National Park

Varaan Chobe National

Kellybaetsen

Een van de leukste manieren om Chobe National Park te ontdekken is vanaf een boot. Deze cruises zijn heerlijk ontspannend en vooral spectaculair tijdens zonsondergang. We zien olifanten, buffels, giraffen, nijlpaarden, krokodillen, vele vogels en deze gigantische varaan. Hij blijft doodstil liggen en we kunnen hem van zeer dichtbij benaderen. De boot blijft stil liggen op amper twee meter afstand. Wat een oerbeest!

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier